Herkese merhabalar, öncelikle ev elektroniği konusunda vermiş olduğunuz detaylı bilgiler için hepinize teşekkür ederim. Sayenizde beyaz eşyalar hakkındaki fikirlerim biraz da olsun şekillendi; ancak düğünüm seneye temmuzda olacağı için şimdilerde küçük ev aletlerini almak istiyorum. İstiyorum ancak hala bir faaliyet gösterebilmiş değilim çünkü kafam çok karışıyor. Markalar, modeller arasında kayboluyorum resmen. Örneğin mutfak robotu- rondo- blender- mikser grubu. Mutfak robotlarının çok hantal olduğunu düşündüğüm için onları almak istemiyorum. Rondo, blender ve mikseri de ayrı ayrı almaktansa hepsinin beraber olduğu blender setlerini almaktan yanayım. Ee sorunu çözmüşsün iste dediğinizi duyar gibiyim ama benim için en büyük sorun burda başlıyor. Marka ve modeller arasında akynoluyorum malesef... Gözüme çarpan birkaç model: * Bosch MSM6A70 Kablosuz El Blenderi (lityum ion pille çalışması performansta düşüklüğe neden olur mu?) * Bosch MSM6700 Blender * Braun MR 6550 M FP Blender Set (braunlar için mikserinin pek güclü olmadıgı kek hamurunu bile çırpamadıgı soyleniyor) Braun Multiquick Professional Fresh System MR 6550 M CA V
Ütü seçiminde: * Delonghi VVX380 Buhar Kazanlı Ütü (şu an evimizde olan ütü bu ve çok güzel ütülüyor ama kazanlı olduğu için geç ısınıyor ve sanırım kazanlı ütüler normallere göre çok daha fazla enerji harcıyor) * Braun * Tefal
Tost Makinesi seçimi için de aklımda belirgin bir model yok malesef. Izgara+tost beraber olsa daha mı iyi olur?
Çay Makinesi için: * Arzum Ehli Keyf AR334 Çay ve Kahve Robot Seti almayı düşünüyorum ancak yine yorumlarınıza açığım....
Lütfen bana yukarıda belirttiğim kategorilerde hangi ürünleri tavsiye ettiğinizi yazar mısınız? Zira böyle giderse 2009 temmuz geldiğinde ben hala bir tercih yapamamış ve araştırıyor olacağım :((
Küçük ev aletlerinde Philips ve Braun en başarılı markalardır. Bosch da iyidir, kettle'ını uzun yıllar kullanmıştım. Blender'da Braun'u tercih edebilirsiniz. Ütüde ise Tefal'i kesinlikle önermem. Halam birkaç yıl içinde iki adet Tefal ütü eskitmişti. Dayanıksız ve servisleri pahalı. Onun yerine Philips ve Braun'a öncelik vermeniz daha yerinde olur. Delonghi ütüleri incelemediğim için yorum yapamıyorum. Tost makinesinde Philips, Tefal, Arzum veya Felix olabilir. Arzum çay makinesinden komşumda var, ilk çıktığından beri kullanıyor. Ancak her insan bu çay makinlerinin yaptığı çayı beğenmiyor. Bu yüzden deneyerek almanızı tavsiye ederim, iyi akşamlar.
Tost makinesi için birkaç model arasında kaldım, acaba yardım edebilir misiniz? (Öncelikle ızgara özelliğinin olması çok da önemli değil çünkü ızgarayı ayrı alıyoruz. Tek önemli özelliği güzel tost yapabilmesi olacak hepsi bu): 1. Arzum Panini Midi Tost Makinesi 2. Philips HD 2415 Sandviç/Tost Makinesi 3. Philips HD 2431 Cucina 3 in 1 Izgara Tost Makinesi (bu 3lü olduğu icin sanırım bize fazla ama yine de listeye ekliyorum) 4. FAKİR TALENTO IZGARA-TOST MAKİNESİ
Tost yapma alanı büyük olan iki model var beğendiğiniz. Fakir ve Arzum Panini. Fakir tost makinelerini daha önce hiç incelememiştim, ancak Arzum'un o modelini Teknosa'da görüp beğenmiştim. Resimlerden bile belli oluyor bence, Arzum daha iyi. Fakir'in küçük ev aletleri Çin malı ve kalitesiz duruyor. Mini tost makinesi olarak da bence Philips HD 2415 daha iyi. Üzerinde Timer olması da hoş bir ayrıntı. Hem zaten size diğer modelin fazla olacağını yazmışsınız. Sonuç olarak tercihiniz Arzum veya Philips'in 2415 modeli olabilir. İyi günler
Açıkcası daha sonra yaptığım araştırmalar sonucunda ben de seçeneklerimi ikiye indirdim. Biri Arzum digeri de Philips'in yazdığınız modeli. Arzum Panini malzemesi itibariyle daha ağır oldugu icin daha güzel sıkıştırdığı ve daha güzel tostlar yaptığına dair yorumlar okumustum, tabi bu da tercih meselesi. Haftasonu her iki ürünü de alışveriş merkezinde inceleyip birini alacağım sanırım. Yardımınız için teşekkür ederim.
