Canon s5'i listeden çıkarıp FZ18 ve p80 arasında karar vermeni öneririm. P80 yeni sayılan bir makine o yüzden karşılaştırabileceğimiz fazla bir inceleme yok. Ben fz18 kullanıcısıyım ve lens kalitesi(pf performansı, keskinlik) açısından tavsiye ederim. Bu makinaların iso performansları ortalama olarak birbirlerine yakındır. Bu gövde boyutunda yüksek tele değerlerini elde edebilmek için mecburen crop faktör açısından 2.35" 2.5" sensör kullanılıyor, bu da iso performansını etkiliyor. Fz18 kullanıcısı olarak yorumum ise; benim gibi hiç gece çekimi yapmıyorsanız, raw formatı ile gündüz çok iyi tele performansı alabileceğiniz bir makine. 504mm fokal uzunlukta bile leica asph mercek sayesinde mor saçak çok az oluyor, onu da RAW işlem sırasında program yokediyor. Bana göre tek dezavantajı iso olan bir makine, fakat ben tripod ve 60sn'ye ye kadar çıkan poz süresi ile bunu hallediyorum, kullanım olarak sorun olmadı. P80 kullanıcılarının yorumuna göre p80'de mutlaka düşünülmesi gereken bir makine, fz18'deki gibi düşük mor saçak oranına sahip olduğu söyleniyor. Alternatif makine olarak fuji s9600 ve panasonic fz50 de düşünebilirsin belki.