Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma

GöKHaN_TR -> Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (8 Temmuz 2008; 20:17:42)

Arkadaşlar İntel Quad Core 6600 2.4,Gigabyte S series anakart,MSI nx8500GT 512mb,2x2 Kingston 800mhz DDR2 Ram,Seagate 320 gb sistem aldım.Eski pc sıcaklık yüzünden çok fazla problem çıkartıyordu.Sizce bu pc nin sıcaklık dereceleri nasıl ???

Pc boşta:

CPU:40
EkranKartı:50
HDD:28

Sizce nasıl ?5 adet kasa fanı takılı 3 ü içeri,2 si dışarı üflüyor.

ToffieBoi -> Cevap: Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (8 Temmuz 2008; 20:19:24)

Yuk altindaki degerleri yazarsan daha iyi olur.
Bunun icin de ORTHOS ve rthdribl isimli 2 programi kullan.
ORTHOS islemci, rthdribl ekran karti icin[sm=super.gif]

GöKHaN_TR -> Cevap: Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (8 Temmuz 2008; 20:42:02)

Yük Altında

CPU:43
EkranKartı:55
HDD:29

maytere -> Cevap: Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (8 Temmuz 2008; 21:17:05)

Yük altında 43 mü? Hemde stock fanla? Naptın dostum yük diye kasanın üzerine bişeyler mi koydun yoksa[:@]? Orthosla bi kastır bakalım stress cpu seçeneğiyle 15 dakika kaç dereceye vuracak sıcaklık? Sıcaklıkları da hardware monitor programı ile ölç..

GöKHaN_TR -> Cevap: Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (8 Temmuz 2008; 21:24:34)

quote:

Orjinalden alıntı: GöKHaN_TR

Yük Altında

CPU:43
EkranKartı:55
HDD:29

Bu sıcaklık değeri oyun oynarken aldığım değerler.

HePsİ1LeŞmE -> Cevap: Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (8 Temmuz 2008; 21:30:53)

bnce değerler gayet normal iyi

GöKHaN_TR -> Cevap: Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (8 Temmuz 2008; 22:49:19)

Yalnız bu değerleri "Everest Home Edition" elde ettim.Güvenilir bi programmı ?

HePsİ1LeŞmE -> Cevap: Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (8 Temmuz 2008; 22:52:13)

quote:

Yalnız bu değerleri "Everest Home Edition" elde ettim.Güvenilir bi programmı ?

genelde bende everest ultimate edition kullanıyorum biostan bakmakla arasında fark yok
olmadı biostan bakmayı dene

weehwet -> Cevap: Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (9 Temmuz 2008; 13:54:47)

dostums en bu sıcaklıgı counter strıke oynarken falan mı ölçtün. stok fanla bu degerler olmaması lazım. [8D][8D][8D][8D][8D][8D]

DiabloXT -> Cevap: Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (9 Temmuz 2008; 15:46:13)

Çok iyi değerler,zaten 40 boşta sıcaklık varsa yükte sıcaklık stock fanla ancak 47C felan olabilir,uzun vadede belki 50C

Sorun yok,güle güle kullanın.[sm=ok.gif]

GöKHaN_TR -> Cevap: Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (9 Temmuz 2008; 18:24:02)

Zaten CPU ve HDD sıcaklığı normal geldi.Ama kafama takılan EkranKartı sıcaklığı.

ToffieBoi -> Cevap: Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (9 Temmuz 2008; 18:25:44)

quote:

Zaten CPU ve HDD sıcaklığı normal geldi.Ama kafama takılan EkranKartı sıcaklığı.

Ekran karti icin normal sicakliklar onlar.
70-80 e kadar panik yapmaya gerek yok[sm=super.gif]

GöKHaN_TR -> Cevap: Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (9 Temmuz 2008; 18:31:47)

Teşekkürler.

DiabloXT -> Cevap: Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (9 Temmuz 2008; 19:20:00)

50C Boşta ve 55C Yükte sıcaklık değerleri çok iyi bir ekran kartı için.

Bende OTES soğutmalı MSI X1950Pro var,boşta 54C şu an,yükte 66C felan görüyor eğer uzun süre oyun oynarsam.Hava inanılmaz sıcak ben iyice dağıldım eridim burda her tarafım terledi valla oda hamam gibi oldu. [sm=evillol.gif][sm=zuha.gif]

Sıcaklık değerleri çok iyi,hiç merak etmeyin.[sm=ok.gif]

GöKHaN_TR -> Cevap: Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (9 Temmuz 2008; 20:14:44)

CPU:44
EkranKartı:58
HDD:30

En son gördüğün değerler.HardTruck Haulin-GTA Sanandreas Grafik ayarları en yüksekte oynarken aldığım değerler.

Yorumlar için teşekkürler.[:'(]

greatchecker -> Cevap: Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (10 Temmuz 2008; 10:18:46)

Hocam ekran kartın nedir bilmiyorum ama ekran kartından fazla korkma. Benimkinde 100 gördüğüm oluyo nadir de olsa[sm=evillol.gif](sapphire x1950pro)[sanırım fan çok tozlanmış]

DiabloXT -> Cevap: Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (10 Temmuz 2008; 11:51:24)

quote:

Orjinalden alıntı: greatchecker

Hocam ekran kartın nedir bilmiyorum ama ekran kartından fazla korkma. Benimkinde 100 gördüğüm oluyo nadir de olsa[sm=evillol.gif](sapphire x1950pro)[sanırım fan çok tozlanmış]

Sapphire X1950 serisini zaten Allah fırın diye yaratmış...[sm=evillol.gif][sm=evillol.gif][sm=evillol.gif]

GöKHaN_TR -> Cevap: Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (10 Temmuz 2008; 12:10:00)

Ekran kartım MSI NX8500 GT.Max 60 gördüm bugün [:@]

greatchecker -> Cevap: Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (10 Temmuz 2008; 12:49:54)

quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

quote:

Orjinalden alıntı: greatchecker

Sapphire X1950 serisini zaten Allah fırın diye yaratmış...[sm=evillol.gif][sm=evillol.gif][sm=evillol.gif]

[sm=evillol.gif][sm=evillol.gif]

GöKHaN_TR -> Cevap: Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (10 Temmuz 2008; 13:34:52)

quote:

Orjinalden alıntı: ToffieBoi

Yuk altindaki degerleri yazarsan daha iyi olur.
Bunun icin de ORTHOS ve rthdribl isimli 2 programi kullan.
ORTHOS islemci, rthdribl ekran karti icin[sm=super.gif]

"rthdribl" ile en son ayarda 16x de 15 dakika kastırdım ve grafik ayarları en yüksekte.67 dereceyi gördü en fazla.

tsk -> Cevap: Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (10 Temmuz 2008; 15:02:20)

o tarz programların verdiği yükü hiçbir günlük program veremez zaten,yani sen hiçbir şekilde o sıcaklıklara şuan ulaşamazsın.İlerde kasa içi toz arttıkça ve stok fanının macunu işlevini yitirdikçe sıcaklıklarında yükselme olur.O zaman da genel bir temizlikle yine eski haline getirebilirsin.
Yalnız ekran kartın galiba fansız modellerden,boşta 50C yüksek bence.Ekran kartının üzerine çevirebileceğin bir fan varsa hem kasa içi sıcaklığı azaltmak için,hem ekran kartını serinletmek için iyi olur.
hayırlı olsun [:'(]

GöKHaN_TR -> Cevap: Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (10 Temmuz 2008; 15:16:16)

quote:

Orjinalden alıntı: tsk

o tarz programların verdiği yükü hiçbir günlük program veremez zaten,yani sen hiçbir şekilde o sıcaklıklara şuan ulaşamazsın.İlerde kasa içi toz arttıkça ve stok fanının macunu işlevini yitirdikçe sıcaklıklarında yükselme olur.O zaman da genel bir temizlikle yine eski haline getirebilirsin.
Yalnız ekran kartın galiba fansız modellerden,boşta 50C yüksek bence.Ekran kartının üzerine çevirebileceğin bir fan varsa hem kasa içi sıcaklığı azaltmak için,hem ekran kartını serinletmek için iyi olur.
hayırlı olsun [:'(]

Teşekkürederim.

Ekran kartının üstünde bakır soğutucu ve bir adet fan var.

[image]http://www.gigatek.com.tr/images/urun/msi/pic/nx8500gt-td256e.jpg[/image]

GöKHaN_TR -> Cevap: Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (10 Temmuz 2008; 17:37:53)

Bide kasanın ön kısmında 8mm iki tane içeri üfleyen,bi tane yan kapağın alt kısmında içeri üfleyen,iki tanede kasanın arkasında dışarıya üfleyen fan var.Dizilişlerinde bi sorun yok heralde.

ToffieBoi -> Cevap: Yeni PC aldım Sıcaklıkları Sizce Nasıl ? (10 Temmuz 2008; 17:46:55)

quote:

Bide kasanın ön kısmında 8mm iki tane içeri üfleyen,bi tane yan kapağın alt kısmında içeri üfleyen,iki tanede kasanın arkasında dışarıya üfleyen fan var.Dizilişlerinde bi sorun yok heralde.

Yok hayir. Kasan gayet iyi[sm=icon_smile.gif]

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.28125