Şimdi Ara

HADI BAKALIMM!! TÜMG84 ve G86'lar ARIZALI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NVidia bir sure once "bir jenerasyon onceki grafik cozumlerindeki bir uretim hatasi sebebiyle tamir masraflari icin 200 milyon dolar ayirdigini" duyurunca olay cikmisti.

Bu hepsi defektif olan ciplerin hangileri oldugu belli degildi.

TheINQUIRER'in haberine gore bu kartlar, G84 ve G86 GPU'larini iceren butun kartlar. Laptop icin olsun, desktop icin olsun. Hepsi hatali uretim, ve her an bozulabilirler. Arizanin kaynagi hakkinda Inquirer bir bilgi vermemis. "Heat cycle" yani sicakligin artip azaldigi zamanlarda GPU'larin zarar gordugunuyazmislar. Laptop'larin power management ozellikleri yuzunden kullanilmadiklarinda GPU'nun hizinin cok fazla dusurulmesi (ve fazla sogumasi) ama GPU'nun kullanildigi bir program acilir acilmaz full hizda calisinca birden cok isinmasi yuzunden, laptoplardaki hatali uretim parcalar desktop'lardan cok daha fazla arizalaniyorlarmis.

TheINQUIRER'e gore (gerci bunlarin hepsini Charlie yazmis o yuzden her dedigine atlamamak lazim) NVidia'nin boyle bir durumdan $200M ile kurtulmasi mumkun degil(mis).

G84 ve G86'lar, yani bozuk GPU listesi:

Desktop
    GeForce 8300GS
    GeForce 8400GS
    GeForce 8500GT
    GeForce 8600GS
    GeForce 8600GT
    GeForce 8600GTS

Mobile
    GeForce 8400M G
    GeForce 8400M GS
    GeForce 8400M GT
    GeForce 8600M GS
    GeForce 8600M GT
    GeForce 8700M GT

(Türkiye'de konuştuğu konuyla ilgili bir şey bilenlerin, konuştuğu konuyla ilgili bir şey bilmeyenlere oranı)

• dizüstü bilgisayarımda 8600m GT 'ye sahibim ; bakalım bu yöndeki gelişmeler ne olacak? Dünya'daki diğer toplumların bizim insanımız gibi olmadığı düşünülürse nvidia için gerçekten çok büyük bir yük doğacaktır.
  • Pek inandırıcı gelmedi bana.
  • zaten ; nvidia tarafından böyle bir açıklama yapılmıştı ; ama hangi seri ve hangi mimariler de hata olduğu net değildi ; nvidia'nın borsada büyük bir darbe yemesi bu bilgi yüzündendir. ( birde ATI 48XX serisi )
    quote:

Orjinalden alıntı: Far-Cry

Fazla inandırıcı gelmedi bana.

Edit: harf hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c4timer -- 10 Temmuz 2008; 3:29:13 >
  • ATI 48XX de ne var anlamadım nerden duydun ? bilgi ve link arıza çıktımı hiç ?
    biz okdr sattık 1 tane dönüş yok daha

quote:

Orjinalden alıntı: c4timer

zaten ; nvidia tarafından böyle bir açıklama yapılmıştı ; ama hangi seri ve hangi mimariler de hata olduğu net değildi ; nvidia'nın borsada büyük bir darbe yemesi bu bilgi yüzündendir. ( birde ATI 48XX serisi )
    quote:

• Gecenin ilerleyen saatlerinden olsa gerek Ben Nvidia firmasının borsada yaşadığı düşüşün nedenlerini sıraladım :
    1) Hatalı üretime sahip gpular ( Ya da hatalı mimari diyebiliriz )
    2) ATI 'nın yeni çıkardığı seri ile Nvidia'yı gölgede bırakması..

quote:

Orjinalden alıntı: 4L1

ATI 48XX de ne var anlamadım nerden duydun ? bilgi ve link arıza çıktımı hiç ?
    biz okdr sattık 1 tane dönüş yok daha

quote:

zaten ; nvidia tarafından böyle bir açıklama yapılmıştı ; ama hangi seri ve hangi mimariler de hata olduğu net değildi ; nvidia'nın borsada büyük bir darbe yemesi bu bilgi yüzündendir. ( birde ATI 48XX serisi )
    quote:

• Bozuk çıkan 50 tane 2600pro görmüşümdür. Ama 8600gt taş gibi geliyordu.