Az önce elektrikli süpürgeler üzerine yazılmış forumları okudum da kafamda iki ürün şekillendi. Siz hangisini önerirsiniz acaba? 1. Elektrolux Ergotwintech™ XXLTT 14 2. Elektrolux Z-8225 Twin Clean
Twin Clean Z-8225 biraz daha sade, ancak güzel bir model. Diğer modelin ondan artısı daha iyi filtrasyona sahip oluşu ve istendiğinde kağıt filtre ile kullanılabilmesi. Ayrıca bu modelde halıyı döverek süpüren turbo başlık da mevcut.
Blender almak istiyorum ancak bir türlü hangi marka alacagima karar veremiyorum... Braun dusunuyordum onceleri ama sikayet sitelerinde bir sürü eksi yönlerini okudum kafam iyice karisti Bu konuda deneyimi tecrubesi olan arkadaslardan yardim bekliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azra3434 -- 31 Temmuz 2008; 11:51:33 >
Bosch, Profilo, Siemens, Kenwood, Philips veya Braun'un herhangi bir modelini alabilirsiniz. Tefal tavsiye etmem, hem ürünleri pahalı, hem de parasının hakkını vermiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afacan! -- 31 Temmuz 2008; 20:43:00 >
-Ben ütüde Braun tavsiye ediyorum, 6,5 yıllık evliyim, hiçbir arızası olmadı freestyle modeli, sapı tutuşu çok rahat. O zaman 45 ytl ye almıştım, şimdi fiyatı farklı tabiiki. Benimle aynı zamanda kayınvalidemler Bosch marka ütü almışlardı, 2 senedir bozuk, buhar vermiyor, onlar da buharsız ütülüyorlar :) ..
-Tost makinası da aynı şekilde 5,5-6 yıldır kullanıyorum, Felix marka, aynı zamanda ızgara da yapılabiliyor ama daha hiç ızgara yapmadık, tost da çok sık yapmıyorum zaten, alınması acil ürünlerden saymıyorum, evlendikten sonra da alabilirsiniz.
-Küçük ev aletlerini ise, set halinde almanızı tavsiye etmiyorum, çünkü ben evlendiğimde set halinde aldım, sonradan ayrı ayrı hepsini aldım. Set halinde olanların rondo hazneleri küçük oluyor. Mikseri çok hızlı çalışıyor ve çubuklarının uçları çok ince yani ben kullanamadım. Blender kısmı ise geçen yıl bozuldu-kırıldı. Blender alacaksanız uçları metal olanlardan öneririm. Bir de setlerin çalışma süresi en fazla 7 saniye. Dezavantaj yani, fazla çalışırsa ısınıyor, çabuk bozuluyor. Philipsin mikserini sormuştum 30 dk boyunca çalıştırılabiliyordu.
-Çeyizimde bir mutfak robotu vardı Arzum marka. Rendesini kullanıyorum, bir de portakal sıkmak için. Katı meyve sıkacağının parçası kırıldı yine geçen sene.
-Çay makinesi almayı açıkçası hiç düşünmedim, artısı su ısıtıcısının olması olsa gerek. Bi komşum kullanıyordu sanırım markası Beko idi, o memnundu. Çaydanlık ile yapılan çayla arasında bir fark göremedim. Demliğinin cam olması ve kolay temizlenebilir olması da artı özellik sayılabilir. Ben çaydanlık kullanıyorum.
