Şimdi Ara

VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü (871. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43.731
Cevap
133
Favori
4.525.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 869870871872873
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aslanemre58

@diskriminant
    Aracın çok güzel kazasız belasız kullanman dileğiyle
    Bu arada bende Hatay'dayım ama buraları çıkaramadım neresi burası?

Burası osmaniye. Ama bir ayağım iskenderunda bir ayağım osmaniyede! Siz hatayın neresinden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: diskriminant

quote:

Orijinalden alıntı: aslanemre58

@diskriminant
    Aracın çok güzel kazasız belasız kullanman dileğiyle
    Bu arada bende Hatay'dayım ama buraları çıkaramadım neresi burası?

Burası osmaniye. Ama bir ayağım iskenderunda bir ayağım osmaniyede! Siz hatayın neresinden?

Ben Antakya merkezdenim
  • Sevgili Fizikçi arkadaşım,

Oto yıkamaya gittiğimde (bezinciye gittim gibi) katı kurallarım vardır.

1. Aracı yıkayacak olanlar kesinlikle aracın içinde veya yanında sigara içmeyecek.
    2. Aracın radyosu, torpido gözü ve diğer kapalı bölmeler kesinlikle açılmayacak.
    3. Aracın yıkanacağı yer (zemin) temiz olacak, önceki araçların çamuru olmayacak!
    4. Araç su ile durulanacak, peluşla ve şampuanla yıkanacak, köpük sıkılmayacak...!
    5. Araca kolonya, parfüm, koku, karanfil, hacı yağı, tütün kolonyası (!) sıkmak yok!
    6. Lastikler fırça, jantlar bezle yıkanacak, sadece lastikler parlatılacak, jantlar değil.
    7. Araç kurulanırken yanında yıkanan aracın su zerrecikleri araca temas etmeyecek.
    8. Araç oto yıkamacıdan çıkarken lastiklerine su, çamur, toz ve pislik değmeyecek!
    9. Aracın camları "yokmuş" veya "takılmamış" izlenimi verecek kadar silinecek.....!
    0. Aracın koltuk, bilhassa tutturmakta zorlandığım ileri/geri ayarıyla oynanmayacak!

Bunları harfiyyen uygularım ve uygulatırım. Bu nedenle otomobillerim her zaman ilk
    günkü kadar temiz, ak ve pak olur. Güzel havada baraj gölü çamlık alana giderim ve
    çam ağaçlarının veya portakal çiçeklerinin nadide kokularının aracıma dolmasını da
    sağlarım.

Emekle elde edileni itina ile korur, tititzlikten ödün vermemeye çalışırım, ama tüm bu
    kuralları aklıselim bir tutum ve beklenti içerisinde, olgunlukla uygularım, daima tabi ki.

Bir gözüm de her zaman aracımda olur. Her zaman!

Selam ve sevgiler,

Taner Göde

quote:

Orijinalden alıntı: fizikchi
    Koku şehirler arası otobüslerde koridora sıkılan koku, lanet olsun çok otobüs kullandığım için kokuyu yakından tanıyorum. Yıkadıktan sonra yağmur altında bütün camlar açık gezmek zorunda kaldım, herkes bana bakıyordu bu adam ne yapıyor diye. Hala gidip havalandırmak istiyorum. Amca her yere sıktında bagajdan ne istedin?
  • Arkadaslar, Allah bu VW Servislerin hepsinin cezasini versin. Bir ise yaramayan zavallilar, Araba tamir ediyorum diye araclarimizi kimlere emanet ediyoruz herkez görsün ve örnek alsin !!! Servisinizi iyi secin, gerekirse Türkiye´de ÖZEL Servislere gidin. VW ve AUDI Servisleri utanmalari lazim. Simdi kimse bana haksizsin demesin, ben 5 Ay Madur kaldim, 5 Aydir Avukat VW Servisleri ugrasiyorum. Düsünün salak gibi her defasinda gidip Far ayari diyorum onlarda tamam ayarli diyor hatta bir tane Servis Far ayarlari sorun olmadigini sorun Farin gücünde oldugunu dile getirdi.

