Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ÖSS SONUÇLARI TARTIŞMA, PAYLAŞIM [ANA KONU]

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Konu Dışı / Off Topic] >> Eğitim ve Sınavlar >> Cevap: ÖSS SONUÇLARI TARTIŞMA, PAYLAŞIM [ANA KONU] Sayfa: <<   < önceki  37 38 [39] 40 41 42 43 44 45 46   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
sierra

16 Temmuz 2008; 21:53:53 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: AytaCom

Bu haberede bi bakın..
http://www.haber7.com/haber/20080716/OSS-sonuclariyla-ilgili-inanilmaz-iddia.php

Çok kötü bir haber :S Ne güzel iyi bir fırsattı bu sene adaylar için

#CannibaL#

16 Temmuz 2008; 21:54:34 

Arkadaşlar bu arada bi arkadaşım üşenmemiş oturup hesaplamış say-2 19,880. kendisi, kendisine kadar olan kısımda 3,420 kişilik kontenjan artışı varmış

Gözlerimde yaş,
Kalbimde sızı...
guitarist cebeci

Sisteme Gözat

16 Temmuz 2008; 21:57:34 

quote:

Orjinalden alıntı: guitarist cebeci

ben düz lise mezunuyum iki yıllık tercih edicem puanım düşüo lanet olsunki o şekilde puanım 225.983 başarı sırası 802,051 oluyor
istanbuldan istediğim vakıf üniversiteler var bunlar:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
fatih üniv. :243.290 puanla kapatmıs 503,000 B.sırası gecen yıl 80 kişi almış bu yıl 120 kişi alıyor
aydın üniv. :252.357 puanla kapatmıs 380,000 B.sırası gecen yıl 60 kişi almıs bu yıl 130 kişi alıyor
kadir has :232.779 puanla kapatmıs 652,000 B.sırası gecen yıl ? bu yıl 70 kişi alıyor( ve burda myo bölümlerde egitim dili ingilizce mi???)
beykent :241.618 puanla kapatmıs 526,000 B.sırası gecen yıl ? bu yıl 60 kişi alıyor
dogus üniv :243.126 puanla kapatmıs 505,000 B.sırası gecen yıl ? bu yıl 40 kişi alıyor
kültür üniv :221,392 puanla kapatmıs 812,000 B.sırası gecen yıl ? bu yıl 90 kişi alıyor
maltepe :226,316 puanla kapatmıs 744,000 B.sırası gecen yıl ? bu yıl 40 kişi alıyor
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ve yeni gözüme takılan ve isimlerini bir kac yerde duydugum iki üniv. var kavram ve arel bunlar hakkında bir bilgisi olan varsa yardımcı olurlarsa sevinirim
benim istediklerim bu okullar bunlara girebilme olasılığım nedir kontenjan artışı etkisi içine bende girebilir ve bu okullardan birinde olabilirmiyim hepsinde kontenjan artışı var...

CEVAP YAZIN LÜTFEN FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUM

cevap vericek yokmu burayada bakın

ozbrme1

16 Temmuz 2008; 22:02:15 

Arkadaşlar 105.000. sıraya kadar yaklaşık 16000 ile 18000 arasında artış var say2 den üşenmedim oturdum benim bölümüm olmadığı halde sizin için hesapladım

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
sierra

16 Temmuz 2008; 22:07:40 

quote:

Orjinalden alıntı: ozbrme1

Arkadaşlar 105.000. sıraya kadar yaklaşık 16000 ile 18000 arasında artış var say2 den üşenmedim oturdum benim bölümüm olmadığı halde sizin için hesapladım

teşekkürler arkadaşım ( : Bu gerçekten sınava girmiş arkadaşlar için sevindirici haber :D

@guitarist cebeci : Vakıf üniversitelerinin çogu puanınız kaç olursa olsun alıyorlar arkadaşım

CarMeena_ManiaC

16 Temmuz 2008; 22:10:46 

Arkadaşlar güzel diyorsunuzda acaba 40000de ne kadarlık bir artık olur sayanlar bi fikriniz varmı?

