Arkadaşlar yaklaşık 2000ytl bütçem var ve avr bir sistem toplamak istiyorum .Yalnız şimdillik sadece amfi ve front almayı düşünüyorum zamanla diğer parçaları da tamamlayacağım . Kullanım amaçlarım şunlar olacak ;
Ps3 ,xbox360 . Uydu alıcısı ile tv izlemek Pc ile dvd,mkv formatında filmler izlemek .
Şimdilik 14m^2 odamda kullanmayı planlıyorum ama ilerde sistemi tamamlayınca salona geçmeyi düşünüyorum .
Aklımda ki frontlar Klipsch rf-52 ve wharfadele 9.6 , ancak amfi konusunda pek bilgim yok acaba bunlara ne gider . Tabi 1000ytl civarı önlere gitse amfiye 1000ytl kalıyor yeterli olurmu ? (amfiyi 2.el düşünebilirim )
spidr nickli arkadaş wharfedale ürünü satıyor. 700-750 YTL gibi sıfır fiyat çıkıyor. anfiye daha fazla paran kalır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaziemir -- 10 Temmuz 2008; 8:59:57 >
ya da ardaşın dediği gibi onkyo 606. bu da 1400 YTL civarında. media markt da 1499 YTL 8 taksite veriyorlar. ben de halen daha seçemedim. 1400 YTL anfiye vermek bana çok koyuyor. halen daha kararsızım.
bende ONkyo 606 var Klipsch RF-62 hoparlörlerle beraber kullaniyorum oldukça memnunum, forumda onkyo 606 ve 605 kullanan arkadaslara da sorman faydali olur, 4 HDMI giris olmasi da ayri bir avantaj tabi cihaz alirken kullanim amaci onemli, eger kullanilmiyorsa ya da ileride kullanılmayacaksa bu tip ozelliklere (yeni nesil ses formatlari vs..) de para vermek anlamsiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer76 -- 10 Temmuz 2008; 14:37:49 >
Selamlar... oncelikel xbox ve ps3 sahibi oldugundan oyunlara yonelik oldugun belli ki bende oleyim caktirma mgs4 super oynadin dimi .ps3ten optik kabloyla yamaha rx-v659 amfiye bagladim seside wharfedale 9.6 lardan aliyorum -30 dan fazla acamiyorum sesi ole diyim sana oyun icin gecerli elbet bu.Kafanda soru isareti kalmasin arzu edersen bu konu ile ilgili sistemimin resmini de gonderebilirim sana.degerli arkadaslar gerekli yorumu yapip bilgilendirmisler zaten seni.663 su an piyasadami bilmiyorum ama cikarsa fiyatina bir bak yamaha 663 un pahali gelmezse ilk tercihler arasinda tut onu benim actigim sony 1200es topigim vardi bikac sayfa geride olacak ama oku icerisinde dusunuyorsan bu amfiyi eksi ve artilari yazilidir .elindeki cihazlarin fazla olusundan hdmi senin icin onemli ( yaniliyormuyum )o yuzden 1200es sana problem cikaracaktir dedigim gibi oku o topigi uzun ama senin icin bilgilendirici .2000ytl paran varken ikinci ele yonelme buluruz sana temiz biseyler problem degil yeterki aceleci olma
Hocam malesef ps3 yok Lcdtv nin borcu biter bitmez kadroma katacağım şimdilik xbox360ile idare ediyoruz . Hdmi konusunda konsollar için gerek kalmayacak heralde çünkü ses işini optic den halletmeyi planlıyorum ama lcdtv için iyi olacak . Zaten bu şartlarda hdmi siz amfi mantıklı gelmiyor bana .
Dediğiniz gibi sabırlı olmak en iyisi heralde ,yavaş yavaş araştıralım. Tavsiyeler için çok teşekkürler
Ben şimdilik Yamaha V36x+Pure Acoustic SlimDream+SLW10 ile bi sistem kuruyorum (amfi beklemede) salon 34m² ses çok yüksek olmaz zaten mevcut kolonlarla. komşudan yüksek desibel için şikayet gelmezse yani hergece bizimle birlikte rahatsız olmadan bir dvd dinleyecekse. kulağım da daha fazla detay isterse gönlümdeki Onkyo 6-7 li serileri alırım. şuan kendim için yüksek fiyatlı ve gereksiz görüyorum..
bu ses seviyesi nedir evler için belirli bir değer var mı +98db fln.. yoksa komşu rahatsız oldu olmadı olayı mı var. yani şikayet etmek için gerekçe gösterilecek bir ölçü var mı.. db metre ile gelip ölçmüyor ya zabıtalar.. bana hiç gelmedi 130w lık Marshall ile evde Rock soloları atıp mahalleye dinlettim ama komşuyu rahatsız edemedim henüz.. yaşlı bi çift de değiller.
heheh sonradan okuyunca anladım amma karmaşık yazmışım.. düzelttim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukman -- 11 Temmuz 2008; 21:05:19 >
Ben şimdilik Yamaha V36x+Pure Acoustic SlimDream+SLW10 ile bi sistem kuruyorum (amfi beklemede) salon 34m² ses çok yüksek olmaz zaten mevcut kolonlarla. komşudan yüksek desibel için şikayet gelmezse yani hergece bizimle birlikte rahatsız olmadan bir dvd dinleyecekse. kulağım da daha fazla detay isterse gönlümdeki Onkyo 6-7 li serileri alırım. şuan kendim için yüksek fiyatlı ve gereksiz görüyorum..
bu ses seviyesi nedir evler için belirli bir değer var mı +98db fln.. yoksa komşu rahatsız oldu olmadı olayı mı var. yani şikayet etmek için gerekçe gösterilecek bir ölçü var mı.. db metre ile gelip ölçmüyor ya zabıtalar.. bana hiç gelmedi 130w lık Marshall ile evde Rock soloları atıp mahalleye dinlettim ama komşuyu rahatsız edemedim henüz.. yaşlı bi çift de değiller.
heheh sonradan okuyunca anladım amma karmaşık yazmışım.. düzelttim.
eyer mesajin benim ben -30 a kadar acamiyorum la ilgili filan sa sunu soliyim. oyunda kayit guzel kablolar idare eder amfi bana gore iyi hoparlorle iyi uyustu ki zaten herkez soler yamaha-wharfedale uyumunu canavar gibi sesi var benim yavrucaklarin -30 dan fazla acmadim ben rahatsiz edebiliyor bazen bide bizim apartmandaki duvarlar kil gibi hapsursam yandan sesi duyuluyor.o yuzden fazlada acmadim. evler icin elbette belirli bir deger yok kulagin icin belirli bir deger vardir ama rahatsiz oldugunda kisar veya yetinemediginde acarsin sesini.duvarlarda saglam veya ev mustakil ise ( ki mesajinda mustakil olmadigini anliyorum )zaten problem degil.