notebook almak istiyorum fakat özellikleri nasıl olmalı ne gibi seyler aramalıyım fazla fikrim yok..daha önceden tecrübesi olan ve konuya hakim ark lar yardım edebilirlermi..???
notebooku ne icin kullanacaksın ilk once ona karar verde ondan sonra sana birseyler tavsiye edelim...
9 Temmuz 2008; 10:12:24
1-hangi amaçla kullanacaksın 2-ayırdığın bütçe nedir 3-bir laptopta önceliğin nedir en çok ? (lcd kalitesi , kasa kalitesi , fiyat/performans , yüksek donanım gibi öncelik verdiğin bir şey var mı?)
Macbook Pro 2.5 Ghz-15.4 Matt Led Ekran-512 mb Ekran Kartı-250 Gb Hdd- 4 Gb Ram.
trimaxsahinabi
Uzaklaştırılmış 30 gün cezanın 18 günü kaldı.
9 Temmuz 2008; 22:30:00
arkadaşın isteği bu yönde (pm den geldi)
@ ajan tasarımcıyım ben,, çizim yapıcam,internet birazda oyun..genel amaçlı kullanıcam diyebiliriz.. 1000 ytl civarı düsünüorm..öncelikle fiyat ve performans tabiki aradığım seyler..
tasarımcı olduğuna göre senin için en öncelikli konu lcd kalitesi...ama ne yazıkki lcd konusunda 1. marka sony dir ve sony nin çift lambalı lcd li laptoplarını 1000 ytl ye bulman imkansızdır....bu durumda tasarımcı kimliğini kenara bırakacak olursak ; istediğin fiyat a senin de dediğin gibi performans/fiyat oranı en yüksek laptopı bulmalıyız...1000 ytl ye fazla bir seçeneğin yok zaten...keşke migrosun geçen günlerde yaptığı kampanyadan bi tane acer 5920g kapsaydın (899 ytl)......
benim bulabildiklerim bunlar..fiyat olarak 1000 ytl nin üzerindeler ama piyasada (istanbul/kadıköy) 100-200 daha ucuza çok rahat aynı modelleri bulabilirsin...senin de varsa düşündüğün modeller buraya yazarsan karşılaştırırız. ben bu yazdıklarımın arasından acer olanları öneririm.birinin işlemcisi iyi ,diğerinin ekran kartı...işlemci olarak her 2 si de 2 ghz olsa da t5750 olanın önbelleği 2 mb fakat t7300 olanın önbelleği 4 mb dır ve bu büyük performans farkı yaratıyor...ve bu saatten sonra t7300 işlemciden aşşağısını düşünmezdim...ekran kartı olarak ati 2400 fena değil..birçok oyunu düşük ayarda oynatır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trimaxsahinabi -- 9 Temmuz 2008; 22:37:16 >