Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Microlab mc-1900 e tweter takmak!!!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> Microlab mc-1900 e tweter takmak!!! Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
by*cambaz

10 Temmuz 2008; 11:11:58 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar Microlab MC-1900 5+1 kullanıyorum.Setin tizleri çok iyi fakat neden daha iyi olmasın diye düşündüm.Zaten tiz hastasıyım.Piyasada 5 ytl ye çifti satılan tweeterlerden alsam sadece önlere taksam setin amfisine zarar verir mi?Bir arkadaş oto teybine direkt takıyor çok güzel çalıyor.Yani crossover falan kullanmıyor.Bende onu görünce heves ettim

Sizce bir zararı olur mu?

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
_PrO_
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

10 Temmuz 2008; 11:36:43 

denemekten zarar gelmez tizlere direk ara kablo ile çek gitsin ordan lehimle tmm dır
nighteen

10 Temmuz 2008; 17:55:22 

takacağın tweeterlar uyduların verimini azaltacak ve kulak tırmalayacak.Bence bu işe girme çünkü sistem rmsleri hoparlörlerin dirençlerine göre verilen değerler yüksek dirençli tweeter kullanırsan seste azalma bariz görülür.

by*cambaz

10 Temmuz 2008; 21:11:49 

@_PrO_ hoparlör çıkışları jacklı olduğu için paralel kabloya gerek yok.Çok kolay bir şekilde takarım

@nighteen Sesin azalması problem değil.Önemli olan amfiye zarar verir mi vermez mi?Ohm farkı falan filan.En yakın zamanda deneyip göreceğim ama seti elime almaktan korkuyorum.

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
mamo99

10 Temmuz 2008; 21:29:58 

bende microlab bir set vardı ona 4 ohmluk hoparlör ve gene 4ohm tweeteri seri girmiştim sen o 4 ohm u paralel girdiğin zaman ohm düşecek birşey olmayada bilir ama takma ohm düşer illa bağlayacaksan seri bağla ohm 12 ohm olur öyle bağlayabilirsin bi zararı olacağınıda sanmam ama o tweterler çok dandik bir süre sonra zaten cızırtı yapmaya başlıyorlar sen öyle kullan microlabın hangi sistemini kullanıyosun bilmiyorum ama microlab fiyatına göre çok iyi ses verir

yakuza283

11 Temmuz 2008; 0:54:35 

Aynı olayı bende z5500 e yapmıştım, daha seti ilk aldığım zamanlardı, yanması(burn-in) gerekiyordu, seti kullandığım alan büyüktü ve ses kartımda yeterli değildi, tweeter bağlamıştım ama artık hiç gerek duymuyorum, tweeterlar daha çok bozuyorlar sesi. birde sadece 2 hoparlöre takıyordum ozamanda odadaki ses dengesizleşiyordu.

Eğer hoparlörlerin 8 ohm ise ya 8 ohmluk ev sistemleri için olanlardan al ya da oto sistemleri için olan 4 ohmluk 2 tweeterı seri bağlayarak kullan, 4+4=8 ohm olsun.

Anfi(+)~~+tweeter-~~+tweeter-~~ Anfi(-) şeklinde bağlayacaksın +,- ları karıştırırsan iyi ses alamazsın.

Bu şekilde bağladığında hem tizler azalacak(çünkü tek bağladığında çok aşırı tiz çıktığını duyacaksın) hemde sete zarar verme ihtimali düşecek ama sese çok aşırı yüklenirsende zarar verme ihtimali var, yinede tavsiye etmem setin tizleri daha iyidir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 11 Temmuz 2008; 0:56:13 >

ASUS 22" VW222S LCD & CREATiVE X-Fi XTREME MUSiC & LOGiTECH Z-5500 DiGiTAL 5.1 500WATTS
mamo99

11 Temmuz 2008; 10:20:32 

zarar gelmemesi bi şans ama kesinlikle bağlanmamalı zararlı birşey 8 0hm amfi daha düşük ohmda çalıştırılmaz ama yüksek olabilir hoparlöre girmek istiyorsan 4 ohmda olur 8 de 8 daha iyi olur seri gir hoparlöre ama deneme bunları microlab çok güzel ürünler üretiyo parasına göre bende mx li bişi vardı o fiyata değiyorlar öyle ekleme ile sesi daha iyi yapamazsın o 5 milyonluk alpin marka tweeterlerle bişey olmaz

nighteen

11 Temmuz 2008; 13:32:49 

bence tweeterlar şu ucuz olanlar ses kirliliği başka birşey değil.Tavsiyem böyle işler yapacak isen arabanda yap ya da ev amfisi al kaliteli olsun onunla uğraş.Microlab ve çoğu marka üzerilerindeki amfinin verimini en iyi verecek boyut ve dirençte hoparlör kullanır bunu eklemelerle iyileştirmek yerine kötüleştirirsiniz.Ben daha önce kaliteli tweeterlar da taktım ses güzelleşmiyor elektro amfisini bile steroya bölüp hoparlör taktım ama kendi hoparlöründeki sesi alamadım.

by*cambaz

12 Temmuz 2008; 18:00:54 

arkadaşlar tweterleri taktım fakat istediğim sesi alamadım.Setin kendi tizleri daha güzel.Tizleri ev amfime bağladım 5 saniyede hepsi yandı Berbat bir koku çıktı

Cevap yazan herkese çok teşekkür ediyorum

mamo99

12 Temmuz 2008; 18:40:46 

bunlar belli şeyler ztn ama ben olsam amfi nası birşey kalitelimi bilmiyorum kaliteli ise ben ne idü belirsiz bir alet takmam takmamak da lazım

by*cambaz

12 Temmuz 2008; 23:06:56 

Zaten sesi açar açmaz korumaya aldı kendini.Sonra yandı.Acayip ısındı

cumcumx

16 Temmuz 2008; 12:44:50 

usta o ıse hıc gırme setının tatlılıgını bozma zaten bunu ureten adamalar en setın cıkarabılecegı en ust duzey oranda uretmıslerdır
sen ekleme yaparsan ses gucunde ve kalıtesnde bozulma yasayabılırsın ve bence bu cok yuksek bı oran denemeye bıle degmez bence hıc gırme bu ıse

YoungBloodZ®

18 Temmuz 2008; 1:22:55 

aldığın gibi kullan en sağlıklısı bu ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoungBloodZ® -- 18 Temmuz 2008; 1:36:11 >

YoungBloodZ®
by*cambaz

18 Temmuz 2008; 10:37:52 

Zaten tizler istediğim gibi çalmadı

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> Microlab mc-1900 e tweter takmak!!! Sayfa: [1]
Buraya git: