Arkadaşlar, Geçen haftalarda bir pc toplamıştım, Anakartım Gigabayte GA78GM-S2H Diskimde Samsung 320 GB 7200 rpm Sata Samsung Sabit diskin kutusundan çıkan belgelerde şöyle bir yazı var. Ne olduğunu bilmiyorum, öğrenmek istiyorum.
Bu sabit disk UDMA-6 yı desteklemektedir, Ancak Bazı anakartlar UDMA-6 Yı desteklemediğinden dolayı uyum problemlerinin olmaması için Fabrika çıkışı olarak bu disk UDMA-5 olarak ayarlanmıştır. Eğer Anakartınız UDMA-6 yı destekliyorsa Samsung ................... sitesine girerek HUTIL aracını indirin Ve Samsung sabit diskin UDMA-5 modunu UDMA-6 olarak değiştirin?
Nedir bu UDMA ne işe yarar? Anakartın UDMA-6 yı desteklediğine nerden bakarız.? UDMA-5 ile UDMA-6 arasında fark varmıdır?
Samsung 7200rpm 16mb cache SATA sabit disk. gigabyte GA78GM-S2H Anakart.
gOOOgle sordum Nedir bu UDMA diye, Google bile zorlandı bu konuda, Şansımı burda denemek istiyorum. Nedir bu UDMA-6 ?????
tEşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcamplus -- 9 Temmuz 2008; 12:04:25 >
Orjinalden alıntı: Tuğer Gigabyte'nin sitesinde yazanlar: "1 x IDE connector supporting ATA-133/100/66/33 and up to 2 IDE devices" ATA-133 dediği, UDMA-6. Yani anakartınız destekliyor, UDMA-6'yı. Ayrıca, SATA-1 ile SATA-2 ve RAID desteği de mevcut.
ATA-133 demek UDMA-6 mı demek oluyor. Hııım şimdi çözdük olayı teşekkür ediyorum.