Hatta o fiyatlarda kart alacaklara sırf sağlamlığı!!! nedeniyle 8600gt tavsiye ettim.

Umarım tavsiye ettiğim kişiler, bu başlığı okumazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naga Sadow -- 10 Temmuz 2008; 4:28:03 >
  • bir yakınıma acer içinde 8400m g gpu lu bir dizüstü aldık

içinde vista yüklü olarak geliyor.hangi oyunu yüklesem çokkötü performansta çalışıyordu.
    motogp2 yükledim medium 800*600 anca çalıştırıyordu.(2002 yılında çıkmış bir oyun.
    mafia yükledim yine aynı sorunla karşılaştım.

acaba bu gpu larda performans düşüklüğü sorunuda varmı?

size şöyle diyeyim 8400m fx5200 performansı sunuyordu.

Malının esiri olanlara üzülüyorum.
  • Laptopda 8400 var umarım sorun çıkmaz. Kartın zaten bir performansı yok bi de iyice kaybetmeyelim zavallıyı.

inanmak istemiyorum diyelim , konuyu görmemiş olayım
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • Inquirer'in haberlerini direk dogru olarak yayinlamamak lazim ama su da bir gercek ki G84 ve G86'yi NVidia ilk cikardiginda da problemler olmus bu yuzden voltaji 1.3'ten 1.375e cikarmislar. Buradan bile bence belli haberin dogru oldugu.

(Türkiye'de konuştuğu konuyla ilgili bir şey bilenlerin, konuştuğu konuyla ilgili bir şey bilmeyenlere oranı)
  • 8600 GT çekmecede duruyor. Kullandığım sıralarda da herhangi bir sorun olmamıştı. Daha çok laptoplardaki GPU larda görülüyor sanırım.

Orjinalden alıntı: gainward6600gt

bir yakınıma acer içinde 8400m g gpu lu bir dizüstü aldık

içinde vista yüklü olarak geliyor.hangi oyunu yüklesem çokkötü performansta çalışıyordu.
    motogp2 yükledim medium 800*600 anca çalıştırıyordu.(2002 yılında çıkmış bir oyun.
    mafia yükledim yine aynı sorunla karşılaştım.

acaba bu gpu larda performans düşüklüğü sorunuda varmı?

size şöyle diyeyim 8400m fx5200 performansı sunuyordu.

aynen hocam bendede aynı laptoptan var adam gibi hiçbişey çalıştırmıyo en düşük detayda zar zor assasins creed çalıştırıyor yine en düşük detayda crysis i slayt gösterisi halinde çalıştırıyor. grid i kurdum onuda en düşükte anca 40 fps alabildim. ve birde alette gpu da aşırı ısınma oluyo. o kadar ısınıyoki özellikle call of duty 4 oynarken ısı 88 leri görüyo kendi kendini kapatıyo. warcraft 3 frozen throne de bile 1280*1024 full detayda 15 dakika sonra aşırı ısınmadan güm. bu durum @annihilator ün yazdığı gibi bozuk olma ihtimali olan gpu danmıdır yoksa bu aletin doğasındamı var bu durum çözemedim gitti.
    @gainward6600gt hocam sendede ısı durumları benimki gibimi? deliriyomu sıcaklıklar aleti kasınca?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freemen41 -- 11 Temmuz 2008; 1:18:33 >

• quote:

dizüstü bilgisayarımda 8600m GT 'ye sahibim ; bakalım bu yöndeki gelişmeler ne olacak? Dünya'daki diğer toplumların bizim insanımız gibi olmadığı düşünülürse nvidia için gerçekten çok büyük bir yük doğacaktır.

Hiçbir yük olmuyor şüphen olmasın.

320MB GTS içinde bunun aynısı yorumlar yapıldı ( bende yapmıştım açıkçası) ama sonuçta değişen hiçbirşey olmadı.

Belki şimdi ATi'nin biraz güç kazanmasından endişe duyarak birşeyler yaparlar yoksa kıllarını kıpırdatmazlar.
  • nVidia çöküş dönemine girdi. Benim gibi yılların Geforce cusu şimdi Ati aldıysa düşünün artık ((:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msw -- 11 Temmuz 2008; 5:21:57 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.