Şimdi Ara

PowerColor 2GB bellekli ve özel soğutuculu Radeon HD 4850 modeliyle geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ekran kartı arenası sıcak yaz günleri ile birlikte yeniden kızışmaya başladı. Radeon HD 4800 serisi dahilinde kullanıma sunduğu HD 4850 modeliyle 199$, HD 4870 modeliyle de 299$ seviyesinde dengeleri lehine çevirmeyi başaran AMD-ATi karşısında GeForce 8800 serisinden bu yana pazarı domine eden Nvidia ise önce GeForce 9800GTX modelinin fiyatını ani bir atak ile 199$ seviyesine çekmiş hemen ardından da 55nm üretim teknolojisi ile hazırlanan G92b gpu'su üzerine kurgulayacağı GeForce 9800GTX+ modelini 229$'lık etiket fiyatı ile 16 Temmuz'da anons edeceğini bildirmişti. Bunlar ile yetinmeyerek GeForce GTX 260 ve 280 modellerinde de fiyat indirimine giden Nvidia, önümüzdeki günlerde ciddi şekilde arttırılmış saat hızlarıyla dikkat çekmesi beklenen GeForce GTX 280 modellerinin pazara sunulması noktasında üreticilere de yeşil ışık yaktı.

    Tek grafik işlemcili Radeon HD 4850 ve 4870 modelleriyle hedeflerine ulaşma noktasında önemli bir hamle gerçekleştiren AMD-ATi önümüzdeki günlerde R700 kod adıyla geliştirilen, çift grafik işlemcili Radeon HD 4870 X2 modeliyle Nvidia'dan liderlik koltuğunu geri almayı hedefliyor. Siyah baskılı devresi, 1600x paralel işlem birimi ve 2.5 TeraFLOP'a yaklaşan işlem gücüyle pazara sunulmadan heyecan yaratmayı başaran R700 için 2GB GDDR5 bellek kullanılacağına dair yapılan dedikodular tartışıladursun yüksek bellek kapasitesine sahip kartlar konusunda somut adımlar da atılmaya başlandı. Elimize ulaşan yeni bilgilere göre sadece ATi tabanlı ekran kartları üreten ve firmanın önde gelen iş ortaklarından biri olan PowerColor, RV770 Pro tabanlı özel bir model üzerinde çalışıyor. Peki firma nasıl bir model üzerinde çalışıyor, hangi noktalarda farklı olmayı amaçlıyor? Dilerseniz şimdi bu sorulara cevap verelim.

    Geçtiğimiz aylarda GDDR4 bellek kullanan HD 3870 X2 modelini hazırlayan ilk üreticilerden biri olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başaran PowerColor'ın haberimize konuk olan yeni ekran kartı Radeon HD 4850'yi esas alıyor. Yani 55nm üretim teknolojisi ile hazırlanan RV770 Pro gpu'sunu kullanıyor. Fakat referans tasarımdan farklı olarak firmanın yeni ekran kartı tam 2GB GDDR3 bellek ile donatılmış durumda. Radeon HD 4870 X2 için 2GB GDDR3/GDDR5 tartışıldığı şu günlerde fırsatı değerlendiren PowerColor yeni modeli ile gündemin üst sıralarına yerleşmiş durumda. Referans tasarımda 512MB GDDR3 bellekle ile gelen HD 4850 modelini 2GB'a terfi ettiren firma bu sayede farklılık yaratabilme konusunda iddiasını ortayan koyan ilk üreticilerden biri oldu.

    PowerColor'ın yeni ekran kartı kullanılan 2GB GDDR3 belleğinin yanı sıra özelleştirile soğutucusu ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Zira ürün üzerinde HD 3800 serisinde de olduğu gibi ZEROtherm üretimi soğutucu kullanma yoluna giden PowerColor bu sayede HD 4850 modeliyle yaşanan ve kartın belkide eleştri alan tek noktası diyebileceğimiz fan ve ısı sorununa bu şekilde çözüm bulmayı tercih etmiş. Referans soğutucuya göre kartı çok daha etkin ve sessiz soğutması muhtemel olan ZEROtherm'in Bakır tabanlı soğutucusu ile birlikte kartın çift slot kaplayan bir fiziksel yapıya büründüğünü de belirtmekte yarar var. 256-bit bellek veri yolunu kullanan ve 2GB GDDR3 bellek ile donatılan ekran kartı 800x paralel işlem birimi ve 1TeraFLOP'luk hesapalam gücü ile dikkat çekerken DirectX 10.1 desteği ve yüksek tanımlı videolar için donanımsal video hızlandırma sağlayan UVD 2 teknolojileriyle de iddiasını pekiştiriyor.

    PowerColor'ın yeni modeli fabrika çıkışı hız aşırtılmış olarak geliyor. Satılmakta olan referans tasarımlı HD 4850 modellerinde 625MHz'de çalışan grafik işlemci PowerColor'ın yeni modelinde 665MHz'de görev yaparken bellekler ise 2000MHz'de çalışıyor. Çoklu ekran kartı kullanıma yönelik olarak Crossfire X teknolojisini de destekleyen kartın PCIe 2.0 uyumlu olduğunu hatırlatmakta da yarar var. Çift DVI ve HDTV destekli tv çıkışına sahip olan PowerColor'ın 2GB GDDR3 bellekli Radeon HD 4850 modeli için henüz fiyat ve kullanıma sunulacağı tarih ile ilgili net bir bilgi bulunmuyor.


