Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
herkes benim gibi kararsız mı :( (?) marka seçimi hakkında >> sony lg philips ve samsung

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> herkes benim gibi kararsız mı :( (?) marka seçimi hakkında >> sony lg philips ve samsung Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
mtelektro

9 Temmuz 2008; 11:49:39 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar daha doğrusu bu setler hakkında bilgisi olan kardeşlerim bu verdiğim 3-4 markayı da dinleyen sinema ve bol bass severler evim müstakil amacım daha çok sağlam bass ve net ses çıkaran bir uydulu sistem almak hdmi, usb ve optik koaksiyel girişi de olmak şartıyla bir çok teknosa marketlerine ve diğer marketlere gittim gördüm çoğu sistemi, dinledim de hemen hemen aynı olmasına rağmen fiyat farkı ve sub-wofer büyüklük- güç farkı vardı bütçem maks 800 ytl civarı ama 500- 600 civarı alma taraftarıyım almışken kule tipi olsun dedim lgnin ve subwooferı büyük olsun dedim fiyatı 800 ytl olan LG'nin HT902TB modeli kafama yattı bir çok özellik de var 4 uydusu da kule sub wooferı pahalı sistemler gibi ayrı satılan aktif baslar gibi ilgimi çekti , LH755TF modeli ise ince uydulara sahip ve fiyatı 700 ytl özellikleri aynı çıkış gücü 100 watt daha düşük ama ona inanan yok zaten :) daha şık bi cihaz pian black kaplama gibi Lg'nin 1-2 modeli daha var ama onlar da benzer ürünler fiyatları 700-800 civarında değiiyor. sonra SONY'nin ve ses konusunda ev kullanıcıları için vazgeçilmezim. her yerinden teknoloji akan bir marka gerek bravia sync olsun gerek digital cinema auto calibration özelliği olsun gerek s-master amlifier ve o kadar küçük uydulardan büyük ses çıkarabilme özeliği olsun DAV-DZ260 ( yeni model) ve DAV-DZ630 ( front speakerları kule) olan modelleri aklıma yattı ama subwooferı küçük olmasından dolayı biraz soğudum gidip metrocity sony centerda denedim o kadar da düşük sesi yokmuş kafanızı çok ağrıttım ve acayip karıştırdım ama almışken hdmi çıkışlı olsun istiyorum ve net ses versin istiyorum çünkü müzik de dinliycem hatta daha çok müzik dinliycem neden 5.1 alıyorsunuz demeyin çünkü bilgisayarda dinliyceğim için sesin sarması lazım daha çok hşuma gidiyor olmadı bütün speakerları öne dizerim 2.1 gibi olur o sorun değil benim için bass ve tiz seslerinin çok sağlam gelmesi önemli düşük seslerde bile ve dvd/cd seçmemesi tık diye okuması mekanizma da sağlam olucak samsungdan yana değilim zaten sağlam ürünleri 1.200 ytlden de aşağı değil o kadar param olsa hi-fi sistem kurarım.. philips ise hiç bir fikrim yok beni sizler yönlendirceksiniz ve ona göre gidip dinleyip alıcam şimdiden teşekkür ederim forumu çok kurcaladım ama sony ve lg ile ilgili pek döküman makale inceleme bulamadım..

MTF elektronik professional audio, video and lighting systems..
mtelektro

9 Temmuz 2008; 17:45:17 

arkadaşlar lütfen kendinizi benim yerime koyun inş. anlayan biri çıkar da bi yorum yazar...

ereme
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

9 Temmuz 2008; 17:55:03 

500-600 e alınabilecek en iyi sistem z5500

benimde bütçem o kadar bende z5500 alıcam valla benim odam 12 metrekare ama komşular allahtan şikayete gelmiyor eski sistemimde güzel bass vuruyordu 1 kere gelmediler duvarlar fln kalın sanırım ses gitmiyor

z5500 ü birçok alanda kullanabilirsin hemde
teknika

9 Temmuz 2008; 19:30:43 

Kesinlikle aynı fikirdeyim.

