Arkadaşlar kendime geliştirme kiti almak istiyorum fakat forumda arm ile çalışan değerli üstadların fikirlerine ihtiyacım var. İnternet üzerinde günlerdir araştırma yapıyorum ama pek yol aldığım söylenemez. Programlama,derleyici ve board üzerinde çok değerli fikirlerinizi bekliyorum...
Ben str912-44 ile bişeyler yapmaya hazırlanıyorum. Başlangıç kiti filan yok bodoslama dalacağım. Programlayıcıdan derleyiciye kadar herşeyi nihayet hazır. Birkaç gün sabret bu işlemci için kendi geçtiğim yolun dökümanı şematiği derleyicisi vs bir haritasını çıkartıp göndereyim.
Arkadaşlar kendime geliştirme kiti almak istiyorum fakat forumda arm ile çalışan değerli üstadların fikirlerine ihtiyacım var. İnternet üzerinde günlerdir araştırma yapıyorum ama pek yol aldığım söylenemez. Programlama,derleyici ve board üzerinde çok değerli fikirlerinizi bekliyorum...
Türkiye de bazı distribütorler numune olarak getirttikleri geliştirme kitlerini ücretsiz olarak verebiliyorlar. haliyle bir geliştirme kiti olduğundan içerisinde ihtiyacın olan herşeyi bulabiliyorsun. hangi üreticinin arm ları ile ilgileniyorsan türkiye distribütörünü bir arayır ver, özelliklede öğrenci olduğunu belirt, yardımcı olacaklarını zannediyorum, en azından şansını denemiş olursun...
Hocam tecrübelerinizi ve paylaşımlarınızı bekliyorum,teşekkürler.
@r2d2droids üstadım birkaç yere mail atayım bakalım neler olacak yardımlarınız için teşekkürler...
Yaptığım araştırmalarda keil herkes tarafından öneriliyor.Sizde önermişsiniz bunu dikkate alıcam. Yanlız bana şu chipten başla diye önerebileceğiniz bir chip varmı?
fazla ayrıntıya girmeden başlangıç için NXP LPC2148 önerebilirim. Keil ise artık dünya standardı oldu. Keil ilk kurulduğunda bağımsız bir firma idi. Daha sonra ARM tarafından satın alındı. sanırım bu bile neden herkesin Keil kullandığını ve tavsiye ettiğini açıklıyor.
arkadaslar baska bir sitede bir grup kuruldu ve uzerine linux kurulabilen arm 9 gelistirme karti yapildi. Ingilizcesi SBC (Single Board Computer) olan gelistirme kitini yaklasik 120$'a mal ettiler. Uzerinde Ethernet, MMC, LCD touch screen kontrolorleri var. Internete bile giriyor meret. Bana pm gonderirseniz size sitenin adresini verebilirim sizde takip edersiniz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roswellx -- 9 Temmuz 2008; 10:32:54 >
Yaptığım araştırmalarda keil herkes tarafından öneriliyor.Sizde önermişsiniz bunu dikkate alıcam. Yanlız bana şu chipten başla diye önerebileceğiniz bir chip varmı?
@Liu Kang
Hocam tecrübelerinizi ve paylaşımlarınızı bekliyorum,teşekkürler.
@r2d2droids üstadım birkaç yere mail atayım bakalım neler olacak yardımlarınız için teşekkürler...
bir alo mailden daha yararlıdır emin ol. bir tiyo daha vereyim hazır başlamışken. silica ile görüş LPC2103 kitini iste. olimex ve silica iş birliği ile yapılmış. iar compiler da içerisinde...