C Series - Cyber Shot tan alıyor baş harfini. D Series- Deutsche telekom F Series- Vodafone için tasarım/üretim D gibi.. J Series- Junior G Series- Generation Web K Series- Kamera.. İsveç dilinde 'Kamera' diye yazıldığı için K harfi. Tr gibi. M Series- Messaging. ( Mesajlaşma) P Series- PDA R Series- Radio S Series- Slider/Swivel T Series- Fashion ( Moda) V Series- Vodafone W Series- Walkman X Series- Xperia Z Series- Clamshell
C Series - Cyber Shot tan alıyor baş harfini. D Series- Deutsche telekom F Series- bir ara vodafone'du şimdi "V" serisi vodafone oldu "F" series Fun olarak değişti*
J Series- easy use G Series- Generation Web K Series- Kamera.. İsveç dilinde 'Kamera' diye yazıldığı için K harfi. Tr gibi. (bu seri sonlanıyor. son telefon k330 olacak ve artık bitiyor.) M Series- Messaging. ( Mesajlaşma) P Series- Pro* R Series- Radio S Series- Single* T Series- Style* V Series- Vodafone* W Series- Walkman X Series- Xperia Z Series- Clamshell (bu seri de sonlanacak ama bu demek değil ki clamshell telefon üretilmeyecek. üretilecek ancak modelin son rakamı şekil faktörünü anlatacak) bu da demek oluyor ki s serisinde kapaklı telefon çıkabilir. ama s308 model ismiyle çıkarsa kapaklı olacak demektir gibi.
c 902 açılımı
cybershot
9 serisi en üst seviye high end telefon
0 ilk nesil daha sonraki modellerde 1-2-3... diye artacak
peki sondaki "i" ne oluyor. k750i gibi. uzakdoğuda "c" var sanırım. k758c görmüştüm.
"c" china oluyor. yani Çin de kullanım amacli. "i" yi ise bilmiyorum ama international olabilir. olmayabilirde tabi bide "a" var
"Çocukken her akşam yatmadan önce Tanrı'ya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. Bir gün Tanrı'nın çalışma tarzının bu olmadığını anladım. Ertesi gün gittim kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her akşam yatmadan önce Tanrı'ya günahlarımı affetmesi için dua ettim" Alphonse Capone ●SONY ERICSSON BLUETOOTH UZERINDEN CEPTEN BEDAVA INTERNET●
C Series - Cyber Shot tan alıyor baş harfini. D Series- Deutsche telekom F Series- bir ara vodafone'du şimdi "V" serisi vodafone oldu "F" series Fun olarak değişti*
J Series- easy use G Series- Generation Web K Series- Kamera.. İsveç dilinde 'Kamera' diye yazıldığı için K harfi. Tr gibi. (bu seri sonlanıyor. son telefon k330 olacak ve artık bitiyor.) M Series- Messaging. ( Mesajlaşma) P Series- Pro* R Series- Radio S Series- Single* T Series- Style* V Series- Vodafone* W Series- Walkman X Series- Xperia Z Series- Clamshell (bu seri de sonlanacak ama bu demek değil ki clamshell telefon üretilmeyecek. üretilecek ancak modelin son rakamı şekil faktörünü anlatacak) bu da demek oluyor ki s serisinde kapaklı telefon çıkabilir. ama s308 model ismiyle çıkarsa kapaklı olacak demektir gibi.
c 902 açılımı
cybershot
2 body type. şekli ifade eden rakam.
0,1,2 Bar type
3,5 slider
6,7,8 Clamshell
9 Other
ama w910i slider degilmi ? bide other nedemek şunları yazarken türkçelerinide yazarsanız daha güzel oluır =)) bilen var bilmeyen var:D çaktırmayın ünv.te okudumu ing.ce sıfır :D
w910 geçen sene çıktığından bu sınıflandırmaya tabi değil. bu sınıflandırmada olmayan bir kaç model daha gelecek ama geçiş anında olmuyor malesef. bu sınıflandırma göz önüne alındığında w380, w350, w760 gibi telefonlar halihazırda projelendirilmiş ve isimlendirilmişti. w350 yeni çıktıve w760 daha gelmedi. ama dediğim gibi değişecek..
bunun haricinde i,a,c vb. takılar da ürünlerin dünyanın hangi bölgesinde kullanıldığını ayırt etmek içindi. ama çok kafa karıştırdı çünkü diğer markalar herhangi bi özellik ekleyip modelin sonunahemen "i" takısı koyuyolardı. bu da i olunca daha iyi olmayınca daha kötü mantığına yol açıyordu. oysa ki bölgesel bir ayrım içindi sadece. yani amerika farklı, japonya faklı, çin farklı ve avrupa farklı gsm teknolojileri kullanıyor olduğundan.
bu arada "other" diğer demek.
quote:
Orjinalden alıntı: m35
quote:
Orjinalden alıntı: dummy decoy
quote:
Orjinalden alıntı: Phileo Sophia
c 902 açılımı
cybershot
2 body type. şekli ifade eden rakam.
0,1,2 Bar type
3,5 slider
6,7,8 Clamshell
9 Other
ama w910i slider degilmi ? bide other nedemek şunları yazarken türkçelerinide yazarsanız daha güzel oluır =)) bilen var bilmeyen var:D çaktırmayın ünv.te okudumu ing.ce sıfır :D