Semtimiz denize karşı bu alemde kral çArşı
Korkunun Ecele Faydası Yoktur~Burası İnönü Burdan Çıkış Yoktur!!.
Beşiktaşlı olmak sadece "taraftar" olmak anlamına
gelmez. Taraftarlığı da bir kutsal forma içerisinde kutsamaktır...İşte
o zaman ruhlar ve bedenler tek bir varlık gibi dans ederler
tribünlerde...

GebereJackson

16 Temmuz 2008; 22:27:08 

quote:

Orjinalden alıntı: #CannibaL#

Arkadaşlar bu arada bi arkadaşım üşenmemiş oturup hesaplamış say-2 19,880. kendisi, kendisine kadar olan kısımda 3,420 kişilik kontenjan artışı varmış

26bine kadar 5bine çıkar dimi o? Bu arada arkadaşına da helal ne diyelim uğraşmış adam

241

16 Temmuz 2008; 22:52:43 

quote:

Orjinalden alıntı: GebereJackson

26bine kadar 5bine çıkar dimi o? Bu arada arkadaşına da helal ne diyelim uğraşmış adam

Başka bir forumda bir arkadaş hesaplamış. 28640.lığa kadar 5425 kişilik kontenjan artışı hesaplamış.

Jermaine723

Sisteme Gözat

16 Temmuz 2008; 23:06:44 

32.800lerdeyim.Say2 puanıyla.

Kontenjan artırımı vs. 25.000lerden tercih yapmaya başlayacağım.

İtü'de iyi sayılacak bir bölüm seçip yatay geçiş ya da çift anadal denemeyi düşünüyorum.Nasıl bir seçim olur sizce?

Bu sıralamayla İstanbul içi ve İstanbul dışı,Üniyi bitirdiğimde rahat iş bulabileceğim nereyi önerirsiniz,üni ve bölüm olarak.

İlgi alanım genelde Matematik,Bilgisayar diyebilirim....

Toronto Raptors-Jermaine O'neal-No Way Out!

http://www.dahianlamindakideayriyazilir.com
AytaCom

16 Temmuz 2008; 23:11:22 

ÖSS sonuçlarıyla ilgili inanılmaz hata!!!

ÖSYM'nin ÖSS sonuçlarını açıklarken beklemeli öğrencilerin OÖBP'nin yanlış hesapladığı belirlendi. Hata binlerce gencin sıralamasını değiştiriyor.

Kültür dershaneleri rehberlik Uzmanı Servet Gülsün Şirin ve Rehberlik koordinatörü Salim Ünsal, ÖSYM, sınav sonuçlarında beklemeli öğrencilerin Ortaöğretim Başarı Puanı (OÖBP) hesaplamasında hata yaparak bir çok öğrencinin sıralamasında hataya yol açtığını belirledi. İkilinin yaptığı tespitler sonucu öne sürdüğü duruma göre, sıralamayı alt üst edecek bu tarihi hatanın giderilmesi gerekiyor.

Kültür Dersanelerinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "2008 ÖSS sonuçları 12 Haziran 2008 Cumartesi günü saat 10:30�da basın toplantısı ile açıklandı. Öğrencilerin sınav sonuçlarını incelediğimizde beklemeli olanların diploma notlarından çok farklı ortaöğretim başarı puanlarına sahip oldukları dikkatimizi çekti. Bunların büyük bölümünün 100 tam puan aldıklarını gördük. İlk bakışta bunun normal bir değerlendirme olabileceğini düşünmemize rağmen, aynı okuldaki beklemeli birçok öğrencinin sonuçlarını incelediğimizde bunların büyük bir bölümünün yine aynı şekilde değerlendirildiğini ve ortaöğretim başarı puanının diploma notları farklı olmasına rağmen 100 tam puan olduğunu tespit ettik. Örnekleri elimizde bulunmaktadır" denildi.

