Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Onboard ses kartı ile Logitech X-540'ı kullanabilir miyim?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> Onboard ses kartı ile Logitech X-540'ı kullanabilir miyim? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Replica_Gun_Snatch

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

9 Temmuz 2008; 11:40:31 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Benim anakartımda onboard 8 kanal (7.1) ses kartı mevcut ve ben yeni bir ses kartı almak istemiyorum.
Bugün 5.1 ses sistemi alma olasılığım var. Acaba aşağıdaki girişler ile Logitech x540'ı tüm kolonlardan ses gelecek şekilde sorunsuzca kullanabilir miyim?

[Fotoğraf silindi]

Anakart Gigabyte EP35-DS3R
Birlikte gelen ses kontrol programı Realtek.
Görünümü şöyle; (ss bana ait değil)

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın

Konuyu açtıktan sonra gördüm bu arkadaş da aynı sorundan yakınıyor.
Mesajı aynen alıntı yapıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: Sui CompoS

Arkadaslar Gigabyte anakartım var Realtek HD Audio Yönetici diye bir program kullanıyor. Bu programda swap merkezi/ SubWoofer cıkısı diye bir secenek var. Bu secenek işaretliyken front righttan işaretli değilken front left'ten ses geliyor. İkisinden aynı anda ses gelmiyor az da olsa nasıl ayarlayabilirim.

Aynı sorunları yaşar mıyım? Yaşayacaksam eğer şimdiden sormuş olayım, bunun çözümü nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Replica_Gun_Snatch -- 12 Temmuz 2008; 10:53:39 >

Facebook hesabım kapatıldı. Yardım edin. [İlgili yazıyı okumak için tıklayınız.]

Herkes oyuncu olabilir ama ben yönetmenim.
İstediğime rol, istediğime yol veririm.
DHArcadia

9 Temmuz 2008; 12:01:52 

Logitech x540'in 5 kanal analog girisi varsa kullanabilirsin.
Ben urunun sayfasindan anlayamadim ama olmasi lazim.

Replica_Gun_Snatch

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

9 Temmuz 2008; 12:10:24 

x540'ın arkası şöyle;

Var mı oluyor şimdi? Pek anlamam.

Facebook hesabım kapatıldı. Yardım edin. [İlgili yazıyı okumak için tıklayınız.]

achfighter

Sisteme Gözat

9 Temmuz 2008; 13:07:07 

ben x-530'u onboard kartla kullanıyorum, hiçbir sorun olmuyor
zannedersem x-540 da x-530la aynı girişlere sahip, zaten kasanın arkasındaki girişlerin yalnızca 3 tanesine bağlantı yapacaksın
arkadaki girişleri aktif olduğunda ön girişleri kapatıyorum, kapatmadığım zaman sesler bazen geliyor bazen gelmiyor
zaten hoparlörü bir kere bağladığın zaman kasanın ön tarafındaki jackları bir daha kullanmazsın, x540'ın kumandasında kulaklık ve mikrofon jackları mevcut olması lazım

düzeltme: imlâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achfighter -- 9 Temmuz 2008; 13:09:55 >

ÖZGÜRLÜK için http://www.pardus.org.tr/
Gerçekleri hiçbir zaman değiştiremezsiniz, onlar ya vardır ya da yoktur herkes inkâr etse de

"Türkçemiz Yok Olmasın"
Replica_Gun_Snatch

9 Temmuz 2008; 13:13:01 

quote:

Orjinalden alıntı: achfighter

ben x-530'u onboard kartla kullanıyorum, hiçbir sorun olmuyor
zannedersem x-540 da x-530la aynı girişlere sahip, zaten kasanın arkasındaki girişlerin yalnızca 3 tanesine bağlantı yapacaksın
arkadaki girişleri aktif olduğunda ön girişleri kapatıyorum, kapatmadığım zaman sesler bazen geliyor bazen gelmiyor
zaten hoparlörü bir kere bağladığın zaman kasanın ön tarafındaki jackları bir daha kullanmazsın, x540'ın kumandasında kulaklık ve mikrofon jackları mevcut olması lazım

düzeltme: imlâ

Neticede ses kartı almama gerek yok değil mi?

achfighter

Sisteme Gözat

9 Temmuz 2008; 13:19:16 

valla onboard kartla kullanabilmen lazım, x-540 topiğinde bunların konuşulmuş olması lazım orayı iyice bir incele istersen
şimdi ben kart almana gerek yok deyip, bi de kart lazım olursa mahçup olurum

ÖZGÜRLÜK için http://www.pardus.org.tr/
Gerçekleri hiçbir zaman değiştiremezsiniz, onlar ya vardır ya da yoktur herkes inkâr etse de

"Türkçemiz Yok Olmasın"
Replica_Gun_Snatch

9 Temmuz 2008; 13:27:28 

quote:

Orjinalden alıntı: achfighter

valla onboard kartla kullanabilmen lazım, x-540 topiğinde bunların konuşulmuş olması lazım orayı iyice bir incele istersen
şimdi ben kart almana gerek yok deyip, bi de kart lazım olursa mahçup olurum

O topiğin tamamını okudum.
Yukarıdaki sorunu yaşayan kişi o topiğe yazmış. Ama ona da çözüm bulunamamış. Havada kalmış soru.
Neyse artık bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete. Kararımı Vatan'a gidince vereceğim.

Verdiğin bilgiler için teşekkürler. :)

aahastra

9 Temmuz 2008; 15:06:30 

hocam hd aoudio ekranın da audio ı/o bölümü var.

oradan kablo renklerini ve de ön mü arka mı yoksa center mi ayarlarını kontrol et.

örneğin ben de turuncu sub yazıyor, renklerin üstüne tıklayarak ne olarak tanıtıldığını görebilirsin.

daha sonra aynı yerde hopörlerin üstüne gelerek tıkla müzik doğru hopörlerden mi geliyor

fasilgibi

Sisteme Gözat

9 Temmuz 2008; 15:30:52 

quote:

Orjinalden alıntı: Replica_Gun_Snatch

Neticede ses kartı almama gerek yok değil mi?

Tercihine kalmış zevk meselesi mesela ben artık on-boardla işim olmaz. Ses kartım hoparlörlerimden pahalı Ama bence ses kartıyla ses farkeder özellikle on-board kötü bir modelse. Tabi tercih senin boşuna diyede düşünebilirsin. Ben iyiki almışım diyorum ama bir başkası öyle düşünmeyebilir.

Replica_Gun_Snatch

9 Temmuz 2008; 15:39:35 

Ses sistemini aldım geldim şuan kutusunu açıyorum.

Replica_Gun_Snatch

9 Temmuz 2008; 21:33:26 

Genel olarak sesten çok memnunum fakat arka kolonlardan matrix modu hariç ses alamıyorum. Matrix modu da stereo ses çıkışı veriyor.
5.1 DTS müzik indirip denedim kodekleri eksiksiz kurdum ac3 ayarlarını ve ses kartı ayarlarını gerektiği gibi yaptım fakat yine arka kolonlar sessiz.

Bu konuda yardımcı olabilecek olan var mı?

Replica_Gun_Snatch

9 Temmuz 2008; 22:04:41 

Problem çözüldü. Driver'ın son Vista sürümünü indirdim ve şuan hepsinden ses geliyor matrix modu dışında da etkin şekilde çalışıyorlar.
Yardım etmeyen herkese teşekkürler.

aahastra