Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
nikon L15 pil sorunu

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> nikon L15 pil sorunu Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
erkan_bsy

8 Temmuz 2008; 21:46:09 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaslar birşey sorcam..nikon L15 makinam war şarjlı pilde 2300 mah ..(VPW marka). yeni aldım aleti.. aleti aldıımda en başta pil werdiler 4 gün sonra fln bi açtm pil bitmiş dier şarjlıları takiym dedim bikaç gün önceden şarjetmiştim ama alet kabul etmio pilleri.. piller başka heryerde çalışıo... alette dier şarjlı pilleri kabul edio ama 1300 mah olanları fln.. neden olabilr acaba yardm edn lütfen..

erkan_bsy

10 Temmuz 2008; 20:26:39 

arkadaslar bilen yokmu yaa bi yardm edn

c.james

11 Temmuz 2008; 3:00:22 

Merhaba,bazı fotoğraf makineleri belli bir mAh değerinin altında olan pillerle çalışmayabiliyor.O yüzden böyle makinelerde en az 2100 veya 2300 mAh olan pillerden kullanmalısınız.
Ama 2500 veya 2700 mAh olan pillerden kullanırsanız çok daha iyi bir tercih yapmış olursunuz,hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 11 Temmuz 2008; 3:31:08 >

erkan_bsy

11 Temmuz 2008; 14:48:27 

zaten pil 2300 mah ama makina kabul etmiyo işte... pillerde sorun yok çalışıo..

c.james

11 Temmuz 2008; 16:18:31 

Merhaba,ilk mesajınızda fotoğraf makinenizin 2300 mAh olan pillerle çalıştığını ama 1300 mAh olan yedek pillerle çalışmadığını belirtmişsiniz.Ben de size bazı makinelerin belli bir mAh değerinin altında olan pillerle çalışamayabildiğini ve en az 2100 veya 2300 mAh olan pillerden kullanmanızı ve hatta 2500 veya 2700 mAh olan pillerden kullanırsanız çok daha iyi bir tercih yapmış olacağınızı yazmıştım.Ama cevap olarak diyorsunuzki 2300 mAh olan pilleri de kabul etmiyor.Fakat ilk mesajinizda 2300 mAh olan pillerin 4 günde bittiğini ve yedek olarak taktığınız 1300 mAh olan pillerle de hiç çalışmadığını belirtmiştiniz.Yani 2300 mAh olan pillerinizle çalışmış ama 4 günde bitmiş.1300 mAh olanlarla ise hiç çalışmamış.O zaman kesinlikle 2500 veya 2700 mAh olan pillerden kullanmalısınız.Sizdeki 1300 mAh olan yedek pilleri istediğiniz kadar şarj edin sonuç değişmez.Çünkü yukarıdaki satırda da belirttiğim gibi bazı fotoğraf makineleri belli bir mAh değerinin altındaki pillerle çalışmayabiliyor.O pilleri başka cihazlarda kullanabilirsiniz ama fotoğraf makineniz için yetersiz kalacaktır.2100 veya 2300 mAh olan pilleri kullanırken çok fazla flash kullanıldığı zaman piller daha çabuk deşarj olabiliyor.O yüzden tekrar ediyorum,2500 veya 2700 mAh olan pillerden kullanmanız çok daha doğru bir tercih olur...HOŞÇAKALIN.
quote:

Orjinalden alıntı: erkan_bsy

zaten pil 2300 mah ama makina kabul etmiyo işte... pillerde sorun yok çalışıo..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 11 Temmuz 2008; 16:43:00 >

erkan_bsy

12 Temmuz 2008; 3:27:17 

ya benm dediim 2300leri kabul etmio yedek pil olarak.. 1300 leri kabul ediyo... anlayabiliorm ne yazdıınızı ama siz beni anlamamşsnz galiba özr dilerm

c.james

13 Temmuz 2008; 2:44:46 

Merhaba,aslında sizin yazdıklarınızı yanlış anlamadım,genelde bu tür pil sorunlarında tam tersi olduğundan dolayı,cihazınızla ilgili konuyu sizin yanlış anlattığınızı düşündüm.Çünkü daha önceki cevaplarımda da belirttiğim gibi,bazı fotoğraf makineleri düşük mAh değerine sahip pillerle çalışmazlar ve yüksek mAh değerinde olan pillerle çalışırlar.Fakat sizin fotoğraf makineniz düşük mAh olan pillerle çalışmış ama yüksek mAh olan pillerle çalışmamış.Yani ilginç bir durum,sizin cihazınızda tam tersi olmuş.
1300 mAh olan pillerinizle çalışıyorsa 2300 mAh olan pillerle de çalışması gerekir.İsterseniz bir de farklı marka pillerle deneyin belki iyi sonuç alırsınız.Eğer farklı marka pillerle de aynı sorunu yaşarsanız,o zaman bence servise gitmelisiniz.
Benim bir arkadaşımda da aynı fotoğraf makinesinden var ama böyle bir pil sorunuyla karşılaşmamıştı.Umarım cihazınızla ilgili bu sorunu en kısa zamanda çözersiniz,iyi günler hoşçakalın...
quote:

Orjinalden alıntı: erkan_bsy

ya benm dediim 2300leri kabul etmio yedek pil olarak.. 1300 leri kabul ediyo... anlayabiliorm ne yazdıınızı ama siz beni anlamamşsnz galiba özr dilerm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 13 Temmuz 2008; 2:56:51 >

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> nikon L15 pil sorunu Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
GSmart i350 Video
GSmart i350 Video
OCZ CORE 64GB SATA II SSD
OCZnin 64gblık katı halli sabit diski.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç