Sistemim geçen hafta artık ömrünü tamalayınca, (5 yıl geçmiş) Yeni bir PC topladım.
Eskisi; Asus A7N8X Deluxe anakart, AMD 1.8 işlemci, Asus 9550 128mb ekran kartı, 2*512 ve + 256= 1278 RAM li bir PC idi.
Yenisinde Asus M2A-VM anakart, AMD 2.4 işlemci, Sapphire 3450 512MB ekran kartı, 1 adet 2gb Ram var.
3 adet monitör bağlı, istersem dörtleyebilirim de.
ortada Viewsonic 22" ve sağ,sol açıkta da Inca 17" ler. Tam milli takımlık bir orta saha oldu. (Arda serbest oynuyor)
Bu "Surroundview" teknolojisini Asusun M2A-VM anakartına borçluyum. Onboard vga+dvi çıkışı ile beraber, isterseniz PCIex ekran kartı takarak 4 lü monitör kullanabiliyorsunuz. (ATI olmak zorunda, bende Sapphire 3450 var)
Toplamda; 1280+1680+1280=4240 pixellik bir uzunluğa ve 1024-1050 lik yüksekliğe sahip oluyorsunuz.
Ancak oyunlarda bunu kullanmak pek mümkün olmaz sanırım. Bundan böyle, ofisler için 32" veya üstü LCD kullanmaktansa, böyle 2li veya 3lü, 4lü kombinasyonlar daha kullanışlı oluyor.
işte resimler;
Bunda Excell-Acad-Mozilla çalışırken,
.................................................. Bunda da, Explore-HD Film-Mozilla çalışıyor.
................................................ Ara sıra 17" lerden birine bağladığım TVbox ile de TV izlediğim de oluyor.
Hayır, işe göre aynı anda 2 monitör kullanılıyor zaten, ör: acad da çizime bakarak excell de metraj çıkarmak gibi, 3. de internet bağlantısı keyfe keder. Bazen birden fazla pencere açmak gerekince çok büyük kolaylık oluyor, aynı anda hepsini görebiliyorum.
Bende AvermediaTVbox9 ve tvbox7 var. (7 olanı evde kullanıyorum) tvbox9 da PIP (pc görüntüsü üzerine küçük tv penceresi) var.
Aslında boş bir LCD monitörüm daha var, istesem bağlardım da, görüldüğü gibi, Grafik Tablet kullanıyorum. Bunda bile 3 monitöre yetişecek mouse hareketi yapacak yer sorunu var. 2 defada ulaşabiliyorum sağdan sola. Düz mouse kullandığımda ise elim neredeyse kolum 40 cm (2 karış) tarıyor masayı.