KABLO MODEM tavsiye ? (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Internet

mczaga -> KABLO MODEM tavsiye ? (9 Temmuz 2008; 1:09:30)

Kablo internete geçmeyi düşünüyorum ilk 3 kablo modemi sıralasak hangileri ilk 3 e yerleşir?

Darkwinter -> Cevap: Kablo modem için tavsiye ? (9 Temmuz 2008; 1:30:56)

Evet bende geçicem ama piyasada doğru düzgün seçenek yok. Netmaster bir de eski Motorola modem buldum.. Yurtdışından getirtmeyi düşünüyorum. Sizce değer mi? Tabiki bir de arkadaşın sorusu; ilk üç modem sıralaması?

mczaga -> Cevap: Kablo modem için tavsiye ? (9 Temmuz 2008; 1:32:38)

İlk önceliğim tabikide Türkiyeden almak fakat eğer yurtdışından almaya değicek bi fark varsa dışardan da alabilirim.

krm-iks -> Cevap: Kablo modem için tavsiye ? (9 Temmuz 2008; 3:08:30)

Kablo internet ile ilgili herşey... [:'(]

hunter06 -> Cevap: Kablo modem için tavsiye ? (9 Temmuz 2008; 8:31:36)

motorola kullanıyorum memnunum [:'(]

mczaga -> Cevap: Kablo modem için tavsiye ? (9 Temmuz 2008; 16:14:12)

quote:

Orjinalden alıntı: hunter06

modeli nedir tam olarak nerden kaç liraya aldın?

Darkwinter -> Cevap: Kablo modem için tavsiye ? (9 Temmuz 2008; 16:49:06)

Motorola SB5100 modeli iyimiş, ama piyasada yok malesef.

http://www.setkom.com.tr/kablo_modem.asp

Fiyatı KDV dahil 83 YTL imiş.

Acaba tedarik edebileceğimiz bir yer bilen?

C@r@nthir -> Cevap: Kablo modem için tavsiye ? (9 Temmuz 2008; 17:36:39)

şu an tr de zaten toplasan 4 farklı model bulabilirsin en fazla. o yüzden sıralamaya gerek yok. motorola artık 1. el yok diye biliyorum tr de. netmaster iyidir ben de netmaster kullanıyorum. bi de pozitech diye bişey var galiba o nasıl bilmiyorum.

Darkwinter -> Cevap: Kablo modem için tavsiye ? (10 Temmuz 2008; 1:46:10)

Hepsiburada' dan söyledim modemimi; Motorola SB5100 bulma inancım kalmadı da [:)] , Netmaster' ı tercih ettim; inşallah pişman olmam..

Siz de almayı düşünürseniz; online mağazalar içinde en uygunu Hepsiburada' da..

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=45&productid=bd82008

cinlaral1 -> Cevap: Kablo modem i�§in tavsiye ? (10 Temmuz 2008; 2:28:04)

kablo modemi aldıgım yer netmaster modem vermısti 1 usb 1 ethernet cok memnunum hic kopma yapmadı

kartalaraz -> Cevap: Kablo modem i�§in tavsiye ? (10 Temmuz 2008; 2:38:35)

netmaster artık bana göre 1 numara 1 yılı aştık,,, kullanıyorum..... aman nazar değmesin... daha kötü biryanını götmedim.
netmaster cxc-150[:'(][:'(][:'(][:'(][:'(][:'(][:'(][:'(][:'(][:'(][:'(]

etusch -> Cevap: Kablo modem i�§in tavsiye ? (10 Temmuz 2008; 8:11:26)

Ben netmaster kullanıyorum. Zaten telekomun tavsiye ettiği bi kaç marka var. Şahsen memnunum.

Bu arada benim bağlantı 128 k. Bir ay öncesine kadar en fazla 35 k ile download yaptığını görebilmiştim. Ama artık 55/60 arasında dalgalanıyor. Sanırım kabloda iyileştirmeler yapıyorlar.

bodrumlu2 -> Cevap: Kablo modem i�§in tavsiye ? (10 Temmuz 2008; 17:27:31)

Ben de netmaster kullanıyorum ve de memnunum..[:'(]

kartalaraz -> Cevap: Kablo modem i�§in tavsiye ? (10 Temmuz 2008; 19:22:07)

quote:

Orjinalden alıntı: etusch

Ben netmaster kullanıyorum. Zaten telekomun tavsiye ettiği bi kaç marka var. Şahsen memnunum.

Bu arada benim bağlantı 128 k. Bir ay öncesine kadar en fazla 35 k ile download yaptığını görebilmiştim. Ama artık 55/60 arasında dalgalanıyor. Sanırım kabloda iyileştirmeler yapıyorlar.

bağlantın 256 kb .... şu anda bazı kullanıcıların hızları 2 kat arttı...512kb olmuşltur hattın...

hunter06 -> Cevap: Kablo modem için tavsiye ? (10 Temmuz 2008; 22:41:47)

quote:

Orjinalden alıntı: mczaga

quote:

Orjinalden alıntı: hunter06

modeli nedir tam olarak nerden kaç liraya aldın?

sb 5101 modeli hepsiburadan (artık kalmamış herhalde ) 115 ytl ama epey oldu

Serdar -> Cevap: Kablo modem için tavsiye ? (10 Temmuz 2008; 22:46:14)

@kartalaraz gibi ben de Netmaster'ı övemeyeceğim elimdeki modem nedeniyle. Netmaster CBW500 modemim kablosuz kullanımda kilitleniyor kısa bir süre sonra. 4 port ethernet bağlantısında bir problem yaratmıyor ve hiç kopmuyor. Ancak 175 YTL gibi bir ücrete bu modemi alınca insan kablosuz olarak da istediği gibi kullanabilmek istiyor...

Tek port modem+router+AP en ideal çözüm diye düşünüyorum...

mczaga -> Cevap: Kablo modem için tavsiye ? (10 Temmuz 2008; 23:12:13)

quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

@kartalaraz gibi ben de Netmaster'ı övemeyeceğim elimdeki modem nedeniyle. Netmaster CBW500 modemim kablosuz kullanımda kilitleniyor kısa bir süre sonra. 4 port ethernet bağlantısında bir problem yaratmıyor ve hiç kopmuyor. Ancak 175 YTL gibi bir ücrete bu modemi alınca insan kablosuz olarak da istediği gibi kullanabilmek istiyor...

Tek port modem+router+AP en ideal çözüm diye düşünüyorum...

AP dedin nedir bide bu saydıklarını ayrı ayrı almak gerekli demek istedin sanırım ben aslında şu anda kararsız kaldım adsl deyim 16ytl lik 1mb4gb kotalı bi tarife çıkardılar ya ona geçicem yada 30 ytl lik kablo sisteme .

Birde kablo da 512likler şu an 1 mb olarak mı çalışıyor?

Serdar -> Cevap: Kablo modem için tavsiye ? (10 Temmuz 2008; 23:24:10)

@mczaga

16 YTL'lik 4 GB'lık tarife sadece 3 ay için ve 24 ay sözleşme imzalayanlara. Dolayısıyla pek de cazip değil.

512'ler 1024 olarak çalışsa da süreklilik beklememek gerekir. Benim normalde 256 kbps olan bağlantım şu anda 512 kbps olarak çalışmakta. Ancak yarın 256'ya düşmeyeceğinin garantisi yok malesef. Dolayısıyla, kullanmak istediğiniz hızın tarifesini almanız faydalı olur.

Modem+router+AP konusuna gelince. Modem, ADSL'deki kadar çeşitli değildir kablo internette. Genelde modemler 1 USB bir de ethernet portludur ve modemde router, yani IP dağıtıcı sistem olmadığından yalnızca aynı anda sadece birini kullanabilirsiniz. Yani birden çok bilgisayar bağlayamazsınız. Ancak router cihazını alırsanız portları kadar bilgisayar bağlayabilirsiniz. AP (Access Point) ise kablosuz dağıtıcıdır. Kablo çıkışını bu cihaza bağladığınız takdirde bağlantınızı wireless olarak kullanırsınız.

Router'lı kablo modemler de var elbette, örneğin benim kullandığım modem, kablosuz bir ADSL modemin yapabildiğinden fazlasını yapabilmekte, teorik olarak. Kablosuz kullanmayacaksanız ve tek bilgisayarda kullanacaksanız sadece tek portlu bir modem sizin işinizi görecektir.

Darkwinter -> Cevap: Kablo modem için tavsiye ? (11 Temmuz 2008; 0:28:43)

Telekom' da en sevmediğim nokta bağlantının size zayıflayarak ulaşması. 1 Mbit ADSL' im var santralin hemen yanında oturuyorum, 840 K - 850 K arası değişiyor hızım; kablo.net' de ise 1 Mbit ise gerçekten 1 Mbit hizmet alıyor olmanız gerçekten güzel bir şey.. Bence kablo.net alın siz de.. Teknik desteği de şahane.. Dün gece abone oldum internetten sabahında gelip kurdular.. [:)]

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.359375