dün oyun amaçlı bir bilgisayar aldım işlemci de iyisi olsun diye quad işlemci (q6600) taktırdım gel gör ki forumlarda inceledim ve normal core2 işlemcilerin oyunlarda daha iyi performans verdiğini görüyorum.arkadaşlar ben quad işlemci almakla hata mı yaptım acaba?
İlk önce aşırı bir işlemci almışsın evet. Yani E7200 de senin işini çok fazlası ile görecekti.
He diğer noktaya gelirsek elindeki işlemci çoklu çekirdek desteği geldikçe oyunlarda performans artıracaktır. Yeni oyunlar ise çoklu çekirdek desteği ile gelirse çift çekirdeklilerin önüne geçecektir. Ama şu an için biraz gereksiz olmuş tekrar belirteyim.
Geri kalma noktasına gelirsek merak etme orada gördüğün farklar öyle çok büyük farklar değil. Yani işlemcin kötü değil, daha yüksek saat frekansına sahip çift çekirdekli C2D lerden birazcık geri ama dediğim gibi o da öyle göze batar bir fark değil.
İşlemci oyunda çok fazla etkin olmuyor. ( Not orta kara bir işlemciden bahsediyorum. İyice düşük güçlü bir işlemciden bahsetmiyorum yani. Ortalama olarak 2,2-2,4GHz üstü C2D lar pek sorun yaşatmaz. )
Aynen öyle oyunlarda gözle görülür bir fark yok. Zaten işlemciye en çok ihtiyaç duyan oyunlar simülasyon oyunları. E onlar da full çoklu çekirdek desteği ile geliyor zaten. Yani Q serisi E serisin e baya fark atar o konuda.
Ama ekran kartı konusunda hata olmuş. E7200 alıp kalan parayı ekran kartına yatırıp 4870 alabilirdin. Böylece oyunlarda daha fazla performans alırdın. Gerçi gene iki kart arasındaki farkı ancak Crysis te görürdün o da ayrı mesele.