HDMI çıkışlı bir ekran kartı almak istiyorum arkadaşlar. Monitörüme direk hdmi den bağlamak istiyorum. Bildiğiniz, tavsiye ettiğiniz orta seviye ve fansız Ati kart var mı acaba? Şuan entegre Geforce 6100 kullanıyorum. İşlemci x2 5000+ Oyun oynamıyorum genelde, oynarsamda bir Age of empire oynarım. Genelde intenette geziniyorum ve film izliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orgeneral_ -- 8 Temmuz 2008; 21:22:44 >
Direk çıkışa da gerek yok. Kartlar zaten dvi-hdmi çeviriciyle geliyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 8 Temmuz 2008; 21:27:55 >
Amd x2 5000+ BE@3,2ghz, Asus M2a-Vm 690G, Sapphire Ati HD3850 256mb, 2x1GB Twinmos 800 mhz, Seagate St3500320ns hd, Creative Sb live 24bit 5+1, Altec Lansing Vs4121, Samsung 794mb, Logitech Attack3 Joystick, Cooler Master eXtreme Power Duo 600watt
Orjinalden alıntı: Orgeneral_ [image][/image] Peki dönüştürücü kullanınca görüntü kalitesinde bir kayıp oluşmaz mı acaba?
hayır, oluşmaz. rahatlıkla o şekilde kullanabilirsiniz
yanlış bilgilendirme yapmayalım arkadaşlar ...kablo uzadıkça ve çevirici arttıkça görüntü kalitesi düşmektedir..bunu gözle ne kadar fark ededebilirsiniz bilemiyorum
Orjinalden alıntı: Orgeneral_ [image][/image] Peki dönüştürücü kullanınca görüntü kalitesinde bir kayıp oluşmaz mı acaba?
yanlış bilgilendirme yapmayalım arkadaşlar ...kablo uzadıkça ve çevirici arttıkça görüntü kalitesi düşmektedir..bunu gözle ne kadar fark ededebilirsiniz bilemiyorum
Yanlış bilgilendirme? Kablo faktörünü geçelim. Zaten büyük ihtimal arkadaş monitörün kendi kablosunu kullanacak. Ekstra kablodan kimse bahsetmedi. ve ekstra çeviricilerden. bir tane çevirici olur zaten.
Şu anki kartların büyük çoğunluğu hdmi çıkışla gelmiyorlar. Dvi olarak satılıyorlar. Ben kimseden şu vakte kadar çevirici görüntü kalitesini düşürüyor diye bir şey duymadım.
Kusra bakmayın ama lüzumsuz bir mesaj olmuş sizinkisi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 8 Temmuz 2008; 22:01:48 >
Amd x2 5000+ BE@3,2ghz, Asus M2a-Vm 690G, Sapphire Ati HD3850 256mb, 2x1GB Twinmos 800 mhz, Seagate St3500320ns hd, Creative Sb live 24bit 5+1, Altec Lansing Vs4121, Samsung 794mb, Logitech Attack3 Joystick, Cooler Master eXtreme Power Duo 600watt
Yanlış bilgilendirme? Kablo faktörünü geçelim. Zaten büyük ihtimal arkadaş monitörün kendi kablosunu kullanacak. Ekstra kablodan kimse bahsetmedi. ve ekstra çeviricilerden. bir tane çevirici olur zaten.
Şu anki kartların büyük çoğunluğu hdmi çıkışla gelmiyorlar. Dvi olarak satılıyorlar. Ben kimseden şu vakte kadar çevirici görüntü kalitesini düşürüyor diye bir şey duymadım.
Kusra bakmayın ama lüzumsuz bir mesaj olmuş sizinkisi
Evet katılıyorum dönüştürücü 1 tane oda DVi to HDmi ve arkadaş monitörü ne kadar uzağa koycakki 5m ~ 10 m deil yani hiç birşey olmaz.
Malesef 600 ytl para saydık monitörün içinden hdmi kablo çıkmadı. Ama görüntü kalitesinden memnunum, kablo uzun olmayacak zaten kasayla arası 30cm ancak. Ama varsa bir direk hdmi çıkışlı fansız ati kart direk hdmi den hdmi ye daha kayıpsız ulaşır diye düşünüyorum. Yine de tam bir bilgim yok. Sonuçta dvi da dijital bir bağlantı. Dönüştürücüde kayıp oluşmayabilir de. Yada şöyle kablolar var bir ucu dvi diğer ucu hdmi bunlardan mı alsam acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orgeneral_ -- 8 Temmuz 2008; 22:24:48 >