Şimdi Ara

VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü (712. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
43.729
Cevap
132
Favori
4.513.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 710711712713714
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mert hocam gibi karseverler bilir,
    son 2 yıldır Doğuş Oto'nun Uludağ ve Kartalkaya'da "Touareg Yol Yardımı" adı altında çok güzel bir hizmeti vardı.
    Markası ne olursa olsun yardım isteyen tüm araçlara VW Touareg araçlarla
    ücretsiz çekme,kurtarma,zincir takma ve hatta sıcak çay kahve hizmeti verilirdi.
    Ama ne yazık ki bu güzel hizmet artık verilmiyor. Umarız gelecek sezon yeni Touareg'lerle tekrar başlar.
    Aracımda sakladığım broşürü ve e-mail ile bana ulaşan bir yorumu sizlerle paylaşmak isterim.

VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü

Geçtiğimiz hafta sonu eşimle uzun zamandır yapmak istediğimiz kısa hafta sonu gezimizi gerçekleştirdik.
    Akçakocada yaşayan arkadaşım Ahmet’le görüşmemize ve eşiyle tanışma fırsatını edinmemize de vesile olacak bu gezi için
    Cumartesi sabahı yola çıkarak Bolu’ya ulaştık.

Amacımız daha çok dışarıda olmak idi. Bu sebeple Kartlakaya yolu üzerindeki Baysal otel’de konaklamaya karar verdik.
    Çokta lüks olmayan bu otel, ekonomik bir çözüm olması ve samimi bir ortam sunması açısından tavsiye edebileceğim bir otel.

18 yıllık bir şöför olmama rağmen karlı zeminde tecrübem hiç yok diyebilirim.
    Kartalkaya yolunda aracımızda zincir olmasına rağmen durmakla hareket etmek arasındaki fark kadar yavaş yol aldığımı belirtebilirim:)

Arkadaşım Ahmet aracına kar paletini takmak üzere durduğunda, biz yola devam ettik.
    Müsait bir noktada durup bir kaç fotoğraf çekmeye karar verince yolun ortasında durmamak amacıyla çok azda olsa yolun sağına yanaştım.

İlk tecrübem bu oldu. Kar kaplı bir yolda azda olsa sağa yanaşmakta fayda var. Aracımız kara saplandı.
    Ahmet’in gelip bir çözüm üretmesini beklerken yolun karşı yönünden bütün haşmetiyle gelen bir VW Touareg yanaştı. Ve yardım önerdi.
    Yardımı öneren kişi aracından inerek aracımızı çekebileceğini belirtti. Benim yanımda maalesef çekme halatı yoktu. Ahmet’i bekledik.
    Onda bir halat vardı. Halat’ı araca bağladık.
    Ve VW Touareg pekte hafif olmayan aracımı ( 3 Serisi BMW ) tereyağından kıl çekercesine rahatça çekiverdi.

Bize yardımcı olan Yıldıray Meteris bey’in Doğuş Otomotiv’de müşteri ilişkileri sorumlusu olduğunu öğrendik.
    Olay esnasında yapılması gerekenler konusunda profesyonel yaklaşımı dikkatimizi de çekmişti.

Kendisi bize bir broşür verdi. Bu broşürde Doğuş Otomotiv’in VW Touareg araçlar ile Kartalkaya yolu boyunca
    ücretsiz kurtarma hizmeti verdiği yazıyordu. Hemde aracınızın markası ne olursa olsun.

Yol üzerine bu hizmeti 150 YTL’ye veren Traktörler olduğunu ve
    VW Touareg yol yardım ekibine bir telefonla ulaşabildiğinizi düşündüğünüzde hizmetin değerini anlamanız mümkün.

Yıldıray bey’in kullandığı araç bu hizmet için tahsis edilmemiş idi. Yıldıray bey’in görevi de değildi bizi kurtarmak.

Kendisine çok teşekkür ederek kısa bir analiz yapmak istiyorum.

