Nvidia'nın önde gelen iş ortaklarından birisi olan EVGA, FTW yani For The Win serisi ürün gamını genişletiyor. Anakartlar ile başlayan ve GTX 200 serisine paralel olarak ekran kartlarını da içine almaya başlayan seri dahilinde firma nForce 780i SLI yonga setli yeni bir anakart daha duyurdu. Bilindiği üzere nForce 780i SLI yonga seti geçtiğimiz Aralık ayında duyurulmuş ve yerini aldığı nForce 680i SLI yonga setine göre optimize edilmiş 45nm işlemci desteği ve NF200 yongası üzerinden sağlanan PCIe 2.0 desteği ile ayrılıyordu. EVGA'nın yeni anakartı Intel'in LGA775 formundaki güncel işlemcilerinin tamamına yakınıyla kullanılabiliyor. Bakır tabanlı gelişmiş soğutucusu ile dikkat çeken nForce 780i SLI FTW, katı kapasitörler ve VDroop kontrolüyle de dikkat çekiyor. Bir önceki modele göre güç tasarımı 6 fazdan 8 faza güncellenen yeni anakart 4 adet DIMM slotu üzerinden 8GB'a kadar DDR2-1066MHz bellek desteği de sunabiliyor. Çoklu ekran kartı kullanımı için SLI ve Triple SLI desteği de sunabilen EVGA'nın yeni anakartı hız aşırtma dostu bios menüsü, clear cmos, güç ve reset tuşlarıyla da performans seveerlere hitap ettiğinin sinyallerini veriyor. 8 kanal yüksek tanımlı ses desteği ve çift gigabit ethernet portuna da sahip olan anakart farklı RAID konfigürasyonlarını destekleyebilen 6x SATA-II portuna ve Debug LED ekranına da sahip. Ürünün yurt dışı satış fiyatının yaklaşık 280$ olduğu belirtiliyor.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
bu anakartın duyurusu aylar önce yapıldı, hatta bir iki yerde incelemeleri de yayınlandı ama bir türlü piyasaya girmedi. su soğutma bloklu diye çıkacaktı ama burdaki resimlere göre nvidia referans tasarım soğutma var yine.
bir de nvidia referans tasarım kartların bellek kontrolcüsü sorununun giderildiğine dair de hiç bir ibare yok. zaten bu anakartın voltaj düzenleyici sorunu yoktu ki, voltaj düzenleyicilerde geliştirme yapmışlar.
SLI olayının artık espirisi kalmadığına ve x48/x58/790i gibi başarılı chipsetler de var olduğuna göre dikkate alınacak bir ürün değil. 790i ultra'nın su soğutmalısını bekliyoruz evgadan ama sanırım evga yol haritasında böyle bişey yok.
bu anakartın duyurusu aylar önce yapıldı, hatta bir iki yerde incelemeleri de yayınlandı ama bir türlü piyasaya girmedi. su soğutma bloklu diye çıkacaktı ama burdaki resimlere göre nvidia referans tasarım soğutma var yine.
bir de nvidia referans tasarım kartların bellek kontrolcüsü sorununun giderildiğine dair de hiç bir ibare yok. zaten bu anakartın voltaj düzenleyici sorunu yoktu ki, voltaj düzenleyicilerde geliştirme yapmışlar.
SLI olayının artık espirisi kalmadığına ve x48/x58/790i gibi başarılı chipsetler de var olduğuna göre dikkate alınacak bir ürün değil. 790i ultra'nın su soğutmalısını bekliyoruz evgadan ama sanırım evga yol haritasında böyle bişey yok.
Bu anakartın duyurusu aylar önce yapılmadı. EVGA geçtiğimiz aylarda nForce 780i SLI (referans model) ve son olarak yakın zamanda nFore 750i SLI FTW modellerini duyurmuştu. Haberimize konuk olan model ise firmanın yeni duyurduğu ve referans nForce 780i SLI modelinin pek çok açıdan güncelleme içeren daha iddialı modeli
Chipset aşırı derecede ısınıyor. ve kilitlenmelere sebep oluyor. Çeşitli güncellemelerle bunu halletmeye çalışsalar da nvidia bu ısı sorununu halledemedi gitti. Fanın o kadar büyük olma sebebi de bu.
Dilini küfre alıştırma. Tatlı dilli ol. Yoksa önüne gelene havlayan köpeklere dönersin. Halkı zorla kendinden nefret ettirirsin. Sabır iki türlüdür: istemediğin, hoşlanmadığın şeye sabretmek ve sevdiğin, istediğin şeye sabretmek. Şahsınıza fenalık eden bir düşmanı affediniz. Lakin vatanınıza ve milletinize fenalık eden bir kimseyi asla affetmeyiniz. Hz. ALİ (r.a.)
Chipset aşırı derecede ısınıyor. ve kilitlenmelere sebep oluyor. Çeşitli güncellemelerle bunu halletmeye çalışsalar da nvidia bu ısı sorununu halledemedi gitti. Fanın o kadar büyük olma sebebi de bu.
kuzey köprüsü fanlı olan çipsetler çok ısınmıyor (en azından benimkisi öyle) standart kullanımda 30 derece, tam yük altında 50 derece civarı
nvidia çipsetli anakart kullanan biri olarak sli destekli anakartları gereksiz buluyorum
Orjinalden alıntı: fx57 Bu anakartın duyurusu aylar önce yapılmadı. EVGA geçtiğimiz aylarda nForce 780i SLI (referans model) ve son olarak yakın zamanda nFore 750i SLI FTW modellerini duyurmuştu. Haberimize konuk olan model ise firmanın yeni duyurduğu ve referans nForce 780i SLI modelinin pek çok açıdan güncelleme içeren daha iddialı modeli
olur mu hocam, 7 Ocak 2008de resmi duyurusu yapıldı.
tabii bunların hepsi prototip ve bence evganın hiç de etik olmayan aylar önceden mühendislik aşamalarını ortaya, sanki nihai ürünmüş gibi ortaya dökmesi. bu açıdan bakıldığında senin dediğin doğru, daha öncekiler, bizzat evganın da içinde olduğu, bir kaç parça pcbnin ortada dolaştığı bir kent efsanesinden fazlası değil. zaten nisan 2008deki topicte bazı evga müşterileri bayaa bir mızmızlanmış nerde bu anakart diye.
Ben de onlar gibi bu anakartı uzunca bir zaman bekledim, çıkmayınca evga 780i aldım, onda da bellek kontrolcüsü sorunları çıkınca ve nvidiaya attığım maillerden, benim açımdan iç karartıcı cevaplar alınca alelacele iade ettim. şimdi yine 780i kullanıyorum ama 680iden hiç farkı yok. pci-e slotları 2.0mış 300 watt güç veriyormuş falan filan.