"Diploma notları farklı olmasına rağmen üniversiteye yerleşmede kullanılan puan hesaplamasına doğrudan katkısı olan ortaöğretim başarı puanındaki bu durum binlerce gencin sıralamasını değiştirerek hayatını doğrudan etkilemektedir" diyen eğitim uzmanları, " Bu yıl beklemeli olarak sınava müracaat eden 59.925 adayın hesaplaması eğer bu yöntemle yapıldıysa bu, şu anda kamuoyuna açıklanan sıralamanın tamamen değişmesi anlamına gelecektir. Hak etmediği halde ortaöğretim başarı puanından 100 tam puan alan öğrenciler sıralamada önlere geçerek hak eden öğrencilerin yerini almış durumdadır. Yaptığımız çalışma ile Türkiye�nin her yerinden benzer örneklere rastladığımızı üzülerek belirtiyor, bu hatanın tüm beklemeli öğrencilerde yapılmamış olmasını umuyoruz. OBP hesaplamasında yapılan bu yanlışlık bir adayda bile olsa ÖSYM�yi bunu düzeltmeye davet ediyor, eğitimci kimliğimizle sorumluluğumuzu yerine getiriyor ve kamuoyu ile paylaşıyoruz"

Haber7.Com haberi - Kültür Dersaneleri

The Aytax Fan
Jermaine723

Sisteme Gözat

16 Temmuz 2008; 23:14:26 

İnanılmaz gerçekten de.

Kesinlikle bir çözüm bulunması lazım.Belki bin ikibin kişi öne geçeceğiz....

Toronto Raptors-Jermaine O'neal-No Way Out!

http://www.dahianlamindakideayriyazilir.com
AytaCom

16 Temmuz 2008; 23:19:36 

quote:

Orjinalden alıntı: Jermaine723

İnanılmaz gerçekten de.

Kesinlikle bir çözüm bulunması lazım.Belki bin ikibin kişi öne geçeceğiz....

yani mutlaka bişe yapması lazım osym nin

The Aytax Fan
by.helix

16 Temmuz 2008; 23:24:19 

arkadaşlar ayrı bi topic açmak istemedim ea 2 puanım 283 sıralamam 168.000 4 yıllık olarak kütahya we ısparta iktisat 2.öğretim yaklaşık 140.000 kapatmış buralara girmem zor gibi göüküyor 2 senelik 0.3 lü puanım 260 bunla ısparta kütahya ithalat-ihracat tutuyor kütahya we ısparta olarak karşılaştırıldığında hangisi daha ii hayat sosyal ortam vb.

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
guitarist cebeci

Sisteme Gözat

16 Temmuz 2008; 23:25:22 

quote:

Orjinalden alıntı: sierra

quote:

Orjinalden alıntı: ozbrme1

teşekkürler arkadaşım ( : Bu gerçekten sınava girmiş arkadaşlar için sevindirici haber :D

@guitarist cebeci : Vakıf üniversitelerinin çogu puanınız kaç olursa olsun alıyorlar arkadaşım

nasıl yani puan kaç olursa olsun alıyorlar benim en çok istediğim aydın üniv. veya fatih üniv. girebilirmiyim acaba

pazz

16 Temmuz 2008; 23:38:31 

arkadaşlar bildiğim kadarıyla özel üniversitelerde sınıfta kalma durumunda kazanılan burslar kesiliyor. Bir de kazanılan bursu (%50 burslu %100 burslu kapsamlı burs ..) başarısızlığa ( sınıfta kalma ) rağmen kesmeyen üniversiteler war bunlar hangileri bilen arkadaşlar warsa yazarsa seviniriim . Cevap için şimdiden teşekkürler.

guitarist cebeci

Sisteme Gözat

16 Temmuz 2008; 23:41:22 

quote:

Orjinalden alıntı: pazz

arkadaşlar bildiğim kadarıyla özel üniversitelerde sınıfta kalma durumunda kazanılan burslar kesiliyor. Bir de kazanılan bursu (%50 burslu %100 burslu kapsamlı burs ..) başarısızlığa ( sınıfta kalma ) rağmen kesmeyen üniversiteler war bunlar hangileri bilen arkadaşlar warsa yazarsa seviniriim . Cevap için şimdiden teşekkürler.

ben hiç sınıfta kalıpta burs vermeye devam eden üniv. duymadım özelliklede özel üniv.ler onlar burs konusunda dahada cimriler belli bir not ortalamasının altına indiginde hatta 1 dersten bile kaldıgında burs kestiklerini biliyorum

pazz