Slmlar. Msi p35 platinum combo anakartım var ninja sogutucudan dolayı ramlerde ısınma sorunu yasıyorum. Bu anakartı kuzenıme verıp cok asırı fark vermeden max. 100ytl bır anakart almayı dusunuyorum. O/c yatkın olmasını ıstıyorum. Bu msi anakart ramlerde cok problem cıkardı bana. Bunun ıcın hangı anakartı onerırsınız.Benım gorebıldıgım modeller.
ASUS P5Q P45 Pro
DFI LanParty P35-T2RS (bu devirde p35 alinirmi onada kararsizim)
DFI LanParty X38-T2RB
MSI P45 PLATTINUM
MSI P45 NEO3-FR
Yada baska seceneklerde sunabılırsınız. Ama fıyat olarak 300 ytl yı cok fazla gecmesın. Yada gerek yok da diyebilirsiniz... Simdiden Teşekkürler...
Kendim kulanıyorum diye bahsetmiyorum ancak overclok performansı istiyor isen problem çıkarmayan bir anakart istiyor isen ASUS P5B. Bu anakart FSB rekorlarına imza atmış ve şu anda bütün teknolojiyi desteklemekte. Üstüne üstlük fiyatları süper. 100$ civarında tabi hala satılıyorsa satılmıyorsa 2.elleri mevcut.
4 çekirdek desteği, 45nm ve 1333FSB desteği veriyor ama FSB desteğinin bir önemi yok çünkü zaten gayet rahat 2000FSB nin üstüne çıkıyor anakart...
Çok pahalı anakartların verdiği performansdan fazlasını bile veren bu kart benim gözümde efsane oldu. İlk defa bu kadar uzun kullandığım bir anakart doğrusu ve hala vazgeçmiyorum kendisini kullandırtıyor çünkü hala bir eksiği yok, desteklemediği teknoloji yok.
Ama bilgisayar her zaman farklı zevklere hitap eder 300YTL lik bir anakartta alırsan seni anlarım
Son çıkan anakartlarla yaptığım kıyaslamalarda bu anakarta nazaran bir fark bulamadım. Hatta stabilite, ve çıkabildiği FSB değerlerinde ASUS P5B bazılarından üstün.
Ha birde unutmadan çu çıkan Biostar marka overclok manyağı anakartlarada bir bak derim ben çok iyi bilmiyorum.
Kolaygelsin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 9 Temmuz 2008; 16:42:39 >
Kendim kulanıyorum diye bahsetmiyorum ancak overclok performansı istiyor isen problem çıkarmayan bir anakart istiyor isen ASUS P5B. Bu anakart FSB rekorlarına imza atmış ve şu anda bütün teknolojiyi desteklemekte. Üstüne üstlük fiyatları süper. 100$ civarında tabi hala satılıyorsa satılmıyorsa 2.elleri mevcut.
4 çekirdek desteği, 45nm ve 1333FSB desteği veriyor ama FSB desteğinin bir önemi yok çünkü zaten gayet rahat 2000FSB nin üstüne çıkıyor anakart...
Çok pahalı anakartların verdiği performansdan fazlasını bile veren bu kart benim gözümde efsane oldu. İlk defa bu kadar uzun kullandığım bir anakart doğrusu ve hala vazgeçmiyorum kendisini kullandırtıyor çünkü hala bir eksiği yok, desteklemediği teknoloji yok.
Ama bilgisayar her zaman farklı zevklere hitap eder 300YTL lik bir anakartta alırsan seni anlarım
Son çıkan anakartlarla yaptığım kıyaslamalarda bu anakarta nazaran bir fark bulamadım. Hatta stabilite, ve çıkabildiği FSB değerlerinde ASUS P5B bazılarından üstün.
Ha birde unutmadan çu çıkan Biostar marka overclok manyağı anakartlarada bir bak derim ben çok iyi bilmiyorum.
Kolaygelsin...
msi da ole fiyat performans diye aldim aslinda guzel o/c performansi var ama ninja sogutucu kullaninca sorun cıkartıyo ramler fanın altında kaliyo ısınıyo filan onun dısında domınator uyumsuzlugu yakaladım 3 kere ram degısme sonucunda buldum dedım ıste fanın altında kalınca balıstıx ram sıcaktan yandı garantıye gıttı geldı sıfırı paketı actım tekı yıne bozuk cıktı. sımdı bı daha rma no atarlarsa yıne yollıcam. bu ram sorunu benı anakarttan soguttu o yuzden bırazda anakart degısme ıstegım. yoksa bende memnundum. asus p5b bulabılsem forumda fılan zaten bı tane alıcam ıcerdekı sısteme takmayı dusunuyorum en kotu. acıklayıcı yazınız ıcın cok tesekkur ederım. satmayı dusununce goruselım
Piyasaya bakıyorumda üretimi bitmiş, stokta da hiç bi yerde bulamadım. 2.EL gittigidiyor da vardı 90YTL ye ne için satıyorsa bilemem .
Abi ne zaman işlemcim anakarta uymaz o zaman satarım o zamanda sen almazsın
Şimdi 4 çekirdekliye geçeceğim zaman bu anakart hala işimi göreceğinden sanırım ben bu anakartı daha 1 yıl kullanırım en az. Zaten alalı 1 yıl oldu Maşallah 2 yıllıık ömrü olan bir anakartım olacak hemde bu güzellikte hemde bu fiyata. Umarım böyle bir anakart bulurum ileride...