2 gündür yaklaşık 4 saat uğraşarak hala çözemediğim bir problemi paylaşmak istedim. Öncelikle elimdeki cihazları belirteyim daha sonra problemimi yazarım.
TV: LG HD Ready LCD Receiver: Onkyo 606 Digiturk DCR9001 Nintendo Wii PC
Şimdi Onkyonun HDMI out'undan LG'ye HDMI kablo çektim daha sonra Wii ve Digiturk'ü Receivera Composite ile bağladım. Buraya kadar herşey normal, receiverdan ses alabiliyorum fakat her ikisinden de görüntü alamıyorum. Televizyonda no signal çıkıyor. Hatta Onkyo 606nın OSD menüsününde görüntüsünü alamıyorum. Televizyonun HD girişinin çalıştığına eminim çünkü eskiden PC'yi HD ile televizyona bağlıyordum.
Acaba atladığım bir ayar olabilir mi yoksa cihazın HDMI out'un da bir problem mi var?
Yamaha nın V563 modeli ve aşşağısında Composite den HDMI a Upconversion işlemi yok. Sadece Component e kadar çıkabiliyor görüntü. V663, V863.. +ve üstündeki modellerinde Composite den ve diğer tüm kaynaklardan HDMI'a Upconverssion olayı var. Sendeki problem de böyle bişey olabilir mi.?
cihaz otomatik upconvert eder yazıyor eğer almancasından yanlış okumadıysam... Kitapçığında 79.sayfada HDMI başlığı altında , output resolution menüsü var.Burada "auto" yu bir seçip , bir de öyle baksana.aklıma da başka birşey gelmiyor.