öncelikle herkese iyi günler arkadaşlar. Ben bir proje için bilgisayardan bir makineyi kontrol ediyorum. Fakat alet şu anda ISA slotuna bağlı bir kart ile kontrol ediliyor. Ben bu kartı PCI kart ile değiştirmek istiyorum. internette bu işi yapacak bi kart buldum ama kartı spariş etmeden önce bu veya buna benzer bir kart kullanan varsa onlardan fikir almak istedim.
benim sormak istediğim bu kartın giriiş ve çıkış portlarını nasıl ayarlıyoruz ve bunları nasıl adresliyoruz. şu anda aleti süren ISA kartında 16 bit kullanılıyor. bunun 8 i giriş ve 8 i de çıkış program içerisinde önce $1b3 adresine $8b bilgisini yolluyorum. daha sonra A portu (çıkış) olarak $1b0 ve B portu (giriş) olarak $1b1 adreslerini kullanıyorum. bu portlara direk asm kodu ile bilgi gönderip alıyorum. (bu program delphi de yazılmış) Ben bu ISA kartında da olayın nasıl yapıldığını bilmiyorum. bu kodlar hazırdı kullandım. Ben bunun gibi PCI kartı da adresleyip adresleyemeyeceğimizi soruyorum. İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.