Benim anakartımda onboard 8 kanal (7.1) ses kartı mevcut ve ben yeni bir ses kartı almak istemiyorum. Bugün 5.1 ses sistemi alma olasılığım var. Acaba aşağıdaki girişler ile Logitech x540'ı tüm kolonlardan ses gelecek şekilde sorunsuzca kullanabilir miyim?
[Fotoğraf silindi]
Anakart Gigabyte EP35-DS3R Birlikte gelen ses kontrol programı Realtek. Görünümü şöyle; (ss bana ait değil)
Konuyu açtıktan sonra gördüm bu arkadaş da aynı sorundan yakınıyor. Mesajı aynen alıntı yapıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: Sui CompoS
Arkadaslar Gigabyte anakartım var Realtek HD Audio Yönetici diye bir program kullanıyor. Bu programda swap merkezi/ SubWoofer cıkısı diye bir secenek var. Bu secenek işaretliyken front righttan işaretli değilken front left'ten ses geliyor. İkisinden aynı anda ses gelmiyor az da olsa nasıl ayarlayabilirim.
Aynı sorunları yaşar mıyım? Yaşayacaksam eğer şimdiden sormuş olayım, bunun çözümü nedir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Replica_Gun_Snatch -- 12 Temmuz 2008; 10:53:39 >
ben x-530'u onboard kartla kullanıyorum, hiçbir sorun olmuyor zannedersem x-540 da x-530la aynı girişlere sahip, zaten kasanın arkasındaki girişlerin yalnızca 3 tanesine bağlantı yapacaksın arkadaki girişleri aktif olduğunda ön girişleri kapatıyorum, kapatmadığım zaman sesler bazen geliyor bazen gelmiyor zaten hoparlörü bir kere bağladığın zaman kasanın ön tarafındaki jackları bir daha kullanmazsın, x540'ın kumandasında kulaklık ve mikrofon jackları mevcut olması lazım
düzeltme: imlâ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achfighter -- 9 Temmuz 2008; 13:09:55 >
ben x-530'u onboard kartla kullanıyorum, hiçbir sorun olmuyor zannedersem x-540 da x-530la aynı girişlere sahip, zaten kasanın arkasındaki girişlerin yalnızca 3 tanesine bağlantı yapacaksın arkadaki girişleri aktif olduğunda ön girişleri kapatıyorum, kapatmadığım zaman sesler bazen geliyor bazen gelmiyor zaten hoparlörü bir kere bağladığın zaman kasanın ön tarafındaki jackları bir daha kullanmazsın, x540'ın kumandasında kulaklık ve mikrofon jackları mevcut olması lazım
valla onboard kartla kullanabilmen lazım, x-540 topiğinde bunların konuşulmuş olması lazım orayı iyice bir incele istersen şimdi ben kart almana gerek yok deyip, bi de kart lazım olursa mahçup olurum
valla onboard kartla kullanabilmen lazım, x-540 topiğinde bunların konuşulmuş olması lazım orayı iyice bir incele istersen şimdi ben kart almana gerek yok deyip, bi de kart lazım olursa mahçup olurum
O topiğin tamamını okudum. Yukarıdaki sorunu yaşayan kişi o topiğe yazmış. Ama ona da çözüm bulunamamış. Havada kalmış soru. Neyse artık bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete. Kararımı Vatan'a gidince vereceğim.
Tercihine kalmış zevk meselesi mesela ben artık on-boardla işim olmaz. Ses kartım hoparlörlerimden pahalı Ama bence ses kartıyla ses farkeder özellikle on-board kötü bir modelse. Tabi tercih senin boşuna diyede düşünebilirsin. Ben iyiki almışım diyorum ama bir başkası öyle düşünmeyebilir.
Genel olarak sesten çok memnunum fakat arka kolonlardan matrix modu hariç ses alamıyorum. Matrix modu da stereo ses çıkışı veriyor. 5.1 DTS müzik indirip denedim kodekleri eksiksiz kurdum ac3 ayarlarını ve ses kartı ayarlarını gerektiği gibi yaptım fakat yine arka kolonlar sessiz.
Problem çözüldü. Driver'ın son Vista sürümünü indirdim ve şuan hepsinden ses geliyor matrix modu dışında da etkin şekilde çalışıyorlar. Yardım etmeyen herkese teşekkürler.