    Sayfanın Linki : http://en.expreview.com/2008/07/10/powercolor-slaps-2gb-ddr3-on-hd-4850/








  • İşte budur ya. Hele şükür, stok soğutma olmayan bir yeni nesil kart gördük.
    fx57 bu iyiliğini unutmuycaz.
  • Ehh!
    Yavaş yavaş özelleşmiş modeller dökülmeye başlıyor desenize.
    Tabii herkesin merakla beklediği model His'in Iceq Turbo modeli. En kısa zamanda ondan da haber bekliyoruz.
    Yalnız 2GB çok gereksiz olmuş bence ve boşuna maaliyeti arttırmış. Muhtemelen 250$ civarında bir fiyat çekeceklerdi buna.

    Haber için teşekkürler.
  • Kullanıcı dostunuz ati'den inciler 2gb lık 4850 ben herzaman söylüyorum bu 2 firmada kendinden başkasını düşünmez diye
  • oc li 4870e de 4gb mı takacak napmış 2gb öyle

    fazla hız aşırtmada görmedim ben
  • özelleştirilmiş soğutma iyi ama 2 gb bellek sırf göz boyamak için
  • performansa katkısı nedir 1 olsa yeterdi bence ya
  • fiyati el yakar kanimca
  • Yaa, şu soğutucu şekillerinin adlandırması nasıl oluyor, bilmiyorum. Ama şu 4850'nin fanını almışlar, sonra özel soğutucu...


    Bunu alacağıma, Gigabyte'ın Zalman soğutuculu olanlarını alırım... Hıs'ten bile serinmiş gibi bir görüntüsü var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bulut_Taciri

    İşte budur ya. Hele şükür, stok soğutma olmayan bir yeni nesil kart gördük.
    fx57 bu iyiliğini unutmuycaz.


    FX57 nin stok soğutma ile alakası nedir anlamadım ??????
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gunwane


    quote:

    Orjinalden alıntı: Bulut_Taciri

    İşte budur ya. Hele şükür, stok soğutma olmayan bir yeni nesil kart gördük.
    fx57 bu iyiliğini unutmuycaz.


    FX57 nin stok soğutma ile alakası nedir anlamadım ??????

  • Dunyanin en anlamli karti olmus cidden 2GB bellegiyle

    Bizim Tuger'in ruyasi bu kart :P
  • bizim vester satar bunu başlığıda görür gibiyim 2gb ekran kartıyla oyun keyfine varın yanındada bi 4 çekirdekle 4 kat* performans

    *a varan program çeşidine göre değişr :D
  • bence çok gereksiz 2GB olmasının fps anlamında bi getirisi olcağına inanmıyorum
  • acaba 2 gb bellek oyunlarda işe yarıyor mudur?

    aslında, ekran kartı konsepti değişse fena olmaz gibi geliyor bana. şöyle ki, kartın üstünde güçlü bir gpu var. 2gb da ram var. bu vb ekran kartlarını, anakart gibi dizayn etseler, harika itx fomatlı (veya yeni bir isimle yeni vir format ta olabilir) anakartlar ortaya çıkmaz mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gunwane


    quote:

    Orjinalden alıntı: Bulut_Taciri

    İşte budur ya. Hele şükür, stok soğutma olmayan bir yeni nesil kart gördük.
    fx57 bu iyiliğini unutmuycaz.


    FX57 nin stok soğutma ile alakası nedir anlamadım ??????


    Çıkan 4850 serisinin tümü referans soğutucu ile geliyor.Farklı bir soğutucu gören arkadaşımızda bu habere baya sevinmişki Fx hocamıza böyle bir tepki vermiş. : ))

    Eidt : imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penryn -- 10 Temmuz 2008; 18:07:30 >
  • soğutma güzelde 2 gb olması gereksiz sanki.şimdi 2gb diye epey kilitlerler..
  • Soğutma çözümü güzel (çift slot kaplamasını sorun etmiyorum) ama 2 GB diğer herkesin dediği gibi maliyeti boşu boşuna şişirmekten başka bir işe yaramaz. Türkiye'de biz bu kartı 235 $ + KDV 'ye bile alamayız. O nedenle sadece 1 GB bile fazla fazla yeterli. Yeter ki satış bedeli gereksiz yükselmesin. İnsanlar o kadar açgözlü ve bilinçsiz değil.

    Bununla birlikte 215 - 220 $ seviyesine 512 MB GDDR5'li bir HD4850 çok çok iyi satabilir. Yeter ki referans soğutuculu olmasın. Şahsen ben de uygun soğutmalı bir HD4850 bekliyorum. Alacağım ama acele etmiyorum. Öncelikli şartım iyi soğutma.

    Saygılarla.

    (Ve tabii haber için teşekkürler Fx57)

    Ozan
  • HD4850'nin GDDR5'ten faydalanabilecegini hic zannetmiyorum.
  • Güzel,fazla ramden zarar gelmez Bazen yarar da gelmez ama büyük monitörlere sahip olanlar için güzel haber.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.