|
bmadran -> Cevap: 1080p HD videolarda donma ve takılma problemi (29 Temmuz 2008; 20:50:37)
|
quote:
Orjinalden alıntı: deepempty merhaba Sony Vaio 13" T7200 işlemci ve Geforce Go 7400 ekran kartlı notebook'umda 720P HD goruntulerde takılmalar yaşadım, forumlarda baka baka bir 5'in uzerinde codec denedim, farklı playerlar vlc, kmplayer, gom, mp classic vs.. benim sorunumu Nvidia'nin PureVideo Decoder yazılımı cözdü. indir Bu ucretli bir yazılım, ama Nvidia ekran kart olan arkadasların aklında bulunsun.. denemekten bi zarar gelmez.. su an islemci cok dusuk calisirken bile filmleri seyredebiliyorum.. kmplayer ve gomla denedim.. playerların kendi codeclerini kulandırmadım, kmplayer da islemciye daha az yük biniyor.. makinede kurulu tüm codecleri kaldırıp Nvidia'nin PureVideo Decoder kuruldu ve işlem tamam[:'(] Arkadaşın dediği doğru. Nvidia nın Pure video özelliği sadec vista altında çalışıyor. Xp için yukarıda bahsi geçen codec i kurmanız gerekiyor. Ya da windvd isimli programda hardware acceleration ı aktive edeceksiniz. Ancak Ati kartlarda bu codec işe yaramaz. Ben de X2 4400 2GB ram 8600gt ile 1080 videoları düzgün oynatamıyorum..
|
|
|
|