Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Dijital I/O Kart yardım

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> Dijital I/O Kart yardım Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
bykzkn

9 Temmuz 2008; 11:12:45 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

öncelikle herkese iyi günler arkadaşlar. Ben bir proje için bilgisayardan bir makineyi kontrol ediyorum. Fakat alet şu anda ISA slotuna bağlı bir kart ile kontrol ediliyor. Ben bu kartı PCI kart ile değiştirmek istiyorum. internette bu işi yapacak bi kart buldum ama kartı spariş etmeden önce bu veya buna benzer bir kart kullanan varsa onlardan fikir almak istedim.

benim sormak istediğim bu kartın giriiş ve çıkış portlarını nasıl ayarlıyoruz ve bunları nasıl adresliyoruz.
şu anda aleti süren ISA kartında 16 bit kullanılıyor. bunun 8 i giriş ve 8 i de çıkış program içerisinde önce $1b3 adresine $8b bilgisini yolluyorum. daha sonra A portu (çıkış) olarak $1b0 ve B portu (giriş) olarak $1b1 adreslerini kullanıyorum. bu portlara direk asm kodu ile bilgi gönderip alıyorum. (bu program delphi de yazılmış)
Ben bu ISA kartında da olayın nasıl yapıldığını bilmiyorum. bu kodlar hazırdı kullandım. Ben bunun gibi PCI kartı da adresleyip adresleyemeyeceğimizi soruyorum. İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.

kartın resmi ve özellikleri aşağıdaki linkdedir.
http://www.bimel.com.tr/urun/ayrinti.php?id=6445
http://www.bimel.com.tr/urun/ayrinti.php?id=6449

Ekteki dosya (1)
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> Dijital I/O Kart yardım Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
OCZ Vendetta ve Vendetta 2
Sessiz ve Soğuk! Vendetta serisi işlemci soğutucuları mercek altında
CeBIT 07 / Logitech Standı
CeBIT 07 / Logitech Standı Röportaj

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç