## EVGA'dan Yeni Anakart; nForce 780i SLI FTW ## (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart

fx57 -> ## EVGA'dan Yeni Anakart; nForce 780i SLI FTW ## (9 Temmuz 2008; 8:53:23)

[image]http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/EVGA_nForce_780i_SLI_board_01_dh_fx57.jpg[/image]

Nvidia'nın önde gelen iş ortaklarından birisi olan EVGA, FTW yani For The Win serisi ürün gamını genişletiyor. Anakartlar ile başlayan ve GTX 200 serisine paralel olarak ekran kartlarını da içine almaya başlayan seri dahilinde firma nForce 780i SLI yonga setli yeni bir anakart daha duyurdu. Bilindiği üzere nForce 780i SLI yonga seti geçtiğimiz Aralık ayında duyurulmuş ve yerini aldığı nForce 680i SLI yonga setine göre optimize edilmiş 45nm işlemci desteği ve NF200 yongası üzerinden sağlanan PCIe 2.0 desteği ile ayrılıyordu. EVGA'nın yeni anakartı Intel'in LGA775 formundaki güncel işlemcilerinin tamamına yakınıyla kullanılabiliyor. Bakır tabanlı gelişmiş soğutucusu ile dikkat çeken nForce 780i SLI FTW, katı kapasitörler ve VDroop kontrolüyle de dikkat çekiyor. Bir önceki modele göre güç tasarımı 6 fazdan 8 faza güncellenen yeni anakart 4 adet DIMM slotu üzerinden 8GB'a kadar DDR2-1066MHz bellek desteği de sunabiliyor. Çoklu ekran kartı kullanımı için SLI ve Triple SLI desteği de sunabilen EVGA'nın yeni anakartı hız aşırtma dostu bios menüsü, clear cmos, güç ve reset tuşlarıyla da performans seveerlere hitap ettiğinin sinyallerini veriyor. 8 kanal yüksek tanımlı ses desteği ve çift gigabit ethernet portuna da sahip olan anakart farklı RAID konfigürasyonlarını destekleyebilen 6x SATA-II portuna ve Debug LED ekranına da sahip. Ürünün yurt dışı satış fiyatının yaklaşık 280$ olduğu belirtiliyor.

[image]http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/EVGA_nForce_780i_SLI_board_02_dh_fx57.jpg[/image]

pcman_07 -> Cevap: ## EVGA'dan Yeni Anakart; nForce 780i SLI FTW ## (9 Temmuz 2008; 9:06:49)

alet manyak görünüyor ama.

TIGER35 -> Cevap: ## EVGA'dan Yeni Anakart; nForce 780i SLI FTW ## (9 Temmuz 2008; 9:27:47)

bu anakartın duyurusu aylar önce yapıldı, hatta bir iki yerde incelemeleri de yayınlandı ama bir türlü piyasaya girmedi. su soğutma bloklu diye çıkacaktı ama burdaki resimlere göre nvidia referans tasarım soğutma var yine.

bir de nvidia referans tasarım kartların bellek kontrolcüsü sorununun giderildiğine dair de hiç bir ibare yok. zaten bu anakartın voltaj düzenleyici sorunu yoktu ki, voltaj düzenleyicilerde geliştirme yapmışlar.

SLI olayının artık espirisi kalmadığına ve x48/x58/790i gibi başarılı chipsetler de var olduğuna göre dikkate alınacak bir ürün değil. 790i ultra'nın su soğutmalısını bekliyoruz evgadan ama sanırım evga yol haritasında böyle bişey yok.

fx57 -> Cevap: ## EVGA'dan Yeni Anakart; nForce 780i SLI FTW ## (9 Temmuz 2008; 9:31:30)

quote:

Orjinalden alıntı: TIGER35

bu anakartın duyurusu aylar önce yapıldı, hatta bir iki yerde incelemeleri de yayınlandı ama bir türlü piyasaya girmedi. su soğutma bloklu diye çıkacaktı ama burdaki resimlere göre nvidia referans tasarım soğutma var yine.

bir de nvidia referans tasarım kartların bellek kontrolcüsü sorununun giderildiğine dair de hiç bir ibare yok. zaten bu anakartın voltaj düzenleyici sorunu yoktu ki, voltaj düzenleyicilerde geliştirme yapmışlar.

SLI olayının artık espirisi kalmadığına ve x48/x58/790i gibi başarılı chipsetler de var olduğuna göre dikkate alınacak bir ürün değil. 790i ultra'nın su soğutmalısını bekliyoruz evgadan ama sanırım evga yol haritasında böyle bişey yok.

Bu anakartın duyurusu aylar önce yapılmadı. EVGA geçtiğimiz aylarda nForce 780i SLI (referans model) ve son olarak yakın zamanda nFore 750i SLI FTW modellerini duyurmuştu. Haberimize konuk olan model ise firmanın yeni duyurduğu ve referans nForce 780i SLI modelinin pek çok açıdan güncelleme içeren daha iddialı modeli [&:]

ralfi07 -> Cevap: ## EVGA'dan Yeni Anakart; nForce 780i SLI FTW ## (9 Temmuz 2008; 9:36:20)

790gx ile ekran kartı performansının benchmark değerlerini görmeyi çok isterdim ya da 780g ile..

hikmetg -> Cevap: ## EVGA'dan Yeni Anakart; nForce 780i SLI FTW ## (9 Temmuz 2008; 9:56:18)

testleri görmeye gerek yok.

Chipset aşırı derecede ısınıyor. ve kilitlenmelere sebep oluyor. Çeşitli güncellemelerle bunu halletmeye çalışsalar da nvidia bu ısı sorununu halledemedi gitti. Fanın o kadar büyük olma sebebi de bu.

aQua~MaDooR` -> Cevap: ## EVGA'dan Yeni Anakart; nForce 780i SLI FTW ## (9 Temmuz 2008; 10:01:21)

3 Way SLI için iyi bir seçenek.[sm=ok.gif]

MÜŞAVİR -> Cevap: ## EVGA'dan Yeni Anakart; nForce 780i SLI FTW ## (9 Temmuz 2008; 10:11:15)

quote:

Orjinalden alıntı: aQua~MaDooR`

3 Way SLI için iyi bir seçenek.[sm=ok.gif]

Başka da bi artısı yok zaten.[sm=bansign.gif]

hypocrisy -> Cevap: ## EVGA'dan Yeni Anakart; nForce 780i SLI FTW ## (9 Temmuz 2008; 10:15:52)

quote:

Orjinalden alıntı: hikmetg

testleri görmeye gerek yok.

Chipset aşırı derecede ısınıyor. ve kilitlenmelere sebep oluyor. Çeşitli güncellemelerle bunu halletmeye çalışsalar da nvidia bu ısı sorununu halledemedi gitti. Fanın o kadar büyük olma sebebi de bu.

kuzey köprüsü fanlı olan çipsetler çok ısınmıyor (en azından benimkisi öyle) standart kullanımda 30 derece, tam yük altında 50 derece civarı

nvidia çipsetli anakart kullanan biri olarak sli destekli anakartları gereksiz buluyorum

jnrgndz_798 -> Cevap: ## EVGA'dan Yeni Anakart; nForce 780i SLI FTW ## (9 Temmuz 2008; 10:20:24)

evga slı da ii işler basarıyo bence [sm=ok.gif]

TIGER35 -> Cevap: ## EVGA'dan Yeni Anakart; nForce 780i SLI FTW ## (9 Temmuz 2008; 11:02:25)

quote:

Orjinalden alıntı: fx57
Bu anakartın duyurusu aylar önce yapılmadı. EVGA geçtiğimiz aylarda nForce 780i SLI (referans model) ve son olarak yakın zamanda nFore 750i SLI FTW modellerini duyurmuştu. Haberimize konuk olan model ise firmanın yeni duyurduğu ve referans nForce 780i SLI modelinin pek çok açıdan güncelleme içeren daha iddialı modeli [&:]

olur mu hocam, 7 Ocak 2008de resmi duyurusu yapıldı.

TAKING 780i SLI MOTHERBOARD TO THE NEXT LEVEL - EVGA nFORCE 780i SLI FTW

22 Ocakta Anantech.comda yayınlanan resimleri

Nisan 2008 EVGA Forumunda EVGA mühendislerinin tanıtımları

tabii bunların hepsi prototip ve bence evganın hiç de etik olmayan aylar önceden mühendislik aşamalarını ortaya, sanki nihai ürünmüş gibi ortaya dökmesi. bu açıdan bakıldığında senin dediğin doğru, daha öncekiler, bizzat evganın da içinde olduğu, bir kaç parça pcbnin ortada dolaştığı bir kent efsanesinden fazlası değil. zaten nisan 2008deki topicte bazı evga müşterileri bayaa bir mızmızlanmış nerde bu anakart diye.

Ben de onlar gibi bu anakartı uzunca bir zaman bekledim, çıkmayınca evga 780i aldım, onda da bellek kontrolcüsü sorunları çıkınca ve nvidiaya attığım maillerden, benim açımdan iç karartıcı cevaplar alınca alelacele iade ettim. şimdi yine 780i kullanıyorum ama 680iden hiç farkı yok. pci-e slotları 2.0mış 300 watt güç veriyormuş falan filan.

max975 -> Cevap: ## EVGA'dan Yeni Anakart; nForce 780i SLI FTW ## (9 Temmuz 2008; 11:04:10)

bence evga çok iyi işler cıkarıyor ama keşke nvidia ile ortak olmasa[:D]

HELLZONE -> Cevap: ## EVGA'dan Yeni Anakart; nForce 780i SLI FTW ## (9 Temmuz 2008; 12:48:13)

bana sanki benim evgadaki kuzey köprüsü fanından daha büyük fanından daha büyük geldi.ayrıca duyurus cok önceden yapılmıştı doğru ben gördüm yeni bir haber değil.bu yeni 780i önceki 780e göre daha fazla katı kapasitör kullanılması olmuş önceki ile bunu kıyaslarda dikkatli bakarsanız aradaki fark bariz belli oluyor

Xonar -> Cevap: ## EVGA'dan Yeni Anakart; nForce 780i SLI FTW ## (9 Temmuz 2008; 12:49:16)

FTW [8D][8D]

F*ck the World

olsaydı daha iyi olurdu[8D][8D]

HELLZONE -> Cevap: ## EVGA'dan Yeni Anakart; nForce 780i SLI FTW ## (9 Temmuz 2008; 12:52:15)

süper:=))) FTW hehehe:=)

TIGER35 -> Cevap: ## EVGA'dan Yeni Anakart; nForce 780i SLI FTW ## (9 Temmuz 2008; 13:28:34)

quote:

Orjinalden alıntı: HELLZONE
bana sanki benim evgadaki kuzey köprüsü fanından daha büyük fanından daha büyük geldi.ayrıca duyurus cok önceden yapılmıştı doğru ben gördüm yeni bir haber değil.bu yeni 780i önceki 780e göre daha fazla katı kapasitör kullanılması olmuş önceki ile bunu kıyaslarda dikkatli bakarsanız aradaki fark bariz belli oluyor

hayır dostum aynı fan, 7 cm. bir de bu full katı kapasitör.

bu arada o 7 cm yerine 8 veya 9,2 cm fan takabilirsin sen, bunun fanı berbat bir ses çıkarıyor.

aQua~MaDooR` -> Cevap: ## EVGA'dan Yeni Anakart; nForce 780i SLI FTW ## (9 Temmuz 2008; 15:44:54)

quote:

Orjinalden alıntı: Xonar

FTW [8D][8D]

F*ck the World

olsaydı daha iyi olurdu[8D][8D]

[sm=evillol.gif] [sm=zuhaha.gif][sm=zuhaha.gif] [sm=evillol.gif]

HELLZONE -> Cevap: ## EVGA'dan Yeni Anakart; nForce 780i SLI FTW ## (10 Temmuz 2008; 0:01:37)

quote:

Orjinalden alıntı: TIGER35

quote:

Orjinalden alıntı: HELLZONE

hayır dostum aynı fan, 7 cm. bir de bu full katı kapasitör.

bu arada o 7 cm yerine 8 veya 9,2 cm fan takabilirsin sen, bunun fanı berbat bir ses çıkarıyor.

anladım.peki ona uygun üstüne takılabilcek 8 cmlik fan bulabilirmiyim üzerin oturur mu acaba 8 cmlik fan??

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.453125