2 aydır yeni aldığımız klimayı kullanıyoruz. (MITSUBISHI Heavy SRK52HE modeli) Ancak içerisinin ısısı istediğimiz dereceye geldiğinde ve dış ünite durduğunda yani iç ünite üflemeye geçtiğinde, bir iki dakika içinde içeriye değişik bi koku yayılıyor. Bu koku bugün dayınılmaz bir hal aldı. İçerisi istediğimiz serinlikte olmasına rağmen dereceyi düşürüp dış ünitenin durmasını engelleyerek durumu idare etmeye çalışıyoruz. Anlattığım sorunu klima kullanan herkes yaşıyor mu merak ettim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esinans2003@hotmail.com -- 9 Temmuz 2008; 9:45:27 >
Bildiğiniz gibi, klimanın içinde yoğuşma nedeniyle oluşan su drenaj hortumu ile tahliye edilir. Servis cihazı tam terazide takmadıysa veya drenaj borusunda bir sorun varsa, cihaz içinde su birikip, rutubet yapması nedeniyle kokuya nneden olabilir. Tavsiyem, cihazınız garanti dahilinde olduğu için, servisi çağırın, hatayı gidermelerini isteyin.
Bildiğiniz gibi, klimanın içinde yoğuşma nedeniyle oluşan su drenaj hortumu ile tahliye edilir. Servis cihazı tam terazide takmadıysa veya drenaj borusunda bir sorun varsa, cihaz içinde su birikip, rutubet yapması nedeniyle kokuya nneden olabilir. Tavsiyem, cihazınız garanti dahilinde olduğu için, servisi çağırın, hatayı gidermelerini isteyin.
klima iç ünite montajında gerekli egim verilmediyse arkadaşında söyledigi gibi yazın farklı ısı karşılaşmasından yoguşarak oluşan suyu tam dışarı atamaz buda içerisinde nem,rutubet,mantar oluşumuna sebebiyet verir bunu servise hemen kontrol ettirin ve klimanızında yeni olması sebebiyle ücretsiz size yardımcı olsunlar,ve her altı ayda bir özellikle yazdan kışa geçişte klimanızın iç dış bakımını yaptırın ücret mukabili.
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Evet servisi çağırdık. Ancak kokuyu duymadığını iddaa etti. Tabi " ben ne kokular duydum" demekten de kendini alamadı. Aslında bu çıkan kokuyu duyduğuna işaretti ama neyse. Elle tutulur gözle görülür bişey olmadığından "ben koku duymuyorum" dedi ve gitti. :) Garantisi içerisinde servise diş geçirip halletirmek en iyisi.
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Evet servisi çağırdık. Ancak kokuyu duymadığını iddaa etti. Tabi " ben ne kokular duydum" demekten de kendini alamadı. Aslında bu çıkan kokuyu duyduğuna işaretti ama neyse. Elle tutulur gözle görülür bişey olmadığından "ben koku duymuyorum" dedi ve gitti. :) Garantisi içerisinde servise diş geçirip halletirmek en iyisi.
banada aynısı oldu ben merkezlerine kadar aradım bana bir kere gelmeye üşenen servis 8 kere gelmek zorunda kadlı şu an memnunum ilk önce afedersiniz ama salaga yatıyorlar,siz bastırın az diş gösterin bakın iç üniteyi bile degiştiriler