Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
22" Monitörlerde Görüntü Kaybı..

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Monitör >> 22" Monitörlerde Görüntü Kaybı.. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
alahan

10 Temmuz 2008; 0:18:38 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Değerli Bilgisayar Dostları,

Bugün yarın bir sistem toplamak ve takriben 9 yıllık eski sistemime veda etmek üzereyim.Yaptığım incelemeler ve araştırmalar neticesinde kararını vermiş gibi göründüğüm bileşenler aşağıdaki gibidir:

-Asus Maksimum Formula anakart (Eski kartım da asus olduğundan ve bugüne dek tek bir sorun yaşatmadığından)
-E8400 İşlemci
-Kingston 2x2 Gb.1066 Mhz.Hyperx Ram
-Sapphir 4870 Ekran Kartı (Eğer şu birkaç gün içerisinde Diamond Multimedianın ya da Asus'un 4870'i gelmezse)
-DVD Yazıcı (Muhtemelen Lg Ya da Samsung)
-500 Gb 32 Mb. Ön bellekli Seagate HDD.
-700 watt Epsilon Güç kaynağı
-Thermaltake den 100 usd civarında bir kasa (Halen ne olacağına karar veremedim çünkü)

Eğer buraya kadar tamamsa,eşdeğer maliyette teknik olarak daha üstün olduğunu düşündüğünüz başka bir öneriniz yoksa,sorumun MONİTÖR üzerine olacağını tahmin etmişsinizdir

Mesele Şu :

1-) 19" mi?,22 " mi?
2-) Kare Ekranmı,Wide screen ekranmı? (Zevke göre değişir meselesi değil de,ekran genişledikçe oyunlarda görüntü dağılırmı,görüntü kare ekranlara göre basıkmı olmaktadır gibi
3-)CAN ALICI SORUM İSE EN SONDA..Bende 99 yılından beri oğlumla birlikte özenle topladığımız birçok eski oyun cd.'si var.Başlangıçta eski canavarımız her türlü oyunu oynamamıza izin vermekte iken yıllar geçtikçe oyun bozanlık yapmaya başladı.Bu oyunların çok büyük bölümünün, maksimum çözünürlüğü 1024x768 dir.
Eğer 19 " ekran alırsak mesele yok.Ancak gönlümüz 22" den yana.Eğer 22" bir monitör alırsak bu oyunlar görüntü kaybı yaşanmadan oynanabilirmi? Bazı monitörlerin düşük çözünürlükler karşısında görüntünün dört kenarına siyah bant yerleştirerek hiç görüntü kaybı olmadan oynatabildiğini duydum.Bu doğrumudur? Doğruysa bu tür özelliklerin teknik ismi nedir hangi monitörlerde mevcuttur?

Hertürlü bilgi için şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla..

Hiç Bilenle Bilmeyen Bir Olurmu?
alahan

11 Temmuz 2008; 14:55:37 

Değerli Bilgisayar Dostları

Hiç kimsenin söyleyecekl birşeyi yokmu bu konuda? Çok zormu bir soruydu?

Hiç olmazsa 22" widescreen ekran kullananlar, bana eski oyunlarda yani 1024*768 çözünürlükte "oynanabilirlik" deneyimlerini söyleseler.Çokmu şey istemiş olurum.

Mens Rea

11 Temmuz 2008; 15:25:35 

1-Sistem yeterli olduğu için 22" diyorum
2-Hayır kesinlikle baskı vs olmaz tabiki monitörün kendi çöz.de oynamanız gerekiyor.Yani 19" ise 1440*900,22" ise 1680*1050 gibi..
3.Eğer bahsettiğiniz oyunların wide screen patchi mevcut değilse tahmin ediyorum o çözünürlükte basık bir görüntü ortaya çıkacaktır.Filmlerdeki gibi ekranın kenarlarında siyah bant olması söz konusu değil,oyunlarda genel olarak tam ekran göstereceği için basık bir görüntü alma olasığınız yüksek.

There are,of course,those who do not want us to speak...
Psn : MenzRea
...while the truncheon may be used in lieu of conversation,words will always retain their power.
Words offer the means of meaning and,for those who will listen,the enunciation of truth.
And the truth is there is something terribly wrong with this country,isn't there?

Vipracing

Sisteme Gözat

11 Temmuz 2008; 15:43:14 

Merhaba,
Bir sistem alıp uzun süreli kullanıyorsunuz.Bu bağlamda benim tercihim kesinlik ile iyi bir 20 ya'da 22 inch olurdu.Malumunuz her halukarda ne lcd alırsanız alın bahsi geçen oyunların native çözünürlüğü olan 1024x768 de oynayamayacaksınız.Dolayısı ile iyi bir de ekran kartı seçmişsiniz,bütçeniz de yeterli neden 22 almayasınız?
Oyunlarda,filimde vb büyük&detaylı görselin yerini bence daha düşük&daha az detaylı görseller asla tutamaz.
Devir yüksek çözünürlükten yana bir grafik çiziyor.Bence 20 ve 22 inch monitörlerin çözünürlüğü gayette iyi.Benim oyum 22 den yana.
Not: Kasa için biraz daha bütçe ayırabilirseniz daha iyi olabilir kanaatindeyim.İsterseniz öneride bulunabilirim (70-80ytl fazla)

Web sitem
Fotoğraf sitemi görmek isteyenler yukarıdaki linke tıklayabilir.
Mert
alahan

11 Temmuz 2008; 18:17:44 

Sayın Vipracing

Her konuda her türlü öneriye açığım.Öneride bulunursanız sevinirim.Ayrıca bu sitenin forumlarından anladığım kadarıyla Samsungun 206bw monitörünün neredeyse her türlü 22" monitörden daha üstün özelliklerde olduğu kanısına vardım.Bu sizce de doğrumudur? Çünkü denmektedirki 206 bw 20 inç olmasına karşın 22 inç monitörlerle aynı çözünürlüğe sahip ve ayrıca piksel aralıkları da 22" monitörlerden daha küçük olduğundan daha net görüntü vermekte imiş?? Bilmiyorum ne kadar doğru ama herkes böyle söylüyor.Sizce?

