Orjinalden alıntı: sierra TERCİH sırası kesinlikle önemli ;) İlk sıradaki tercihlerinizi ihtimali yüksek yerleri yazın
nasıl yani?
örneğin benim başarı sıram 51bin. geçen sene en son 80bininciyi alan üniyi örnek alarak;
1.sırama 30bininciyi yazsam 2.sırama35bin 3.sırama40bin 4.sırama bu 80bininciyi alan üniy yazsam
bir başkasının sırası da 60bin olsun o da 1.sırasına 80bininciyi alan üniyi yazsa..
ben 4.sırada yazmama rağmen sıram 51bin olduğu için,sırası 60bin olanın 1.tercihte yazdığı yere girerken ondan öncelikli giremem mi yani? sırf 4.tercihte yazdığım için sıra avantajım kalmaz mı o 1.tercihte yazdığı için? biraz karışık oldu ama
tercih sadece diğer tercih yapan adaylarla aynı ya da çok az puan farkı durumunda belirleyici olur diye biliyorum...
mrhb ben sayısal2 de 61000 oldum 55000 le kapanan makine inşaat müh girebilir miyim kontenjan artışlarına bakarsak düşme olacak gibi ne dersiniz???????????????????????hocam bi yorumu olan yok mu???galiba yok bide yeni açılan bölümleri nasıl yapalım ilk sıralara mı yazalım???
cevaap yok muuu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatcn -- 17 Temmuz 2008; 18:56:29 >
benim bir sorum olucak ben söz_1_ 202 ea_1_ 193 ve de okul puanım 70.00 ve düz lise ea mezunuyum yani bu durumda ea bölümünden 2 yıllık tercih yaptığım taktirde 0.8 li puanım mı geçerli olucak yoksa 0.3 lü mü geçerli olucak
NOT : Ek kontenjanları da takip et.Zamanlarını kaçırma.Geçen sene 260 küsür puanlarla ek kontenjandan yerleşenler vardı.Makina Müh. Maden Müh vs bölümlere..
yanlış biliyosun hocam öyle bişey yok..yani ek kontenjandan girmek için en düşük sıralamadan daha iyi olması gerekir yerinizin
sen girersin tercih sırası sadece aynı başarı sırasındaysanız etkiliyor.Örneğin iki kişininde sırası 60.000 olsun 1.kişi ilk tercihine 2.kişi 2. tercihine yazsın ilk önce 1. kişi girer o bölüme
quote:
Orjinalden alıntı: denizza
quote:
Orjinalden alıntı: sierra TERCİH sırası kesinlikle önemli ;) İlk sıradaki tercihlerinizi ihtimali yüksek yerleri yazın
nasıl yani?
örneğin benim başarı sıram 51bin. geçen sene en son 80bininciyi alan üniyi örnek alarak;
1.sırama 30bininciyi yazsam 2.sırama35bin 3.sırama40bin 4.sırama bu 80bininciyi alan üniy yazsam
bir başkasının sırası da 60bin olsun o da 1.sırasına 80bininciyi alan üniyi yazsa..
ben 4.sırada yazmama rağmen sıram 51bin olduğu için,sırası 60bin olanın 1.tercihte yazdığı yere girerken ondan öncelikli giremem mi yani? sırf 4.tercihte yazdığım için sıra avantajım kalmaz mı o 1.tercihte yazdığı için? biraz karışık oldu ama
[:(
Arkadaşlar yeni açılan bölümlerde bildiğiniz gibi basaarı sırası yada tabun puanlar yer almaz.Benim düşüncem genelde bazılarının buralrı seçmete tedirgin oluyorlar ve seçmiyorlar.Bu bölümleri seçmek biraz avantaj sağlarmı.
Arkadaşlar yeni açılan bölümlerde bildiğiniz gibi basaarı sırası yada tabun puanlar yer almaz.Benim düşüncem genelde bazılarının buralrı seçmete tedirgin oluyorlar ve seçmiyorlar.Bu bölümleri seçmek biraz avantaj sağlarmı.
taban puanları siz bu sene belirleyeceksiniz. Süpriz olumluda olabilir olumsuzda ;) Yani seneye puanı yükselecek bir bölüme bu sene girebilirsin. Yada seneye puanı sizin puanınızdan düşük olacak bölüme bu sene girmeyebilirsiniz (: Biraz karışık yazdım ama kusura bakma
ünal yarımağan demişki : sistemin azizliğine ugradık hatayı düzeltemeyiz ulan ben calısırken yan gelıp yatan herıf benden cok puan gelıyo haksızlıga bak yakarım lan bu gezegeni
o zaman 60000 de 10000 kişi oynar hocam bence mümkün değil ben say2 60000.yim 50000den başlıyim tercihlerime
quote:
Orjinalden alıntı: sierra
quote:
Orjinalden alıntı: hiroshima
ya hangi ünivrsitede hangi mühendisliğe baksam kontenjanı 10 kişi artmış,mimarlıklar falanda öyle...10-15 yere baktım hepsinde aynı durum...ben 47binlerdeyim önümden ne kadarlık bi kontenjan artışı olur acaba kaç binlerden başlasam tercihlere yaa?
Siz bence 42-43 binlerden tercihinize başlayabilirsiniz. Süpriz olsun derseniz 40 binlerde başlayabilirsiniz.
47binde 4-5 bin oynarsa 55binlerde tahminen 7 bin kişi oynarmı sizce?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatcn -- 17 Temmuz 2008; 17:13:57 >
nasıl yani?
ben 4.sırada yazmama rağmen sıram 51bin olduğu için,sırası 60bin olanın 1.tercihte yazdığı yere girerken ondan öncelikli giremem mi yani? sırf 4.tercihte yazdığım için sıra avantajım kalmaz mı o 1.tercihte