Şimdi Ara

## Intel'in Lynnfield İşlemci Ailesiyle Uymlu Anakartlar için 1 Yıl Beklenmesi Gerekecek ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Intel'in Lynnfield İşlemci Ailesiyle Uymlu Anakartlar için 1 Yıl Beklenmesi Gerekecek ##


    Intel tik-tak stratejisine paralel olarak bu yılın son çeyreğinde Nehalem kod adlı yeni nesil mikroişlemci mimarisini duyuracak. Firmanın yeni işlemci mimarisini temel alan ilk işlemci ailesi ise Bloomfield kod adlı seri olacak. İlk etapta 3 farklı modeli olması beklenen ve bu yılın son çeyreğinde lanse edilecek Bloomfield işlemci ailesi daha çok yüksek performans meraklılarını hedef alırken işlemci fiyatları girş ve orta segment çözümlerinin üzerinde yer alacak. Tabi Intel' yeni işlemci ailesi için X58 yonga setini de eş zamanlı olarak kullanıma sunacak. Önümüzdeki yıl ise Intel farklı segmentler için Nehalem tabanlı çok sayıda yeni işlemciyi duyurmayı planlıyor.

    Firmanın son kullanıcılara yönelik olarak hazırlayacağı bir diğer işlemci ailesi ise Lynnfield kod adlı yeni seri olacak. Bu seri dahilinde kullanıma sunulacak modeller Bloomfield modellerine göre daha ekonomik olacaklar ve dolayısıyla teknik anlamda da bazı farklılıkları bulunacak. Bloomfield'a benzer şekilde doğal dört çekirdekli tasarıma sahip olacak Lynnfield işlemci modelleri SMT (Simultaneous Multi-Threading) teknolojisini destekleyecekler ve 8MB paylaşımlı bellek ile gelecekler. Bloomfield ve Lynnfield işlemci aileleri arasındaki en temel fark olaraksa 3 kanal DDR3 bellek desteği sunan Bloomfield modellerinin aksine Lynnfield serisina dahil modellerin 2 kanal DDR3 bellek desteği sunacak olmaları gösterilebilir.

    Bu arada soket 1366 formunda olan Bloomfield işlemci ailesinin aksine Lynnfield modelleri LGA 1160 formunda olacak ve dolayısıyla ayrı bir anakart kullancaklar. Bloomfield ile kullanılan X58'in aksine Lynnfield ile birlikte Ibex Peak kod adlı yeni bir platform kullanılacak. Bu platform X58'den farklı olarak Quick Path Interconnection teknolojisi yerine DMI (Direct Media Interface) teknolojisini kullanmaya devam edecek. Ayrıca Ibex Peak platformu ile birlikte Crossfire kurulumu da mümkün olacak gibi görünüyor. Intel'in ortaya çıkan yol haritasına göreyse LGA 1160 formundaki Lynnfield işlemcilerine yatalık edecek Ibex Peak platformu önümüzdeki yılın 3. çeyreğinde yani gümüzden tam 1 yıl sonra kullanıma sunulacak gibi görünüyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Bunun sonu yok abicim yaa. tik tak tik tak sömürüyorlar
  • Üst ve orta segmentin soketlerinin farklı olması kötü olacak.
  • nekadar İğrenç bir dönemde PC topladığımızın farkındamısınız bilmiyorum ama tablo öyle gösterio :)

    dEVAMLI olarak yenileme yapılan bir dönem

    Tabloda gözüken duruma göre x58 alıp 1 sene bekleyebilir olucağız rahat şekilde...
  • INTEL BOŞ DURMUYOR KİM NE DERSE DESİN..
  • Ben bu olayı nVidia 'nın ATI öncesi durumuna beznetiyorum. nVidia istediği fiyatlardan piyasaya ürün sunup borusunu öttürüyordu.

    Ama AMD / ATI ciddi bir şekilde özellikle 4xxx serisi ile meydan okuyunca nVidia ne yapacağını şaşırdı. Aynı durum şu anda intelde de var. en peroformanslı ürünler intelde. en iyi üretim teknolojisi yine intelde. Bakın taaa 1 yıl sonraki işlemcileri bile netleştirmiş. neden ? amd 'nin elinde koz yok ki. istediği fiyatlardan piyasaya sürüyor.

