Şimdi buna uygun bir LCD veya Plazma TV almak istiyorum. Bu maksatla yaptığım araştırmalar sonucunda SONY KDL-40D3500 ürününü gördüm. Lakin fiyatı niye bu kadar düşük onu anlamadım.
Sizden yorumlamanızı istediğim şey şu.
PS3 ve Blu-ray film seyretmek için SONY KDL-40D3500 nasıl bir seçimdir?
ve bu ürünün fiyatı aynı segment teki rakiplerine oranla neden bu kadar düşüktür?
bu arada tv izleme mesafem yaklaşık 2-3 metre civarı olacak. Bunuda yorumlarınızda dikkate alırsanız sevinirim.
ayrıca farklı bir ürün önermek isterseniz sevinirim. Her türlü bilgiye ihtiyacım var şu anda.:)
İki modeli karsılastırdıgımız zaman 40v3000 alınır. Dogru karar vermissin.
_____________________________
Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnız zemin hazırladı... Gerçek zaferi siz kazanacak ve devam edeceksiniz ve mutlaka başarılı olacaksınız. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK...
@esesli1975, söylediğin topiğin baya bi kısmını okudum zaten daha önce..genede teşekkür ederim..:)
@bkurmut,banada şu anda v3000 daha mantıklı gözüküyor.Ama fiyat farkı dediğin gibi değil.250 ytl civarında.:)
@anil_drum,yorumun için teşekkür ederim:)
şu an için v3000 alacam gibi gözüküyor.Bugün öğleden sonra **** e gidecem.
Son dakka önerisi olan olursa çok sevinirim.:)
yorumlarınızı bekliyorum
Neden Sony??
Benim tavsiyem tabi ki 40V3000 olacaktır. Ancak Sana yaşadığım bir deneyimi yazmak isterim. Mayıs ayı başları idi. Teknosa'dan mağaza indirimi ve stoklar tükeniyor benzeri bir takım yalanlar ile(satış elemanını sevgi ile anıyorum) 2,899ytl'ye 40D3500 almış ve çok değil iki gün sonra tvnin fiyatının 2,300 lere düşüşünü izlemiş ve acilen efsane 40M87BD'ye dönüş yapmış biriyim.
Peki bu kararımda beni ne etkiledi?
1- Dünyada Sharp ve Samsung gibi sayılı üretici LCD için panel üretimi yapıyor. Ve yakından tanıdık vestel dahil birçok marka LCD tvlerin kalbinden öte candamarı panelleri bu firmalardan satın alıyor. Yani Samsung işin erbabı.
2- Sony isim olarak büyük olsa da 40M87BD'lerin parlaklık contrast oranı Sony ile kıyaslanmayacak kadar iyi.
3 - Duvarda kullanacak isen forumda diğer yazılanların da dediği gibi samsung çok çok çok daha şık duruyor duvarda.
Ben aldıktan (üstelik sadece 2 ay oldu) sonra teknoloji çok gelişti. Artık 100 hz TVler daha ucuz ve yeni dahili surround sistemli TVler çıkıyor artık.
Tavsiyem sony almaman. Samsung daha iyi bir marka. Paran var ise 100 hz olanlara bakman ve 40 inch üstü cihazları seçmen daha iyi olur.
neden sony diye sormuşsun. Seninde dediğin gibi birinci olarak isminden dolayı.(eski tüplü televizyonlar zamanındaki sony üstünlüğünden) ve 2.olarak fiyat uygunluğundan dolayı.
Ama şimdi senin gönderdiğin 40M87BD modeline baktım. 40v3000 ile fiyatı tamamen aynı. 2 sininde fiyatı 2350/12 taksit.
2 sinin direk özelliklerine bakıp karşılaştırınca sony 16.000 kontrast,samsung 15.000;sony 500 parlaklık,samsung 550 parlaklık. (Benim için önemli olan optik ses çıkışı 2 sinde de var.)
Bunun haricinde elle tutulur bir fark göremedim.Nerdeyse tıpa tıp aynı makinalar.Yada ben fark göremedim:)
Sonuç olarak sony alacam diye bir zorunluluk yok. Samsung da olabilir. İşte burda kararsızlık ve bir biline sorma durumu ortaya çıkıyor.
Siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? 40v3000 mi 40M87BD mi?
(PS:Bu arada kredi kartımın hesap kesim tarihi bugünmüş. Yani yarın alabileceğim makinayı. Dolayısıyla yarına kadar tüm yorumlarınıza feci bir şekilde açığım:))
Forumu bir karıştır istersen. Öyle özellik karşılaştırma ile tv ler arasındaki farkı anlayamazsın. Git yerinde gör. Satıcıya sor. Performanslarını kendi gözlerinle test et.
Ben gönlünde yatan Tvyi alacağına inanıyorum.
Önemli Not. Güç tüketimleri konusunun senin tv seçimini etkileyeceğini sanmıyorum. Kaliteli zevkler hep biraz daha pahalıdır.