-Kettle'ım ise Felix marka rezistansı görünenlerden, onu da 4 yıldır kullanıyorum, sağlam durumda. Rezistansı görünmeyenler, 360 derece tabanı dönenlerden tavsiye ederim. Bir de kablosunu içine toplayanlar var, düşünülebilir.
Şimdiden hepsi hayırlı olsun, güle güle kullanın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elma11 -- 31 Temmuz 2008; 21:57:03 >
Bilgiler ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: elma11
Merhaba,
-Ben ütüde Braun tavsiye ediyorum, 6,5 yıllık evliyim, hiçbir arızası olmadı freestyle modeli, sapı tutuşu çok rahat. O zaman 45 ytl ye almıştım, şimdi fiyatı farklı tabiiki. Benimle aynı zamanda kayınvalidemler Bosch marka ütü almışlardı, 2 senedir bozuk, buhar vermiyor, onlar da buharsız ütülüyorlar :) ..
-Tost makinası da aynı şekilde 5,5-6 yıldır kullanıyorum, Felix marka, aynı zamanda ızgara da yapılabiliyor ama daha hiç ızgara yapmadık, tost da çok sık yapmıyorum zaten, alınması acil ürünlerden saymıyorum, evlendikten sonra da alabilirsiniz.
-Küçük ev aletlerini ise, set halinde almanızı tavsiye etmiyorum, çünkü ben evlendiğimde set halinde aldım, sonradan ayrı ayrı hepsini aldım. Set halinde olanların rondo hazneleri küçük oluyor. Mikseri çok hızlı çalışıyor ve çubuklarının uçları çok ince yani ben kullanamadım. Blender kısmı ise geçen yıl bozuldu-kırıldı. Blender alacaksanız uçları metal olanlardan öneririm. Bir de setlerin çalışma süresi en fazla 7 saniye. Dezavantaj yani, fazla çalışırsa ısınıyor, çabuk bozuluyor. Philipsin mikserini sormuştum 30 dk boyunca çalıştırılabiliyordu.
-Çeyizimde bir mutfak robotu vardı Arzum marka. Rendesini kullanıyorum, bir de portakal sıkmak için. Katı meyve sıkacağının parçası kırıldı yine geçen sene.
-Çay makinesi almayı açıkçası hiç düşünmedim, artısı su ısıtıcısının olması olsa gerek. Bi komşum kullanıyordu sanırım markası Beko idi, o memnundu. Çaydanlık ile yapılan çayla arasında bir fark göremedim. Demliğinin cam olması ve kolay temizlenebilir olması da artı özellik sayılabilir. Ben çaydanlık kullanıyorum.
-Kettle'ım ise Felix marka rezistansı görünenlerden, onu da 4 yıldır kullanıyorum, sağlam durumda. Rezistansı görünmeyenler, 360 derece tabanı dönenlerden tavsiye ederim. Bir de kablosunu içine toplayanlar var, düşünülebilir.
Tost yapma alanı büyük olan iki model var beğendiğiniz. Fakir ve Arzum Panini. Fakir tost makinelerini daha önce hiç incelememiştim, ancak Arzum'un o modelini Teknosa'da görüp beğenmiştim. Resimlerden bile belli oluyor bence, Arzum daha iyi. Fakir'in küçük ev aletleri Çin malı ve kalitesiz duruyor. Mini tost makinesi olarak da bence Philips HD 2415 daha iyi. Üzerinde Timer olması da hoş bir ayrıntı. Hem zaten size diğer modelin fazla olacağını yazmışsınız. Sonuç olarak tercihiniz Arzum veya Philips'in 2415 modeli olabilir. İyi günler
Merhaba
Bende bir tost makinası alayım dedim, Siz arzum'u tavsiye etmişsiniz burayı görmeden önce KENWOOD HG 164 TOST VE GRILL MAKİNESİ (ÇIKARILABİLİR PLAKA ÖZELLİĞİ!!!) almaya karar vermiştim indirimdeymişte, sizin philips ve arzum tavsiye etmeniz fikrimi değiştirdi kararsızım yardım edermisiniz.