Tun4
Uzaklaştırılmış 304 gün cezanın 280 günü kaldı.
10 Temmuz 2008; 0:22:32
Arkadaslar 80 gb harddiskim var.annemın ıs yerınde format atılcaktı.ancak bazı sorunları yuzunden ıcı acıldı falan fılan.sımdı ozellıklerden bakıyorum 30gb gozukuyor.daha once dıskım 2 ye bolunuktu.adamlara rıca etmıstım 2 ye bolmeyın dıye.neyse ıste sımdı bı baktım 30gb gozukuyor?bu yanlıs bı program vs yuzunden ya da yanlıs format atılması yuzunden olur mu?yoksa harddıskler mı karısmıstır?
FAT32 dosya formatında biçimlendirmişler hddyi tekrar NTFS formatında biçimlendirirseniz sorun düzelir...
...while the truncheon may be used in lieu of conversation,words will always retain their power. Words offer the means of meaning and,for those who will listen,the enunciation of truth. And the truth is there is something terribly wrong with this country,isn't there?
30gb değil ama 40gb bak bana yetiyor:) elindekiyle yetinmesini bilmelisin:D şaka bi yana o jumper ayarlarındandır arkadaş yukarda belirtmiş benimde fazla bi bilgim yok jumperler konsuunda
diskin arkasına bakınca o gördüğün 8 iğne gibi yerde hepsi boşmu? resimdeki gibi... değil ise resme bakarak 7 5 3 1 8 6 4 2 hangi numaralara denk gelenlerin kapalı olduğunu yazarmısın.
diskin arkasına bakınca o gördüğün 8 iğne gibi yerde hepsi boşmu? resimdeki gibi... değil ise resme bakarak 7 5 3 1 8 6 4 2 hangi numaralara denk gelenlerin kapalı olduğunu yazarmısın.
Dostum 8 tane iğne var ve hepsı bırbırının aynısı hıc bırınde bır fark yok.ufacık seyler zaten.
Hangı numaralara denk gelenler kapalı derken hangı anlamda kapalı?ama yanı kapalı olan yok aynı bırbırının hepsi.
Bu arada dıger uyelıgım uzaklastırılmıs.o yuzden burdan yazıyorum
Öncelikle diskin üzerine bir kez tıkla ve solda detaylardan dosya sisteminin FAT32 mi yoksa NTFS mi olduğunu kontrol et.Eğer FAT32 ise format atman gerekiyor çünkü FAT32 bir bölmede en fazla 32gb'a izin verir sen de adamlara ikiye bölmeyin deyince 80gb'ı 30gb olarak görüyordur muhtemelen.Eğer NTFS yazıyorsa arkadaşların dediği gibi jumper ayarlarıyla oynayabilirsin...
...while the truncheon may be used in lieu of conversation,words will always retain their power. Words offer the means of meaning and,for those who will listen,the enunciation of truth. And the truth is there is something terribly wrong with this country,isn't there?
Format atanlar sadece 30gb.lik kısmı biçimlendirip geri kalan kısmı öyle bırakmışlar. Hd'nin yarısından fazlası öyle boşta duruyormuş.
Benzer problemi olan veya olacak arkadaşlar için yazmak lazım; disk yöneticisine girip baktığınızda ayrılmamış alan gibi bir şey görürseniz,o kısmı biçimlendirin, eksik gördüğünüz kısımları kullanıma açmış olursunuz.
Aynı sorunu yaşayan birisi olaraktan(300Gblık HDDyi 100 küsür görüyordu) kurduğun sistemde %90 Service Pack 2 yüklü değildir. Aynı sorun bende de olmuştu ilk etapta çözemeyip Sistemi değiştirmeye kalkmıştım. Lakin sonradan fark ettim ki SP 2 li Sistemi kurmamışım..
Umarım yardımcı olur..
Sevgiler.
Asus M2N32-Sli Deluxe Wifi Nf590 // "AMD Phenom X4 Quad-Core 9850 (2.5GHz) 4Mb Black Edition" + Cooled by Zalman Cnps 9500Led // Seagate 500 Gb(ST3500320AS) *2 + Western Digital 750GB (WD7500AAKS) // OCZ Reaper 2GB 800 Mhz CL4 Kit (2x1gb) // Philips 190x7Fb Monitör // Thermaltake VH6000BWS ARMOR + Nanoxia 12CM FX12-1250 *2 // Thermaltake 750W PSU // Asus X1600pro Ekran Kartı(Değiştirmek için 4870 serisini bekliyorum) + Zalman VF-900CU Fan // Avermedia Dvb-s Hybrid Dijital & Analog Tv Kartı // Asus Drw-2014L1T *2 // Creative Audigy Value 7.1 // Creative Inspire 5.1 5200 // Microsoft Wireless Optical Desktop 4000 TR // A4 Tech X-750BF Mouse //
Arkadaşlar,benim 80 gb.lık hdd var.Yaklaşık 3 yıldır kullanımda.Gerekli olduğu zamanlarda format atıyorum.En son ki(haziran 11) format atışımda hdd 80 yerine 68 gb görünmeye başladı.Çocuklar ne kadar virüs varsa bilgisayara yüklemişler,bir iki oynamışlar,bugün bilgisayar açılıyor fakat sırtında çuval taşıyormuş gibi ağır çalışınca bende sadece C'yi formatladım D yine aynı kaldı.Yine aynı 68 gb. görüyordu.Formattan sonra virüsler yine vardı anlamadım. Şimdi benim Hdd donanımsalmı yoksa yazılımsal bir problemden dolayımı acab 68 görünüyor.NTFS dosya sisteminde hdd. Windows cd'sinde virüs olma ihtimali varmıdır acaba?Yada bu problem nedir bilen varmı? Cevaplarınıza göre tekrar komple format denemeyi düşünüyorum.antivirüsle virüsler bulunuyor fakat silinmiyor. Bu arada sistemde windows xp pro 2002 SP2 yüklü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 13 Temmuz 2008; 13:47:21 >