Arkadaşlar, Yakında 4850 almayı düşünüyorum. anakartım crossfirex destekli p45 lerden birisi olucak. İlerde de yanına bi 4850 daha almayı planlıyorum. Ama bu sefer harcadıgı güç epey artıyor.
Günde ortalama 4-5 saat bilgisayarın açık kalıcagını düşünürsek ayda faturada ne kadarlık artış olur.
yük altında crossfire 100w fln daha fazla çekiyor sanırım tahminen.Sizce ne kadar etkiler faturayı teşekkürler
Ya benim asıl merak ettiğim elektrik faturasına çok yansırmı. Daha fazla elektrik çekiyor tamam da ayda ne kadarlık fark yaratabilir. 2-3 tl gibi bişeyse önemli değil. ama 10ytl fln gibi fark yaratcaksa değmez.
test yapmayin siz de yuksek cozunurluk oyun oynayin.bazi testlerde islemciler yalan oluyor sempron mu kullanalim?gercek degil de deli mi millet bu kadar tuttu bu cift gpu isi?cf de ikinci karti soruyorsan 2-3 den fazla olur son zamla ama 10 olur mu bilemem sen kullanacaksin.
cf ın bende çok gereksiz bişi olduğunu düşünüyorum madem okadar para veriyorsun niye 4870 yada gx260 almıyorsun cf halini tokatlar 260 hem ektra güç çekicek sistemden hemde her oyunda tam 2 kart performansı alamıycaksın en fazla %30 cf sli felan bence tamamen gereksiz bu kartlar için alırsın gx 280 oda kesmezse seni ozmn ypaarsın sli
cf ın bende çok gereksiz bişi olduğunu düşünüyorum madem okadar para veriyorsun niye 4870 yada gx260 almıyorsun cf halini tokatlar 260 hem ektra güç çekicek sistemden hemde her oyunda tam 2 kart performansı alamıycaksın en fazla %30 cf sli felan bence tamamen gereksiz bu kartlar için alırsın gx 280 oda kesmezse seni ozmn ypaarsın sli
gtx260 cf 4850'yi nereye geçiyor. Video incelemesi yapıldı dh'da git bak sora konuş
p45 ile cf yapmak verimli değil. internette testler var, x16/x16 çalişan x38 ve x48 testten teste değişmekle birlikte ortalama %7 kadar daha iyi başarim gösteriyor(aa ve af açikken çözünürlük de yüksekken %20'ye çıkabliyor fark).
kısacasi bence 4870 alin zaten arada kazanacağiniz performansi alirsiniz hem de cf nin derdini çekmezsiniz.
elektrik faturasina yansimasini ise hesap etmeniz kolay. tam yükte 100 watt çekse günde 4 saat tam yükte çalişsa 400w/s eder. bu da ayda 12kw/s fark yaratir.
internette ararsaniz detayli bulursunuz yükte ve boşta kartin ne kadar çektiğini, ayrıca elektiriğin kw/s inin kaç ytl olduğunu da ufak bir google aramasi ile bulabilirsniz sonrasi ise çarpma işleminde ne kadar iyi olduğunuza bağlı.