Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
AMD X2 5200+ ve HD4870

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ekran kartı >> AMD X2 5200+ ve HD4870 Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
jedi_master

9 Temmuz 2008; 3:20:33 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar AMD X2 5200+ işlemcim var. 1-2 ay içerisinde ekran kartımı değiştirmek istiyorum. İlk başlarda HD4850 düşünüyordum, fakat 4850 alanlara ya da düşünenlere gördüm ki genel olarak keşke 4870 alsaydın deniyor. Şimdi ben elimdeki işlemci ile 4870 alsam 4850 ye göre ne kadar bir performans artışı görebilirim?
Sizce hangisini almam mantıklı olacak. Ayrıca şunu da belirtmeliyim de 4870 için bütçemi baya bi zorlamam gerekecek.
Yardımcı olan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Draconic

9 Temmuz 2008; 3:31:05 

isin aslı bunu uzun bir suredir bazı baslıklar altında konusuyoruz.e her fırsatta arkadaslar o/c gerekir,3 ghz ustunu gormek gerekir deyip duruyorlar.ama bu aksam sana sahit oldugum bir seyi soyleyeyim.arkadasımda e6300 @2.13 ghz fabrika cıkısı standart islemci var.o/c falan yok yani.hd4850 kullanıyor ve kart vsync kapalı iken bioshockta 100+ fps rakamlarını goruyordu.vsync acınca refresh rate olan 75 fps nin altına bir kac yerde dustu.o dusulerde devasa dusulerdi.70 kusurden den 25 e falan...ibraxi nin bir konusu var.ordan istersen hd4850 ile o/c gormus x2 4200 sanırm islemci,onun performansına bakabilirsin.ben x2 5600 e 9800gtx+ almayı dusunuyordum simdi 4870 e kaydım.bence sorun olmaz.alıp kullanabilirsin.kaldı ki x2 5600 ile bir baska hd 4850 yi ben evimde denedim.emsal overclock lu sistemlerden herhangi bir devasa performans makası goremedim.alıp kullanabilirsin dostum.icin rahat olsun.
simdi butun forum senin ustune yurur.olmaz oyle sey diye,ama ben kullanıyorum.bana guven.darbogaz oluyorsa bile biz bunu bu gun ki oyunlarda bu kartlar ile hissedemiyoruz bile:)al keyfine bak...begenmezsen,darbogaz var dersen kartını ben satın alırım
edit:o islemci ile zaten o/c ile 3 ghz bandını cok rahat goruyorsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draconic -- 9 Temmuz 2008; 3:32:10 >

DoMinicSS

9 Temmuz 2008; 3:36:26 

quote:

Orjinalden alıntı: Draconic

isin aslı bunu uzun bir suredir bazı baslıklar altında konusuyoruz.e her fırsatta arkadaslar o/c gerekir,3 ghz ustunu gormek gerekir deyip duruyorlar.ama bu aksam sana sahit oldugum bir seyi soyleyeyim.arkadasımda e6300 @2.13 ghz fabrika cıkısı standart islemci var.o/c falan yok yani.hd4850 kullanıyor ve kart vsync kapalı iken bioshockta 100+ fps rakamlarını goruyordu.vsync acınca refresh rate olan 75 fps nin altına bir kac yerde dustu.o dusulerde devasa dusulerdi.70 kusurden den 25 e falan...ibraxi nin bir konusu var.ordan istersen hd4850 ile o/c gormus x2 4200 sanırm islemci,onun performansına bakabilirsin.ben x2 5600 e 9800gtx+ almayı dusunuyordum simdi 4870 e kaydım.bence sorun olmaz.alıp kullanabilirsin.kaldı ki x2 5600 ile bir baska hd 4850 yi ben evimde denedim.emsal overclock lu sistemlerden herhangi bir devasa performans makası goremedim.alıp kullanabilirsin dostum.icin rahat olsun.
simdi butun forum senin ustune yurur.olmaz oyle sey diye,ama ben kullanıyorum.bana guven.darbogaz oluyorsa bile biz bunu bu gun ki oyunlarda bu kartlar ile hissedemiyoruz bile:)al keyfine bak...begenmezsen,darbogaz var dersen kartını ben satın alırım

birader haklısın güzel konuşmuşsunda adam darboğaz olurmu diye sormamışki

Gygabyte GA-MA770-DS3 1066mhz ddr2/amd athlon x2 4800+(brisbane) 2500ghz@3000ghz/sapphire hd3850 gddr3 512mb 670-1650@800-2200mhz bios vmod/kingston ddr2 800mhz ram 2gb/gmc h-70 case/ maxtor 160gb sata hdd/thermaltake Key3 500w psu/creative audigy zs spu/premier pht-37500 5.1/Windows Vista Ultimate 32bit
Draconic

9 Temmuz 2008; 3:42:24 

quote:

Orjinalden alıntı: DoMinicSS

quote:

birader haklısın güzel konuşmuşsunda adam darboğaz olurmu diye sormamışki

ya yok haklısın kardesim ama biliyorum bu isin sonu bu darbogaz isine gelecek.sabaha baslık altındaki curcunaya bak sen
isin gelip dayanacagı noktaya degindim ben:)bide tabi isin refleks boyutu var.amd islemci ile yeni bir ekran kartı goruce direkt olarak savunmaya geciyorum

jedi_master

9 Temmuz 2008; 3:43:23 

@Draconic cevabın için çok teşekür ederim. Şunu eklemek isterim OC konusunda pek bi beceriksizim. 3.0 daha önceden gördüğüm halde şimdi göremiyorum. 2 daha 1gb 667 ddr2 ram var. Daha önce 3.0 yaptığımda tek ram vardı. 2. ram takınca yapamıyorum. Daha windows yazısı gelmeden mavi ekran gelip bilgisayar resetliyor. Ama üstüne de fazla düşmedim düşünce belki hallolur.

@DoMinicSS dostum darboğz yapar mı diye sormadım fakat olayın gittiği yer orası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 9 Temmuz 2008; 3:45:41 >

jedi_master

9 Temmuz 2008; 3:45:39 

Hatalı mesaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 9 Temmuz 2008; 3:45:23 >

mithrelios

9 Temmuz 2008; 4:00:23 

darboğaz işi feci halde abartiliyor, millet bilir bilmez ağzına sakız yapmiş, ne bir test görmüşlükleri var gerçekten ne kadar etkilediğine dair ne de işlemci darboğazının ne olduğu teknik olarak tanimlayabilecek bilgileri. aynı psu konusu gibi ağzı olan konuşuyor yok darboğazlar yok 700watt gerekir.

4870 güzel bir kart, ciddi bir performans artişi göreceğin de muhakkak fakat şu var %50 daha fazla para ödeyeceksin fakat 4870 4850'den ne kadar daha hızlı ve sen o fark için +118 usd(kdv de fazla ödeyeceğinden) vermeye razımısın. şimdi 4850 her işe yetiyorsa bence o para cepte kalsin, 1 sene sonra üzerine 80 dolar koyup yine 200 dolarlik bir f/p karti alirsin. diğer türlü zaten 4850'nin yetmediği zamanlar gelince 4870'in de yeteceğini düşünmüyorum.

Gigabyte 780g GA-MA78GM-S2H, Athlon X2 4200+, 2 X 1gb Veritech ddr2 800, Sapphire hd4850. Samsung 2232gw, logitech z4, CM 690 kasa, 460 watt CM PSU.
Draconic

9 Temmuz 2008; 4:05:36 

quote:

Orjinalden alıntı: mithrelios

darboğaz işi feci halde abartiliyor, millet bilir bilmez ağzına sakız yapmiş, ne bir test görmüşlükleri var gerçekten ne kadar etkilediğine dair ne de işlemci darboğazının ne olduğu teknik olarak tanimlayabilecek bilgileri. aynı psu konusu gibi ağzı olan konuşuyor yok darboğazlar yok 700watt gerekir.

4870 güzel bir kart, ciddi bir performans artişi göreceğin de muhakkak fakat şu var %50 daha fazla para ödeyeceksin fakat 4870 4850'den ne kadar daha hızlı ve sen o fark için +118 usd(kdv de fazla ödeyeceğinden) vermeye razımısın. şimdi 4850 her işe yetiyorsa bence o para cepte kalsin, 1 sene sonra üzerine 80 dolar koyup yine 200 dolarlik bir f/p karti alirsin. diğer türlü zaten 4850'nin yetmediği zamanlar gelince 4870'in de yeteceğini düşünmüyorum.

Cok dogru...Secim olursa oyum sana Mithrelios!
isin sakası bi yana,duygularıma tercuman olmussun:)cok tesekkur ederim.kullanıp goren kullanıcının degerlendirmeside baska oluyor.sagdan soldan arakladıkları ile basımıza muhendis kesilenlerden bıktık artık
f/p konusunda soylediklerinede aynen katılıyorum.yukarda islemci isine tabiri caiz ise damardan giris yaptım ama hissiyat iste
soylediklerine aynen katıldıgımı tekrar belirtiyorum kardesim,hayırlı sabahlar hepimize

jedi_master

9 Temmuz 2008; 4:06:57 

quote:

Orjinalden alıntı: mithrelios

Doğrusu cevabın bana çok mantıklı geldi. Monitörümün 19" olduğunu da düşününce 4850 tekrar daha mantıklı gelmeye başladı fakat kafamın içinde hala soru işaretleri var.

topcutalha

Sisteme Gözat

9 Temmuz 2008; 10:04:26 

quote:

arkadasımda e6300 @2.13 ghz fabrika cıkısı standart islemci var.o/c falan yok yani.vs

İyi güzel değinmişsin lakin bildiğime göre e6300 1.86 fabrika çıkışlı. Yanlış kalmış sanırım aklında.

Draconic

9 Temmuz 2008; 12:31:00 

quote:

Orjinalden alıntı: topcutalha

quote:

arkadasımda e6300 @2.13 ghz fabrika cıkısı standart islemci var.o/c falan yok yani.vs

İyi güzel değinmişsin lakin bildiğime göre e6300 1.86 fabrika çıkışlı. Yanlış kalmış sanırım aklında.

o zaman e6400 dur:)2.13 ghz lik islemcisi intelin evet aklımda yanlıs kalmıs.intel975xbx badaxe anakartı var.elimle toplamıstım halbuki.yaslılık iste unutuyoruz

Sunaoğlu

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

9 Temmuz 2008; 12:41:13 

e6000 serisi ile oyun oynanırken darbogazın hissedilmesi çok zor.bunu multimedia uygulamarda işlemci yük altındayken bile gösterdiği performansla anlayabilirsiniz.pentium d ile cd yazarken diğer programları çalıştırın birde c2d ile yapın.darbogaz abartıldıgı gibi bir durum değil.Fazla bilgim yok ama pentum d serisi ve daha önceki seriler haricinde intelin darbogaz yapacak işlemcisi pek yok.olsa da hissedilmez.
Draconic

9 Temmuz 2008; 13:07:28