|
Serdar -> Cevap: Kablo modem için tavsiye ? (10 Temmuz 2008; 23:24:10)
|
@mczaga 16 YTL'lik 4 GB'lık tarife sadece 3 ay için ve 24 ay sözleşme imzalayanlara. Dolayısıyla pek de cazip değil. 512'ler 1024 olarak çalışsa da süreklilik beklememek gerekir. Benim normalde 256 kbps olan bağlantım şu anda 512 kbps olarak çalışmakta. Ancak yarın 256'ya düşmeyeceğinin garantisi yok malesef. Dolayısıyla, kullanmak istediğiniz hızın tarifesini almanız faydalı olur. Modem+router+AP konusuna gelince. Modem, ADSL'deki kadar çeşitli değildir kablo internette. Genelde modemler 1 USB bir de ethernet portludur ve modemde router, yani IP dağıtıcı sistem olmadığından yalnızca aynı anda sadece birini kullanabilirsiniz. Yani birden çok bilgisayar bağlayamazsınız. Ancak router cihazını alırsanız portları kadar bilgisayar bağlayabilirsiniz. AP (Access Point) ise kablosuz dağıtıcıdır. Kablo çıkışını bu cihaza bağladığınız takdirde bağlantınızı wireless olarak kullanırsınız. Router'lı kablo modemler de var elbette, örneğin benim kullandığım modem, kablosuz bir ADSL modemin yapabildiğinden fazlasını yapabilmekte, teorik olarak. Kablosuz kullanmayacaksanız ve tek bilgisayarda kullanacaksanız sadece tek portlu bir modem sizin işinizi görecektir.
|
|
|
|