Çünkü karşı komşum da 500-600 ytl'lik ses sistemi almak istiyordu. Başka seçenek olmadığını demo için bir alıveriş merkezinde dinleterek ve ona bizzat diğer pek çok paket sistemler de gösterince, o da Z5500 aldı ve sistemini ben kurdum. Bir de yanında ona Pihilips 5980 Dvd player aldık. Vallaha harikalar yaratıyor. 35 metre kare salon gümbür gümbür sallanıyor ve ses kalitesi de gerçekten o fiyat için çok ama çok iyi.

Hiç aramayın başka alternatif yok zaten. O fiyata o güç ve kaliteyi almak için.

quote:

Orjinalden alıntı: ereme

500-600 e alınabilecek en iyi sistem z5500

benimde bütçem o kadar bende z5500 alıcam valla benim odam 12 metrekare ama komşular allahtan şikayete gelmiyor eski sistemimde güzel bass vuruyordu 1 kere gelmediler duvarlar fln kalın sanırım ses gitmiyor

z5500 ü birçok alanda kullanabilirsin hemde

DefinitiveTechnology Bp7001Sc Front, Clr 2000 Center, 4 ad Bpx Rear ve SuperCube Reference. Acoustic Research Pro II Serisi ara kablolar. Pioneer Vsx-ax5ais 7.1 Thx A/V Receiver. Pioneer Dv-600, Philips 720sa, Toshiba Hd-Ep30Ke Hd-Dvd Player, Pioneer 515 Laser Disk Player, Chinon 9000 Super 8 mm Sesli Film Makinesi ,Pioneer 436 XDE 109 Plazma, Omnitronic Bd1520 Pickup. Audio Sound Studio 2x4 mm Hop. Kabloları.
mtelektro

9 Temmuz 2008; 20:53:02 

cevalarınız için teşekkür ederim ama o sistem gerçekten benim için çok güçlü aslında değil daha bundan bir kaç ay önce evimde 30 cm araba subwooferı vardı hala da 2x 85lik oval speaker kullanıyorum araba amlisiyle birlikte 4 çıkışlı 2 çıkışı boşta bi sub alıp ekliyim dedim ama olmaz çünkü çok şiakeyet geiyor evim müstakil hemde bütün bina ama bir kişi çıkıyor abimi bile aramış abimle kavga ettik bidaha aynı şeyleri yaşamak istemiyorum istediğim yumuşak sağlam bass ve temiz ses aırı yüksek oması gerekmez yani rms 100-120 watt olsun yeter

u_haluk

Sisteme Gözat

10 Temmuz 2008; 0:29:02 

dertmi seninkide alır koyarsın sesini fazla açmassın olur biter

cinali35

10 Temmuz 2008; 12:19:37 

100 -120 rms yeter demişsin bu düşük bi watt değeri değildirki gerçek 100 watt la etrafındaki 10 evi rahatsız edersin benim eski 2&80 watt stereo sistemimle mahallenin baş belası olmuştum şimdi daha fena ama apartmanda olduğumuz için açamıyorum bendede 30 cm araç subwoofer ı kullanıyorum ama kısık seste çok tatlı ses alıyorum tatmin ediyor ayrıca etrafından biride sistem kurdumu onun sesini duymaman için seninde yüklenmen gerekecek güç herzaman iyidir kontrol etmesini bildikten sonra

DVD: HAİER N 935 / VESTEL /TRIMAX BS 6220
AMFİ: JVC RX 5062
SUBWOOFER: JVC GD 4300 30CM
SPEAKER: quadral quintas 500 ( konsol ps2 )
mtelektro

10 Temmuz 2008; 23:11:12 

valla logitech benim aklımdaydı zaten ama çok değil 1-2 ay önce 750 ytl civarı olduğu için baka arayışlara girmiştim ama anladım piyasanın tekeli o dediğiniz gibi bir de dvd player aldık mıydı 700 ytlye canavar bi sistem olur

exca

11 Temmuz 2008; 12:12:23 

Sony ddwg800 incelemeni öneririm.
Bu sistem için bilgili arkadaşlardan da yorum alabilir miyiz?

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17221&productid=evsonyhtddwg800

ÜRÜN ÖZELLİKLERİ:

Ahşap tarzı modern kaplamalı kaliteli hoparlörler ile şık siyah alıcı
Zengin bas için 5 hoparlör ve 20cm boyutunda subwooferdan (etkin) toplam 865W değerinde güç çıkışı sağlar
x.v. Colour ve 24p Gerçek Sinema teknolojisi, filmleri gerçek kadar canlı görüntülemek için görüntü ayarlarını düzenler
Gerçek High Definition ses için Çok Kanallı Doğrusal PCM
Dolby® Digital Prologic II / DTS® Kod Çözümü ile kendinizi aksiyonun ortasında hissedin
Gerçek "sinema salonu" deneyimi için Dijital Sinema Sesi
High Definition 1080p deneyimi için 3 HDMI™ girişi (1 çıkış)
Düz panel TV''lerde mükemmel ses ve görüntü senkronizasyonu için A/V Sync
DCAC - esnek hoparlör yerleşimi ve en iyi ses kalitesi için tek tuşla otomatik ses ayarı
Sony DIGITAL MEDIA PORT - WALKMAN® veya diğer mp3 çalarlar, cep telefonları, Bluetooth® ve Wi-Fi aygıtlarına bağlanın ve bu aygıtlardaki kayıtlı dijital müzikleri serbest bırakın (ek aksesuar gerekir) (ek aksesuar gerekir)
3x komponent video girişi
Ön Taşınabilir Ses girişi WALKMAN®, iPod® ve diğer aygıtlara bağlanmanıza ve kayıtlı müziklere erişmenizi sağlar
Taşınabilir Ses Geliştirici işlevi mp3''ler gibi sıkıştırılmış müziğin kalitesini artırır
RDS ve 60 istasyon hafızalı FM / AM radyo (30 FM + 30 AM)
Kullanılan DCAC için Geliştirici Mikrofon: x1
Sony Evrensel Uzaktan Kumanda: x1
Arka Hoparlör Kablosu: Uzun x2
Mono ses kablosu: x1
FM kablosu ve AM halka Anteni: x1
AA boyutu piller: x2
HDMI™ geçişli LPCM (2kanal / 5.1kanal / 7.1kanal): VAR / VAR / YOK

withhonour

11 Temmuz 2008; 13:02:23 

hdmi bağlantıdan söz etmişsin ama z5500 alırsan böyle bir şansın olmayacak sanırım dvd player da hdmi arayacaksın gerçi harici oynatıcı daha avantajlıdır o tartışma götürmez bir gerçek çünkü optik okuyucuların ömrü amplifikatörlerinkine göre çok daha kısa ama lg sistemlerin de(belli ki dinlemişsin) yadsınamaz bir kalitesi ve gücü var bende birçok yerde dinleme fırsatı buldum...@exca arkadaşın söylediği set ise harici receiver a sahip olduğu için ileriye dönük bir yatırım olabilir. bunun haricinde bence z5500 ü diğer setlerin arkasında tutmanı tavsiye ederim belki biraz fazla kişisel bir sebep olucak ancak defalarca dinlememe rağmen hatta birkaç film de izleyerek tecrübe ettim ama bir türlü ısınamadım nedense. yine de karar vermek için en doğru yol kulaklarınızla duymak kolay gelsin

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> herkes benim gibi kararsız mı :( (?) marka seçimi hakkında >> sony lg philips ve samsung Sayfa: [1]
Buraya git: