beyler ben bu konuda yeniyimde. amd ye OC yapılıyomu. benim işlemcim amd 6400 de yapılıyosa bende yapıyım. bu soruyu sormamın nedeni herkez intelden konuşuyoda onun için.
6400'ler o kadar iyi o.c olmuyor. hava soğutmayla 3.5'i aşabilirseniz kendinizi şanslı sayın derim. x2'lerde model yükseldikçe o.c kapasitesi de o miktarda azalıyor.
Amd x2 5000+ BE@3,2ghz, Asus M2a-Vm 690G, Sapphire Ati HD3850 256mb, 2x1GB Twinmos 800 mhz, Seagate St3500320ns hd, Creative Sb live 24bit 5+1, Altec Lansing Vs4121, Samsung 794mb, Logitech Attack3 Joystick, Cooler Master eXtreme Power Duo 600watt
hızaşirtmak için yanliş bir işlemci. şöyle diyeyim ki kısaca, aynı ailenin farkli hızlarda çalişan işlemcileri aslinda neredeyse tamamen aynıdır(aynı waffer'dan kesilirler), fakat ya kalitelerindeki farklar, firmanın üretimini fazla yapmak istediği model, fiyat stratejisi vb ışığında farklı hızlarla etiketlenip piyasaya sürülür.
buradan hareketle, bir ailenin en düşük hızdaki işlemcisi genellikle en yüksek hızdaki ile neredeyse aynı hızda çalişabilecek kadar overclock olabilir, en hızlısında ise zaten mimarinin sınırlarinda bir frekans ile çaliştiğindan(en azindan amd için) hızarşirtilacak yer kalmamiş demek olur. senin durumun da buna bir örnek, zaten ailenin en yüksek frekansta çalişan üyesini kullaniyorsun en fazla 100-200mhz daha yukari çikartmabilirsin o işlemciyi.
Yaşasın kötülük
Yapılır abi üzme kendini neden yapılmasın belki potansiyel azdır ama genede yapılır az bişey. Yapılmasada ayarlarız sana bişeyler
beyler ben bu konuda yeniyimde. amd ye OC yapılıyomu. benim işlemcim amd 6400 de yapılıyosa bende yapıyım. bu soruyu sormamın nedeni herkez intelden konuşuyoda onun için.