    AMD artık elini çabuk tutup yeni bir mimari yeni bir üretim tekonolojisi ile intelin karşısına geçmeli. yoksa biz daha tik taklarla çok sömürülürüz.
  • Sunum görüntüsünde G45 chipseti piyasaya sürülmüş olarak gösteriliyor ama henüz piyasaya sürülmedi. P45 sürüldü ama G45 için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Ne zaman piyasada olacağı hakkında bir bilgi var mı?

    Ibex Peak mimarisinde kuzey köprüsü olmayacak. Kullanımda olan tek köprünün adı da Ibex Peak. Platformun adı da oradan geliyor.
  • üst seviye işlemçileri artık üst seviye anakart gerekecek kötü olmuş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: max975

    üst seviye işlemçileri artık üst seviye anakart gerekecek kötü olmuş


    Aynen. Bu gerçekten kotu oldu. Parası oLan yaşadı.
  • İntel ne kadar daha borusunu otturecek gorelım nvidia+via hakkından gelecek intel in .cunku artık ınsanlar daha mobility urunlere yonelıyolar Via isiah bır cıksın o zamn ıntelın ne yapacagını cok merakedıyorum Dİger tarafdanda amd 45nm gecıdıgı anda ıntel halt edecek gıbıme gelıyor.Bu denızde tek kalan kurtulamaz.İntel ve microsoft la Ne nvidia nede amd ile barısık.İpini cekerler yakında .Bnm umudum amd den de ziyada via dan yana cunku umpc lere olan ilgi gittikce artıyor ve intel ne kadar bagırsada via gercekden isiah la simdiden cok iyi işler basarmıs gıbı.Tegra +İsiah =cok basarılı olacak .

    İntel suan sadece apple ile isbirligi icinde ama apple da kendıne islemci ureten bir sirketi satın aldı ve herzaman yaptıgı gıbı yenı ıslemcısını yapar yapmaz intelle yolları ayıracak gibime geliyor.Su sırasalar laptop ureticileri intel cozumunden cok puma 2 sistemli pc lerini tanıtıyorlar.İntelin bir yerleri kalktı ama hadi hayırlısı .Nerde eski amd 3000 ler p4 leri aglatan 3000 binler .(amd bırak phenom u baska bsy yapsa emınım daha ıyı pazar payına sahıp olacak )




  • Şimdilik LGA1366 ile Bloomfield,Gainestown,Westmere kod adlı işlemciler çalışıcak, özellikle Westmere'in 32nm gelecek olduğunu düşünürsek benim tercihim LGA1366 yönünde olur,fakat gene ekonomik sınıf Lynnfieldları çalıstıramaması çok kötü. Bu belki bir dönem AMD 'nin işine yarayabilir, ama Bobcat ve Bulldozerlerinnde platformu farklı olacaktır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: siroocystis1

    ....İntel suan sadece apple ile isbirligi icinde ama apple da kendıne islemci ureten bir sirketi satın aldı ve herzaman yaptıgı gıbı yenı ıslemcısını yapar yapmaz intelle yolları ayıracak gibime geliyor.....


    Yalnız söz konusu şirketin işlemcileri yalnızca iPhone türü cihazlar için uygun. Apple masaüstünde ve dizüstünde Intel ile devam edecek. Mevcut durumda kendi işlemcilerini üretmeye kalkmasının maddi açıdan hiçbir getirisi olmayacaktır.

    Yol haritasına göre Nehalem'ler 1 yıl boyunca rakipsiz olacaklar ve fiyatlarıyla belirli bir kesime hitap edecekler (bana P4'lerin çıkışını hatırlatmadı değil). İki farklı soket uygulaması da AMD'nin ilk K8 işlemcilerinde (Soket 754 ve 940) gördüğümüz gibi pek anlam veremediğim bir durum. Piyasadaki en hızlı işlemcilerinin 100 dolarlık bir anakartla kullanılmasını istemiyorlar anlaşılan. Burada AMD'nin çok dikkatli hareket etmesi lazım. Bu bir senelik boşlukta F/P oranı güzel işlemciler çıkararak ve AM2+'a desteği kesmeyerek pazar payını arttırabilirler (Soket 939'u terk ettikleri yıl Core serisinden yedikleri tokat umarım onlara ders olmuştur).




  • İşin karışık tarafı 1160 ve 1366 gibi 2 ayrı soket yapısının olması. Muhtemelen 2 farklı anakart tipi oluşacak. Intel bu soketleri değiştire değiştire parayı buluyor zaten. Şunu 4000 pinli yapsalar da kurtulsak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.