Bugün Motor-Talk´daki üye Rainer (Rowdy_ffm) ile görüstük, kendisi cok iyi biri (Müzik ile ugrasiyor ayni zamanda ). Passat´i Garajina soktuk (tabi Audi A4 Avant 3.0 TDI Tiptronik araci ilk önce Garajdan cikti ). Sonra Rainer benim araca bindi Araci kaldiramadi, El frenini bulamadi neyseki biraz arac nasil kullanilacagini gösterdim . Garajda tüm ufuk cizgileri vs. duvara yapistirmis (gercekten cilginlik bu). Benim arac ile 5 metre geriye gitti Arabadan indi aman tanrim benim Aracin farlari coook asagiya bakiyormus . Adamin Audisindeki ufuk cizgisinden bile asagida !!! Passeratimden indi ve gösterdi sorun nerede oldugunu;

1. Sol Far Sag fara göre yüksek ama yeterli Yükseklikte degil, yani Sol farda cok alcakta
    2. Sag Far Sol Fara göre cok alcakta
    3. Sag Far Sol tarafa bakiyor, böylelikle Far kirilmasi görünmüyordu
    4. Her iki Far´da cok alcakta ve yanlis ayarlanmis !!!

Hepsi Profesyonel sekilde duvarda cizgiler ile ayarlandi. Ayarlama 2 dakika sürdü, adam tüm Tesisati Garajina kurmus. Düsünün hic bir TÜV cihazi gerekmeden ayarladik Farlari. 1cm felan Asagida degilmis farlar epeyce büyük bir Fark ile asagidaydi !!! Farlari ayarladiktan sonra Rainer´e sordum VW Servisi aptalmi diye sordugumda "evet dedi" . VW´nin Far ayarlamada ciddi bir sorunu var. Fari ayarlarken TÜV Cihazini yanlis tutuyorlarmis, ögle yanlis tutuyorlarmis ki (kendi tespiti) TÜV Cihazi Sol Far kirilmasini aliyormus ve böylelikle Sag Fari yüksek ayarli olarak görüyorlarmis . Kendisi artik bu Yöntem ile aracin Farlarini ayarliyormus. Adama tüm olayi anlattim adam güldü Servis icin. Tabi bir tavsiyesi oldu oda Osram´i söküp PHILIPS XenStart 4.300k al dedi (Osram 4.150k bilmeyenlerin haberi olsun !) veya PHILIPS UltraBlue 6.000k önerdi. Ayrica Audi´sinin Xenon Mixibabys 6.000k Farlarini gördüm, Farlari Bembayiz cok Güzel (gercekten Gün isigi) ama kendisi Farlardan memnun degil. Simdi Amerikadan getiriyormus E11 TÜV denetimli D2S (D1S Adaptörü almis) 6.000k ve 3.400 Lumen (4.300k 3.200 Lumen ). Mallari Amerikadan geleceyi icin biraz uzun sürecek dedi, en kisa zamanda eline ulasacakmis ve Resimleri Motor-Talk´a ekleyecek. Audi´deki CommingHome & LeavingHome hosuma gitti, Xenon Far yerine Sis farlari yaniyor . TT S-LINE Direksyonu taktirmis (Kulakciklarida var), araci yakindan inceleme firsatim oldu. Ici Passat´a göre cok dar, Passat yayla gibi kaliyor A4´ün yaninda . Ayrica Fari kendim duvarda nasil ayarlayacagimi gösterdi ve hangisi asagi yukari saga sola ayarlandigini gösterdi

Neyse kendisine Bahsis verdim (sevincimden ellini öpesim geldi acikcasi ), vedalastik ve Motor-Talk´a mutlaka bildir dedi sonucu.

Arkadaslarim ve Ustalarim,

geceleri Yeni aracim ile Körü körüne gidiyormusum gercekten. Arac ile Otobana cikmadan önce cok karanlik bir bölüm vardi, allahim inanamiyorum en uzaktaki Isareti okuyabiliyorum . Menzil o kadar uzunlasti ki geceleri kendimi Karanlikta hissetmiyorum artik, sag taraftaki Isaretler o kadar Parliyor ki artik gözümü aliyor Parlakligindan diyebilirim. Kendimi Kara deligin icine giriyormus hissi tamamiyle gitti (menzil uzunlastigi icin). Simdi eski Aracim gibi Farlar cok iyi, sadece eski Fara göre Sarimsi gösteriyor. Bunuda yakinda alacagim Xenon Far ile cözecegiz . Bi-Xenon Farlar artik amacina ulasti, cok uzak bir mesafeden Isaretler okunuyor, üstteki Trafik Tabelalari eski ayar ile hic okuyamiyorken (gecerken dahil) simdiki Ayar ile piril piril parliyor. Eski ayar ile Viraj Farlari devredeyken görüyordum simdiki ayar ile eski Passatimdaki gibi artik zor görünüyor (isik kirilmasi saga sola dönerken görülüyordu yerde, Far yakin mesafede oldugu icin).

