Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
moralim bozuldu

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu >> moralim bozuldu Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
bostana

9 Temmuz 2008; 9:00:13 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

dün oyun amaçlı bir bilgisayar aldım işlemci de iyisi olsun diye quad işlemci (q6600) taktırdım gel gör ki forumlarda inceledim ve normal core2 işlemcilerin oyunlarda daha iyi performans verdiğini görüyorum.arkadaşlar ben quad işlemci almakla hata mı yaptım acaba?

DigitalWorld

9 Temmuz 2008; 9:07:17 

Dur önce yanlışını söylelim.

İlk önce aşırı bir işlemci almışsın evet. Yani E7200 de senin işini çok fazlası ile görecekti.

He diğer noktaya gelirsek elindeki işlemci çoklu çekirdek desteği geldikçe oyunlarda performans artıracaktır. Yeni oyunlar ise çoklu çekirdek desteği ile gelirse çift çekirdeklilerin önüne geçecektir. Ama şu an için biraz gereksiz olmuş tekrar belirteyim.

Geri kalma noktasına gelirsek merak etme orada gördüğün farklar öyle çok büyük farklar değil. Yani işlemcin kötü değil, daha yüksek saat frekansına sahip çift çekirdekli C2D lerden birazcık geri ama dediğim gibi o da öyle göze batar bir fark değil.

İşlemci oyunda çok fazla etkin olmuyor. ( Not orta kara bir işlemciden bahsediyorum. İyice düşük güçlü bir işlemciden bahsetmiyorum yani. Ortalama olarak 2,2-2,4GHz üstü C2D lar pek sorun yaşatmaz. )

Siz de eşit şartlarda güzel bir test istiyor ve saplama saman artık ayrılsın diyorsanız ya da 4G nedir diye merak ediyorsanız resme tıklayın.
bostana

9 Temmuz 2008; 9:12:49 

oyunlarda gözle görülür bir fark olmaz mı normal core2 işlemcilere göre anladığım kadarıyla yani kafaya takacak bir şey yok? bu arada ekran kartım da hd4850..

DigitalWorld

9 Temmuz 2008; 9:26:32 

quote:

Orjinalden alıntı: bostana

oyunlarda gözle görülür bir fark olmaz mı normal core2 işlemcilere göre anladığım kadarıyla yani kafaya takacak bir şey yok? bu arada ekran kartım da hd4850..

Aynen öyle oyunlarda gözle görülür bir fark yok. Zaten işlemciye en çok ihtiyaç duyan oyunlar simülasyon oyunları. E onlar da full çoklu çekirdek desteği ile geliyor zaten. Yani Q serisi E serisin e baya fark atar o konuda.

Ama ekran kartı konusunda hata olmuş. E7200 alıp kalan parayı ekran kartına yatırıp 4870 alabilirdin. Böylece oyunlarda daha fazla performans alırdın. Gerçi gene iki kart arasındaki farkı ancak Crysis te görürdün o da ayrı mesele.

Siz de eşit şartlarda güzel bir test istiyor ve saplama saman artık ayrılsın diyorsanız ya da 4G nedir diye merak ediyorsanız resme tıklayın.
bostana

9 Temmuz 2008; 9:38:57 

eyvallah kardeşim çok saolasın walla rahatladım yaw

tolgaciik

9 Temmuz 2008; 17:31:35 

En baba işlemcilerden birine sahipsin. İçin rahat olsun. O.C potansiyeline bakarsa kral işlemci olduğunu anlarsın...

ILK SISTEMIM : INTEL 80386-SX 33MHZ / 1 MB RAM - 50 MB HDD - 256 KB OEM EKRAN KARTI - 1.44 FLOPPY - MONO EKRAN - ILK OLARAK MS-DOS 5.0 SONRA MS-DOS 6.22 VE WINDOWS 3.1

EN ÇOK OYNADIĞIM OYUNLAR : GOLDEN AXE - LOTUS - DANGEROUS DAVE -Heygidi günler hey. Tey Tey
OGUZ KAGAN

9 Temmuz 2008; 17:34:36 

hic sorun yok takma kafana daha uzun vadelı ıslemcıye sahıpsın tıpkı benım gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OGUZ KAGAN -- 9 Temmuz 2008; 17:34:08 >

blacksnake03

9 Temmuz 2008; 17:38:56 

işlemcini 3.0 ghz ye hız aşırtırsan karşında rakip kalmaz..2.4 de de gayet iyi bir işlemci..almakla çok iyi yapmışsınız..hayırlı olsun

Q6600 3.2ghz 1.381v VID=1.3250 GHZ//Zerotherm NV120//OCZ 4x1 1066 REAPER @1099mhz 5-5-5-15////MSI 9800GTX//Seagate 500GB 32MB 7200.11 NCQ//GIGABYTE X48-DS5//Thermaltake VH6000BWS ARMOR+ //Cooler master RS-850 850w//Samsung SH-S203 20X ±//Samsung 22'' 223BW//AKASA FAN CONTROL PRO LCD EKRANLI
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu >> moralim bozuldu Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Zotac Türkiye
Compex 2007 : Zotac Türkiye Standı Röportajı
Revoltec Fightboard Advanced
Revoltecin oyunculara yönelik klavyesi

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç