Aynı olayı bende z5500 e yapmıştım, daha seti ilk aldığım zamanlardı, yanması(burn-in) gerekiyordu, seti kullandığım alan büyüktü ve ses kartımda yeterli değildi, tweeter bağlamıştım ama artık hiç gerek duymuyorum, tweeterlar daha çok bozuyorlar sesi. birde sadece 2 hoparlöre takıyordum ozamanda odadaki ses dengesizleşiyordu. Eğer hoparlörlerin 8 ohm ise ya 8 ohmluk ev sistemleri için olanlardan al ya da oto sistemleri için olan 4 ohmluk 2 tweeterı seri bağlayarak kullan, 4+4=8 ohm olsun. Anfi(+)~~+tweeter-~~+tweeter-~~ Anfi(-) şeklinde bağlayacaksın +,- ları karıştırırsan iyi ses alamazsın. Bu şekilde bağladığında hem tizler azalacak(çünkü tek bağladığında çok aşırı tiz çıktığını duyacaksın) hemde sete zarar verme ihtimali düşecek ama sese çok aşırı yüklenirsende zarar verme ihtimali var, yinede tavsiye etmem setin tizleri daha iyidir bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 11 Temmuz 2008; 0:56:13 >