NexX, Mert abim, diskriminant ve Xenon Sürücüleri, bu Farlarin kiymetini bilelim. 5 Aydir kör geziyordum, bugünkü ayardan sonra A3 Frankfurt - Würzburg Otobaninda tam gaz gittim , menzil o kadar uzunlasti ki size anlatamam. Eskiden 50 Metre (hissetme) olan menzil simdi cok uzun . En üst´te asilan Tabelalar bile cok uzaktan parliyor ve onun sayesinde nereye gideceyimi görüyorum . Herseyi okuyorum, artik. Eve geldim Babami Otobana cikardim birde ona gösterdim, acikcasi oda sevindi ve iste simdi nihayet eski aracindaki gibi oldu Farlar dedi. Tabiki VW´nin yaptigina inanamiyor oda.

Evet Haftaya Cumartesi Fischer + Kutger´de Tekerleri degistirmek icin Randevum var, benim araca bakan ve Farlarda sorun olmadigina 100% emin olan, hatta Avukatinada 100% hata olmadigini söyleyen elemani VW / Audi Fischer + Kutger´e sikayet´te bulunacam, tüm gerekeni yapsinlar !!! Daha sonra VW Müsteri hizmetine yazacam ve 5 tane VW Servisin Adresini ve adini verecem ve kücük bir Far ayarini yapamiyor diye e-Mail atip Sikayet´te bulunacam. Düsünün Almanya´da VW´nin Merkezinde yasiyorum 5 Servis hic biri bir Fari ayarlayamadi !!! Allahin normal VW Servisinde calismayan normal bir insan bu Farin ayarsiz oldugunu görüyor ve ayarliyorken VW Servisleri elindeki TÜV Cihazi´ni nasil kullanacaklarini bile bilmiyorlar. Malesef üzücü bir durum.

100% Kusursuz bir Passat bindiyim icin artik duva ediyorum !!! Hic bir sorun yok artik

Saygilar Yasin
  • Çok sevindim yasin abim Fotoları bekliyoruz
  • Yasin hiç güleceğim yoktu..İyi yazmışsın

Servisleri o kadar gözde büyütmemek gerek zaten..
  • Yasin sorunun halledilmesine çok sevindim

Resimleri bekliyoruz özellikte duvar önünde çekilmiş kırılmalar belli olurken çok merak ettim valla Birde otobanda karanlık olan bölümde çekersen sevinirim demek ki servis TÜV cihazını yanlış tutuyormuş hayret valla nasıl bir far ayarlayamıyorlar hala anlamış değilim.Neyse şimdi çok güzel oldu ya yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn09 -- 13 Mart 2010; 0:20:30 >
  • Yasin sorunu hallettigine inan cok sevindim, güle güle kullan artik farlarini... Benim alti ay daha garantim var diye gidiyorum vw servisine ama garanti bittimi daha önünden bile gecmem. Hem birsey anlamiyorlar hemde piyasaya göre iki kat daha pahali iscilik aliyorlar...

Saygilar Ercüment
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakado67

Yasin sorunu hallettigine inan cok sevindim, güle güle kullan artik farlarini... Benim alti ay daha garantim var diye gidiyorum vw servisine ama garanti bittimi daha önünden bile gecmem. Hem birsey anlamiyorlar hemde piyasaya göre iki kat daha pahali iscilik aliyorlar...

Saygilar Ercüment

Ercüment ustam danke schön,

acikcasi bu olaydan sonra bende tirstim. Düsün Motor veya Sanzimana birsey olsa araci Duvara sürüp cöpe at daha iyi, Kaskodan parasini alip yenisini Siparis edersin.

ADAC´nin Testinde VW Servisleri kötü durumdaydi simdi ADAC´den sonra benden de kötü Not aldilar. En iyisi Motor-Talk´tan bir usta bulup yaptiracam artik herseyi. Artik insallah su önümüzdeki 6 ay Teker degisene kadar VW Servisine gitmem, ne onlar beni nede ben onlari görmüs olurum ortalikta biraz yatisiri böylelikle . Ercüment ustam, senin Farlar´da sorun olursa sakin Servislere gitme ben sana Motor-Talk´tan bir usta ayarlarim.

Sercan, DH-ALEMDAR ve NexX,

Yarin aksam Resimleri ekliyecem, hatta beyaz duvar bulup 5 metre ileriden Foto cekip sunacam buraya . Tabelalar ile insallah Hareket halindeyke bir Foto yakalarim . Saten yarin cikip bu Farlarin tadini cikarmam lazim, beni tutabilene ask olsun . Off o Farlar nasil birsey ögle ya, 1.200 €uro para veriyorsun ama hakkini fazlasi ile ödüyor. Tüm Isaretler isil isil, Üst´te asili duran Tabelalari 5 Ay sonra Tekrar okuyabiliyorum artik .

DH-ALEMDAR,

düsün bunlar Almanya VW Servislerinde oluyor ve ben ilk degilim, Motor-Talk´da Morpheus´un R-LINE Passat Variant´inda ayni sorun vardi en sonunda baska bir VW Servisi hatayi bulup düzeltiyor (sorun Far ayari !). Cogu kisi kendi ayarliyor, Rainer bile Bakimlarda Far ayarlarini elletmiyormus, adam hepsini kendi yapiyor ! Karar verdim en kisa zamanda VAG COM´uda alacam, Hatalari kendim bulacam artik ve arastirip VW Servisine ögle gidecem (48 Ay Yeni Arac Garantisi var, Tamir bedava saten).

Saygilar Yasin
  • Yain bey,gözünüz aydın.
  • Sercan,şu taş izi rötuşunu yaptınmı sen kendi aracına?Ya bu zımpara işi sakat skodaturkeyde yazılanları okuyunca tırsdım.Ben ufak taş izi olan yerleri rötuş boyasıyla doldursam üzerinde menzerna 203s ile geçsem makina ile iz kalırmı belli olurmu orayı rötuşladığım?birde vernik olayı falan var o ne?taş izi için vernik almam şartmı?Aslında sana pm atmayı düşündüm ama burda abilerim ve kardeşleriminde bilgilenmesini istedim.Şimdiden herşey için teşekkürler.
  • @Erdem kardeşim ;
    Maaşallah,tekrardan hayırlı uğurlu olsun aracınız(kuğunuz).Allah kazadan beladan esirgesin,güle güle kullanın.

@Yasin kardeşim;
    ne diyeyim bilemiyorum.Allah sevdiği kula önce tavuğunu kaybettirir sonra tekrar buldururmuş,seninkide ona benzedi.gözün aydın...
  • Bruder! Gurbet Kuşu Kardeşim Yasin, durumun düzeldiğine ve sorunun çözüldüğüne çok sevindim. Yukarıda "Nexx" Erdem arkadaşımın Bı-Xenon + Sis Farlarını görünce bunun sende bu şekilde olmamasına fazlası ile şaşırıyordum. Bence bu konuyu acilen (EILBRIEF) VW AG'ye bildirmek gerek.

VW AG de öyle bir kurum ki, devlet içinde bir devlet. 6-DSG'leri geliştiren uzman mühendis 1 yılda bitecek bir işlemin 4 yıl sürmesine şaşırmış, kendisi araştırmış, bu arada da işine sebepsizce son verilmiş, ancak fark ettiği şirket için dolandırıcılığı da hiçkimseye anlatamadığından kendi web sitesini kurmuş ve halen VW AG'de olan biten ve yöneticilerin yaptığı hırsızlık, irtikap, para sızdırma gibi durumları açıklamaya devam ediyor.

Yeni ayarlı Bi-Xenon farlarını en kısa zamanda gece görüşü ile fotoğrafını çekip paylaşmanı diliyorum. Gut gemacht Junge! GIB NIEMALS AUF! Stolz ein Türke zu sein!

Taner Göde
  • 8.856 $ a Audi RS6 ABT

www.hurriyet.com.tr
    Bu arabadan sağ çıktı
    http://www.hurriyet.com.tr/dunya/14091120.asp?gid=373
  • Bu haber hatalarla dolu.

Olay ABD'de değil, Avrupa'da gerçekleşiyor. Tam olarak da Lüksemburg'ta.
    Asparagas haber, hem de en az 3 yıllık!

http://www.autospies.com/news/Audi-RS6-Splits-In-Half-And-The-Driver-LIVES-33997/
    Jalopnik
    Holy Crap, He Walked Away With Barely a Scratch: Audi RS6 Crash
    http://jalopnik.com/cars/news/holy-crap-he-walked-away-with-barely-a-scratch-audi-rs6-crash-241141.php

quote:

Orijinalden alıntı: pascal34
    8.856 $ a Audi RS6 ABT
    www.hurriyet.com.tr
    Bu arabadan sağ çıktı
    http://www.hurriyet.com.tr/dunya/14091120.asp?gid=373

• quote:

Orijinalden alıntı: hakan44444444

quote:

Orijinalden alıntı: mertbasaran

quote:

Orijinalden alıntı: hakan44444444

Arkadaşlar bugün hava çok güzeldi passatın göstegesi bi ara 20 dereceyi bile gösterdi. Hava güzel olunca yaklaşık 1 aydır yıkatmadığım aracımı yıkattım. Hem temiz hem de 1 günlük xenonları ile biraz fotoğraf çekeyim dedim. bakalım beğenecek misiniz?

Eline sağlık Hakan Dostum,

Resimler harika. Ayrıca Xenon'lar mükemmel olmuş güle güle kullan.

Sağolasın Mert kardeşim. Allah hepimize mutlu ve sağlıklı binmek nasip etsin.

KULLANDIĞINIZ XENON MARKASI NE ACABA GÖRÜNTÜSÜ ÇOK İYİ BENDE 2 GÜN ÖNCE MTEC D1 8000K PASSATA ÖZEL OLANDAN TAKTIRDIM AMA İLK AÇIŞTA BAYA BİR MORUMSU BİR RENKLE AÇILIYOR AMA ISINDIKTAN SONRA NORMALE DÖNÜYO BU DURUM NORMALMİDİR ACABA? ÇOK KARAR SIZDIM 6000KMI YOKSA 8000K MI DİYE SONRA FAZLA DÜŞÜNMEDİM 8000 LİKTEN TAKTIM AMA SANKİ BİRAZ PİŞMAN GİBİ OLDUM ACABA MTEC 6000K AMPUL TAKSAM FARK OLURMU SUANKİYLE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM TŞK..
  • PASSAT CC (3C8) ve 1.4 TSI 160 HP 16V DOHC TWINCHARGER MOTORUN uygulanabilirliği hakkında şöyle fikirlerim var. Platform olarak PASSAT CC ve PASSAT aynı araçlar ve Almanya'da 1.4 TSI TwinCharger motor bu kasada zaten kullanılıyor: EcoFuel olarak 150 HP ile doğalgazlı modellerde. Bu demektir ki 3C kasasında TwinCharger motoru için donanım ve bağlantılar mevcut. Ayrıca DSG de eklenebilir ve bunun için VOLKSWAGEN'in sadece yeterli siparişi alabilmesi ve bu motorlu bir PASSAT CC'nin de belli bir piyasa için üretildiğini ve tanıtımsız satılacağını bildirmesi gerek. Tüm iş üretim bandında ve araç kodlamasında bitiyor ve eminim ki bu işin sonu kısa zamanda gelecek. 1.4 TSI TwinCharger motorlu bir PASSAT CC her ama her halde benim de hayallerimi süsler...

• Sedat dostum,

Ellerinden her şey geliyor. Maşallah! Canın sıkılmasın diye bak ne buldum...

• Yasin inanılır gibi değil,
    bu kadar basit bir şey için sana bu kadar vakit ve sinir hücresi harcatmaları tam bir rezalet..
    neyse halloldu işte, aydınlat gecelerimizi :)

saygılar.
  • Yasin sorununun aslında ne kadar basit olduğu ortaya çıktı gerçekten servisler müşteri memnuniyetine aşırı önem verirken ciddi hatalar yapabiliyorlar.
    Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: önceki 869870871872873
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.