1- Eğer 4×4 bir araç alacak olsam ve Touareg alternatiflerim arasında yer alıyor olsa bu deneyimden sonra mutlaka VW Touareg alırdım.
    Zira sahip otomobilin arkasında bu vizyonda bir şirketin bulunması,
    oluşabilecek sorunlarınızın çözümünün çok daha kolay olacağı anlamına geliyor.

2- Eğer yakın dönemde yeni bir araç almaya karar verirsem Doğuş Gurubunun temsil ettiği araçlardan biri öncelikli tercihlerim arasında yer alır.
    Çünkü araç kadar distrübütörde fima da çok önemli.

3- VW ve Doğuş Otomotiv çok başarılı bir WOMM uygulaması gerçekleştirmiş. Bir kişiye, sahip olmadığı ve hiç kullanmadığı bir otomobili tavsiye ettirebilecek bir pazarlama çalışması ancak bu kadar mükemmel yapılabilirdi.

4- Kar lastiği ile normal bir lastik arasında ciddi bir fark var.

5- Lastiğe zincir takmak çok zor bir iş. Tavsiyem ihtiyacınız olacaksa kar paleti satın almanız.

Tatil ile ilgili küçük bir Abant eleştirisi de yapmakta fayda var.

Abant gölünün etrafını araçla girmek için 6 YTL ödüyörsunuz. Ancak içerde hiç bir hizmet alamıyorsunuz.
    Hatta bizim orda buluınduğumuz anda yolu temizlemek amacıyla çalışan bir greyder,
    yolu daha da berbat ederek bir otobüsün yolda kalmasına sebep oldu. Haliyle bizde arkasında bir saat bekledik.

Abant yolunda da demin anlattığım sorunu yaşayan araçlar vardı.
    Yolların kenarlarının karla kaplı olması ve yolun bitiş çizgisinden bir karış sonrasında asfaltın sona ermesi
    ( neden biraz daha geniş yol yapmamışlar anlaşılır gibi değil ), Abant yolunu bilmeyenler için ciddi sorun teşkil ediyor.

Abant gibi Turistik bir bölgede bu kadar sorun yaşamak, turizime bakış açımızın bir göstergesi olsa gerek.
  •  VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü

Bu sezon ne yazık ki, yol yardımı yok :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: asclepius

Merhaba,
    Mert hocam gibi karseverler bilir,
    son 2 yıldır Doğuş Oto'nun Uludağ ve Kartalkaya'da "Touareg Yol Yardımı" adı altında çok güzel bir hizmeti vardı.
    Markası ne olursa olsun yardım isteyen tüm araçlara VW Touareg araçlarla
    ücretsiz çekme,kurtarma,zincir takma ve hatta sıcak çay kahve hizmeti verilirdi.
    Ama ne yazık ki bu güzel hizmet artık verilmiyor. Umarız gelecek sezon yeni Touareg'lerle tekrar başlar.
    Aracımda sakladığım broşürü ve e-mail ile bana ulaşan bir yorumu sizlerle paylaşmak isterim.

Bir Pasuareg sahibi olarak "Touareg yol yardımına" hiç ihtiyacım olmadı. Fakat orada olduklarını bilmek hakikaten güven verici idi.
    Umarım en kısa sürede tekrar bu hizmeti vermeye başlarlar.
    Bu arada Pasuareg'in ne demek olduğunu bilmeyenler için bilgi ; kar lastikli, bagajda çekme halatlı ,zincirli ve hafif kaçık sürücü sahibi Passat demek.......
  • En son eklediğim, özellikle şehir içinde çok sık dolaşan kişilerin hoşuna gidecek bir özellik.
    İlk önce resmi koyuyorum bakalım ekranın sol alt köşesindeki ibareler size bir fikir verecek mi ?

Biraz açıklarsam En soldaki 90 yazısı bulunduğun yolun maximum hız limiti.
    onun yanındaki fotoraf makinesine benzer resim dikkat ederseniz aynı ikon yol üzerinde 1'den fazla mevcut.
    ileride EDS veya radar sistemi olduğunu gösteriyor.
    Altındaki 110m yazısı, ilk kameraya 110m kaldığını gösteriyor.
    Onun üstündeki ikinci 90 yazısı kameranın hangi hızın üzerini kaydedebileceği bilgisini veriyor.
    Resimde benim hızım sadece 7 olduğu için herhangi bir uyarı gözükmüyor ama 90'ı geçmeyi denersem hem sesli hemde ekranda kırmızıya dönen uyarılarla karşılaşıyorsunuz.
    Isterseniz sesli mesajı kapatabiliyorsunuz.

Istanbul için her türlü EDS, Mobese ve hız kameraları kayıtlı. Diğer illerde hiç denemedim.

Igo kullanan kişiler için dosyayı nasıl bulacağınızı ve nereye kopyalamanız gerektiğini "Passat Modifikasyonları" kısmında anlattım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

Volkswagen Passat´daki Assistan Sistemleri: Güncel, 2009 Model lerden itibaren....

- Lane Assist, Araci Yolda tutan Sistem. Dikiz aynasindaki Kamera Modülü ile calisiyor. Direksyon Kontrolü sizden aliyor, eliniz ama yinede Direksyonu tutacak

- Automatic Cruise Control "ACC" ve Front Assist, Otomatik Cruise Control sayesinde aracinizin öndeki arac ile Mesafe azaldigi zaman arac ayarlandigi mesafede öndeki aracin Hizina göre ayarlar kendini. Öndeki arac cekildimi ve önü bos oldumu arac tekrar ayarlandigi hiza ulasir. Eger aracin önüne birden Araba gecerse veya önündeki arac ani fren yapip durursa ACC Otomatik Sistem ani Fren yapip araci durduruyor

- Parkpilot, Geri Vitesi taktiginiz an veya Ortakonsoldaki Parkpilot dügmesini basdiginiz an devreye giriyor (dikkat 15km/h üzerinde calismiyor). Park ederken öndeki veya arkada araca yaklasdiginiz an Parksensörleri ötmeye basliyor. Ön ve Arkadaki Sensörler sayesinde oluyor hepsi. Ayrica 2008 Model ve sonrasinda özel olarak OPS (Optisches Park System) var yani Görsel Park Sistemi

- Parklenkassistent "ParkAssist", Parkassistani devreye sokmak icin Ortakonsoldaki Parkassist dügmesine basiyoruz ve Araci Park etmek istediyimiz yöne Sinyal vererek ve 20km/h hiz ile Park yerlerin yanindan gecerken öndeki iki tane ekstra sensör Park yeri büyüklüyünü hesapliyor ve arac icin gereken Park yeri boslugunu buldumu MFA+ Göstergede bunu gösteriyor. Gösterdigi an geri Vitesi takiyoruz ve ellerimizi Direksyondan cekiyoruz ve arac kendi kendine Park etmeye basliyor. OPS Görsel Parksistemi mevcut´tur ve Parksensörler mecbur olmasi lazim.

- RearAssist, RearAssist Parksensörsüzde Siparis ediliyor. RearAssist sadece RCD510 veya RNS510 ile siparis ediliyor ve bu sistemde Arka Kamera mevcuttur. RNS510 veya RCD510 ekraninda aracin direksyonunu nasil döndüreceyiniz ve arka taraf görünüyor ekranda. Direksyonu döndürürken Kameradaki cizgiler sizi yönlendiriyor

Nasıl yani, 2008 model bir Highline passat'ta bunlar yokmu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertbasaran

En son eklediğim, özellikle şehir içinde çok sık dolaşan kişilerin hoşuna gidecek bir özellik.
    İlk önce resmi koyuyorum bakalım ekranın sol alt köşesindeki ibareler size bir fikir verecek mi ?

onun yanındaki fotoraf makinesine benzer resim dikkat ederseniz aynı ikon yol üzerinde 1'den fazla mevcut.
    Onun üstündeki ikinci 90 yazısı kameranın hangi hızın üzerini kaydedebileceği bilgisini veriyor.
    Resimde benim hızım sadece 7 olduğu için herhangi bir uyarı gözükmüyor ama 90'ı geçmeyi denersem hem sesli hemde ekranda kırmızıya dönen uyarılarla karşılaşıyorsunuz.

Istanbul için her türlü EDS, Mobese ve hız kameraları kayıtlı. Diğer illerde hiç denemedim.

Igo kullanan kişiler için dosyayı nasıl bulacağınızı ve nereye kopyalamanız gerektiğini "Passat Modifikasyonları" kısmında anlattım.

Mert bey

şu İgo8 i bi cihazıma yükleyemedim gitti yahu...

benim navigasyonumu malesef kullanmıyorum çok kullanışsız hele hele sen de böyle özelliklerini falan gösterince cihazı mı değişeyim naapim

Osman
  • Yeni üye olmak isteyen arkadaşlar,
    lütfen araçlarınızın model, renk, donanım, yıl, vites seçeneklerini belirtiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 5 Ocak 2010; 14:46:17 >
  • http://www.youtube.com/watch?v=OHsrTPoxTC0

Touareg uçağı çekiyor,sizin arabayı çekmesi gayet normal.
  • Foruma üye olmak istiyorum,Passat 1.6 tred.derin siyah,düz vites,herkese selam ve saygılar..
  • [/simage]http://i50.tinypic.com/2q1c8qu.jpg[/simage]
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanbarış

Foruma üye olmak istiyorum,Passat 1.6 tred.derin siyah,düz vites,herkese selam ve saygılar..

osmanbarış 2010 Model Passat 1.6 102 BG Trendline Derin Siyah

Aramıza hoşgeldin 165. üyemiz osmanbarış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 5 Ocak 2010; 19:12:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanbarış

• 165. üye ile oluşan istatistiklerimiz; (Model, renk ve donanım bildirenler dahilinde)

En fazla tercih edilen motor 1,4 TSI 122 HP modeli, 2. olarak da 2.0 TDI 140 HP modeli.

1.4 TSI 122 hp: 47 adet
    2.0 TDI 140 hp: 24 adet
    1.6 FSI 115 hp: 21 adet
    1.6 102 hp : 13 adet
    2.0 TDI 170 hp: 5 adet
    1.8 TSI 160 hp: 3 adet
    2.0 FSI 150 hp: 3 adet
    2.0 TFSI 200/240 hp 2 adet

101 üyemiz Sedan,
    16 üyemiz Variant sahibidir.

En çok tercih edilen donanım Comfortline, 2010 atağıyla da 2. sırayı Trendline alıyor.

Comfortline:79 adet
    Trendline: 17 adet
    Highline: 15 adet
    Exclusive: 6 adet
    Sportline: 0 adet
    CC: 1 adet

En çok Derin Siyah rengi tercih edilirken 2.ci sırayı Mocca Antrasit oluyor.

Derin Siyah: 33 adet
    Mocca Antrasit: 13 adet
    Refleks Gümüş: 11 adet
    Fırtına Grisi: 7 adet
    Buz Mavisi: 4 adet
    Beyaz: 4 adet
    İzlanda Grisi 4 adet
    Demir Grisi 4 adet
    Opak Siyah 3 adet
    Denizci Mavisi: 1 adet
    Grafit Mavi 1 adet
    Granit Yeşili 1 adet

Klubün aktif olduğu sene aramıza katılan araçlar halen başı çekiyor, ama bundan sonra 2010 modeller başa geçecek gibi düşünüyorum.

2008 model: 31 adet
    2009 model: 25 adet
    2006 model: 20 adet
    2010 model: 20 adet
    2007 model: 16 adet
    2005 model: 5 adet
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErdincD

quote:

Volkswagen Passat´daki Assistan Sistemleri: Güncel, 2009 Model lerden itibaren....

- Lane Assist, Araci Yolda tutan Sistem. Dikiz aynasindaki Kamera Modülü ile calisiyor. Direksyon Kontrolü sizden aliyor, eliniz ama yinede Direksyonu tutacak

- Automatic Cruise Control "ACC" ve Front Assist, Otomatik Cruise Control sayesinde aracinizin öndeki arac ile Mesafe azaldigi zaman arac ayarlandigi mesafede öndeki aracin Hizina göre ayarlar kendini. Öndeki arac cekildimi ve önü bos oldumu arac tekrar ayarlandigi hiza ulasir. Eger aracin önüne birden Araba gecerse veya önündeki arac ani fren yapip durursa ACC Otomatik Sistem ani Fren yapip araci durduruyor

- Parkpilot, Geri Vitesi taktiginiz an veya Ortakonsoldaki Parkpilot dügmesini basdiginiz an devreye giriyor (dikkat 15km/h üzerinde calismiyor). Park ederken öndeki veya arkada araca yaklasdiginiz an Parksensörleri ötmeye basliyor. Ön ve Arkadaki Sensörler sayesinde oluyor hepsi. Ayrica 2008 Model ve sonrasinda özel olarak OPS (Optisches Park System) var yani Görsel Park Sistemi

- Parklenkassistent "ParkAssist", Parkassistani devreye sokmak icin Ortakonsoldaki Parkassist dügmesine basiyoruz ve Araci Park etmek istediyimiz yöne Sinyal vererek ve 20km/h hiz ile Park yerlerin yanindan gecerken öndeki iki tane ekstra sensör Park yeri büyüklüyünü hesapliyor ve arac icin gereken Park yeri boslugunu buldumu MFA+ Göstergede bunu gösteriyor. Gösterdigi an geri Vitesi takiyoruz ve ellerimizi Direksyondan cekiyoruz ve arac kendi kendine Park etmeye basliyor. OPS Görsel Parksistemi mevcut´tur ve Parksensörler mecbur olmasi lazim.

- RearAssist, RearAssist Parksensörsüzde Siparis ediliyor. RearAssist sadece RCD510 veya RNS510 ile siparis ediliyor ve bu sistemde Arka Kamera mevcuttur. RNS510 veya RCD510 ekraninda aracin direksyonunu nasil döndüreceyiniz ve arka taraf görünüyor ekranda. Direksyonu döndürürken Kameradaki cizgiler sizi yönlendiriyor

Bunlarin hepsi ekstra´ya giriyor. Ister Highline olsun ister R36, hepsi ekstra para. Iclerinde en pahalisi ACC
  • quote:

Orijinalden alıntı: LAZOYI

quote:

Orijinalden alıntı: mertbasaran

En son eklediğim, özellikle şehir içinde çok sık dolaşan kişilerin hoşuna gidecek bir özellik.

Mert bey

şu İgo8 i bi cihazıma yükleyemedim gitti yahu...

benim navigasyonumu malesef kullanmıyorum çok kullanışsız hele hele sen de böyle özelliklerini falan gösterince cihazı mı değişeyim naapim

Osman

Cihazınız hatırladığım kadarıyla Windows CE tabanlı idi. İgo8'in sorunsuz çalışması lazım.
    Acaba çözünürlük sorunu mu var, veya gerekli bazı dosyalar mı eksik ?
  • quote:

quote:

quote:

Bunlarin hepsi ekstra´ya giriyor. Ister Highline olsun ister R36, hepsi ekstra para. Iclerinde en pahalisi ACC

Türkiye gelen 3C Passatlarda şu anda sadece ParkPilot standart diğer özellikleri ne yazıkki Doğuş getirtmiyor bilmiyorum sipariş ile gelirmi ama sorduğumda yok getirtmiyoruz demişlerdi , Lane Asist ve ACC ise Passat CC de opsiyonel listesinde

Tabi Almanya da bunların hepsi opsiyonel Doğuş Almanya da opsiyonel olan çoğu özelliği Hıghlıne da Standart sunuyor mesela Sunroof

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn09 -- 5 Ocak 2010; 20:11:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: srcn09

quote:

quote:

quote:

Türkiye gelen 3C Passatlarda şu anda sadece ParkPilot standart diğer özellikleri ne yazıkki Doğuş getirtmiyor bilmiyorum sipariş ile gelirmi ama sorduğumda yok getirtmiyoruz demişlerdi , Lane Asist ve ACC ise Passat CC de opsiyonel listesinde

Tabi Almanya da bunların hepsi opsiyonel Doğuş Almanya da opsiyonel olan çoğu özelliği Hıghlıne da Standart sunuyor mesela Sunroof

nasil ? Dogus simdi Passat CC´de simdi bunlari Opsiyonel sunuyormu Türkiye´de ?? Bu özelligi sunuyorsa Passat 3C´de niye sunmuyor ?

Bu arada Türkiye Highline´da ne tür Ekstra´lar icinde, biri Listeleye bilirmi ??? Almanya Fiyatini bakacam.

Saygilar
  • quote:

Orijinalden alıntı: meke

165. üye ile oluşan istatistiklerimiz; (Model, renk ve donanım bildirenler dahilinde)

En fazla tercih edilen motor 1,4 TSI 122 HP modeli, 2. olarak da 2.0 TDI 140 HP modeli.

1.4 TSI 122 hp: 47 adet
    2.0 TDI 140 hp: 24 adet
    1.6 FSI 115 hp: 21 adet
    1.6 102 hp : 13 adet
    2.0 TDI 170 hp: 5 adet
    1.8 TSI 160 hp: 3 adet
    2.0 FSI 150 hp: 3 adet
    2.0 TFSI 200/240 hp 2 adet

101 üyemiz Sedan,
    16 üyemiz Variant sahibidir.

En çok tercih edilen donanım Comfortline, 2010 atağıyla da 2. sırayı Trendline alıyor.

Comfortline:79 adet
    Trendline: 17 adet
    Highline: 15 adet
    Exclusive: 6 adet
    Sportline: 0 adet
    CC: 1 adet

En çok Derin Siyah rengi tercih edilirken 2.ci sırayı Mocca Antrasit oluyor.

Derin Siyah: 33 adet
    Mocca Antrasit: 13 adet
    Refleks Gümüş: 11 adet
    Fırtına Grisi: 7 adet
    Buz Mavisi: 4 adet
    Beyaz: 4 adet
    İzlanda Grisi 4 adet
    Demir Grisi 4 adet
    Opak Siyah 3 adet
    Denizci Mavisi: 1 adet
    Grafit Mavi 1 adet
    Granit Yeşili 1 adet

Klubün aktif olduğu sene aramıza katılan araçlar halen başı çekiyor, ama bundan sonra 2010 modeller başa geçecek gibi düşünüyorum.

2008 model: 31 adet
    2009 model: 25 adet
    2006 model: 20 adet
    2010 model: 20 adet
    2007 model: 16 adet
    2005 model: 5 adet

Meke ustam Istatistikler icin Tesekkür ederim . 2008 Model araci olanlar daha cok aramizda . Icimizde 47 kisi 1.4 TSI Motor kullandigini inanamiyorum, gercekten 1.4 TSI Motor 1. sirada .

Saygilar
  • iyi akşamlar passat dostlarım;30.000 bakımı sonrası aracımın tüketimi bariz düştü.neden diye düşünüyorum filtre diyemem çünkü 15.000 bakımında böyle olmamıştı.ama yağ farketti diye düşünüyorum:15000 bakımında 0-30 yağ konmuştu ama 30.000 bakımında artık vw tsi araçlara 5-30 yağ konmasını emretmiş :) ve sonuç harika bence...kışın klima açık devamlı,kış lastikleri takılı ,aynı güzargahta kullanıyorum ve tüketim şehir içinde 8.5-8.7 arasından 7.8-7,9 lt/100 km ye geriledi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogüst -- 5 Ocak 2010; 22:49:26 >
  • 7.8-7.9.8.0 şehir içinde çok iyi rakamlar bunlar..

Bizim şuan 9 bine yaklaşıyor ama hala minimum 10 lt..8 binde ilk periyodik bakımıda oldu halbuki..
  • 
Sayfa: önceki 710711712713714
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.