Saygılarımla
Beysan TAŞCI
Mimar

YHA

12 Temmuz 2008; 0:23:51 

abicim bende 22" asus 222v var fiyat da cok iyi

söleyim 340 YTL ye aldım KDV dahil
22" 2 ms 2000:1
taş gibi monitör istersen sende bi bak digerleri cok pahalı

McCarty

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

12 Temmuz 2008; 0:39:09 

bende 22' düşünüyorum ama cok kararsizim Asus ters gibi geliyor. mesela samsung'un monitorleri cam gibi parliyor.

[EP35-DS3R Rev. 2.1] [c2d E8400 3.0 Ghz] [P888+ 8800Gt 512 MB] [2x1gb 1066 Mhz Dominator] [BlueStorm 2 500W] [TT M9 MidTower] [Logitech Mx3200 Laser] [Skystar 2.6D] [Logitech X-530] [Nec 3510A] [Airties RT211]
Formel

Sisteme Gözat

12 Temmuz 2008; 3:48:01 

Hocam Asus Maximus Formula güzel bir anakartta aşırı overlock yapmayacaksanız ve sli da yapmıyacaksanız gereksiz para israfı.Yoksa çok iyidir. 22" monitöre gelince.1680*1050 gibi çözünürlük oldukça yüksek bir çözünürlük ama sisteminin iyi oyunlarda herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.Tabi 19 ince göre biraz daha kısa vedeli ekran kartı değiştirmek zorunda kalırsınız tek eksisi bu onun dışında artıları çok fazla.Bir de artık crt monitörden sonra dvd filmler kalitesiz gelmeye başlayabilir Ama sorun değil hd filmler sağolsun aldığınız monitörün hakkını vericektir ve sizi fazlası ile tatmin edicektir. Evet eski oynunlar maalesef bir problem ama elden çok fazla bişey gelmez.Muhtemelen kalite kaybı yaşarsınız ve görüntü basık olucaktır.
Görüntüyü orjinal haliyle veren yanlara siyah bant koyabilen bir monitör olarak buna 1:1 pixel mapping deniyor hp'nin HP W2207h monitörü var.Şurda linki http://forum.donanimhaber.com/m_19813367/mpage_1/key_/tm.htm .Bana göre film ve oyun için çok iyi bir tercih olucaktır.Ayaklığı muhteşem istediğiniz gibi ayarlıyabiliyorsunuz. Burda da başka bir inceleme özellikle burda baya bir resim var yanlız bu HPW2207 "h" yok sonunda http://forum.donanimhaber.com/m_15093962/mpage_1/key_w2207//tm.htm#22254356 Monitör parlak ekrandır yanlız.Artısı daha canlı renkler verir.Eksisi ise çok aydınlık bir yerdeyseniz yansıma yapar kendinizi görebilirsiniz yani:) Şahsen benim için problem olmaz. Verdiğim linklerden baya bilgi alabirlirsiniz yine içlerinden bir resim koyayım 1:1 pixel maping hakkında
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
işte böyle görüntü orjinal haliyle.Aslında verdiğim linklerde daha güzel bir örnek vardı arkadaşın birisi göndermişti ama konu eski olduğu için resim silinmiş.1024-768 çözünürlüklü bir oyun vardı geniş ekran çözünürlülük desteklemediği için görüntü basıktı.Bir o haliyle resmi vermişti bir de 1:1 pixel maping yapılmış hali yani 1024-768 çöz. haliyle yanlardan bant vardı.Fazla takip etmiyorum belki samsungun da yeni modellerinde 1:1 p.m yapan vardır benim bildiğim HP var.Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 12 Temmuz 2008; 19:04:07 >

hunter06

12 Temmuz 2008; 22:03:05 

bence anakarta okadar para verme bir p35 al kullan (tavsiye p35 ds3l)
monitör olarak 22 almanı öneririm tavsiyem imzamdaki hp monitör , 22 lerde düşük çözününürlükte oyun oynarsan çokta görüntü bozulmuyor biraz bozuluyor ama hareketli oyunlarda çok ta belli olmuyor onun için oyun diye ufak monitör alma ilave olarak aldığın monitörde muhakkak DVI veya HDMI olsun vga bağlantılı monitöre para verme hayırlı olsun güle güle kullan

söz gümüş , sükut altın .
E2180@3.1 ghz günlük/2*1 kingston/palit 8600gt sonic+/gigabyte p35 ds3l/250 gb seagate 16 mb/HP W2207H /asus ta9a1
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Monitör >> 22" Monitörlerde Görüntü Kaybı.. Sayfa: [1]
Buraya git: