Geçtiğimiz günlerde Nvidia'nın 55nm GT200b gpu'su ile birlikte DirectX 10.1 desteği sunmaya başlayacağı iddia edilmişti. Yeni haberlere göre ise bu gerçekleşmeyebilir. Fuad Abazoviç'in bildirdiğine göre Nvidia, DirectX 10.1 yerine DirectX 11'e geçiş yapmayı planlıyor. Bu çerçevede Eylül ayında hazır olması beklenen 55nm üretim teknolojisine sahip yeni GT200b gpu'su da DirectX 10 desteği ile kullanıma sunulabilir. DirectX 10.1 yerine DirectX 11 desteğine gündeme alacağı iddia edilen Nvidia'nın Ağustos ayında gerçekleştireceği NVISION '08 konferasında Microsoft'ın DirectX 11 konusunda çeşitli açıklamalar yapacağını da biliyoruz. Nvidia'nın muhtemelen önümüzdeki yıl duyuracağı yeni nesil grafik işlemci mimarisi ile birlikte DirectX 11'e geçiş yapabilir. Öte yandan AMD-ATi de R8x0 serisi yeni nesil grafik işlemcileriyle benzer şekilde DirectX 11'e geçebilir. Bakalım Nvidia son günlerde ortaya atılan DirectX 10.1 ve DirectX 11 iddialarına nasıl bir yanıt verecek bekleyip göreceğiz.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
dx10, 10.1 hikaye oldu desenize. dx11 de hikaye olmasın...
Dilini küfre alıştırma. Tatlı dilli ol. Yoksa önüne gelene havlayan köpeklere dönersin. Halkı zorla kendinden nefret ettirirsin. Sabır iki türlüdür: istemediğin, hoşlanmadığın şeye sabretmek ve sevdiğin, istediğin şeye sabretmek. Şahsınıza fenalık eden bir düşmanı affediniz. Lakin vatanınıza ve milletinize fenalık eden bir kimseyi asla affetmeyiniz. Hz. ALİ (r.a.)
geçen gün crysis i orjinal alıp evde kurulumunu yaptım ilk önce dx10 görmek için vista da denedim, sonrada xp de dx9 için very high mod yaptım. elde edilen sonuç: dx9 very high ile dx10 very high arasında gözümle seçebildiğim hiç bir fark yok. bunu görünce başladım microsoft'a xxxxx methiyeler düzmeye. madem dx9 bu grafikleri gösterebilecek kadar yetenekli niye beynimizi yediniz crysis ilk yayınlandığında vista vista dx10 dx10 diye. crysis ek görev paketi ise crytek ten yapılan açıklamaya göre xp dx9 altında very high ayarlarda çalışabilecek. hadi bakalım vur beline kazmayı.... ben artık tüm firmaları yalancı olarak kabul ediyorum, vaatlerini tutarlarsa bu benim için güzel bir süpriz oluyor. velhasıl kelam bence dx10 bile büyük oranda yalan olmuşken dx10,1 veya dx11 benim için 1001 gece masallarından öteye geçemez, en azından yakın gelecekte.
Intel E7200\Asus P5Q PRO P45\2x 1GB AData 800MHZ\ATI HD 4850 512mb Ve Thermaltake DUORB+Fan Kontrolcü\80GB x2 Seagate SataII Raid 0\ Creative XFI Extreme Fatality Pro Gamer 64mb RAM\Samsung DVD-Rom ve DVD-Rw\Aopen H600B\Antec Neo 480W\12CM CoolerMaster Fan\22" Viewsonic 2230WM\Philips A5600 5.1\Logitech Formula ForceFeedback Direk.\2x Logitech DualAction Gamepad **HPI SAVAGE 1\8 OFFROAD FUEL RC CAR**
Microsoftun da böyle peş peşe DX 10, 10.1, 11 çıkartması hoş değil. daha oyunu yaygınlaşmadan yenisi çıkıyor.
ha bire çıkartmanın anlamı nedir anlamıyorum.
yeter artık.
arkadaşım bunu biz bilemeyiz bakarsın dx11 destekli oyunlar çıkartırlar 2009 da yani ne ekran kartı firmalarına nede oyn firmalarına aklımızeriyor yani her an unmadıgımız durumlarla çıkabilir
size tek bi şey söliyeyim artık açın gözlerinizi...!! abicim adamlar resmen bize takıyolar ya her geçen gün yeni bir teknoloji her geçen gün yeni bi şey cıkıyor.Daha dx10 lu oyun yok piyasada adam akıllı adamlar dx11 cıkartıcak.ya bi düşünsenizde dx8 dx9 u arasında ki geçiş yılına bakin bide dx10 dx11'e..inanin artık bu iş çığrından cıktı ekran kartı alıcam seneye kullanamicam bi o kadar parada çöpe gidicek.Abicim açın gözlerinizi bir karta 500 600 ytl bayılmayın bende x1950xtx var 650 ytl aldım şimdi satsam 150ye zor satarım...