arkadaşlar sistemi yeniliycem monitörüde yenilesemmi diye düşündüm kullandığım monitör beko 17 flat monitör eğer yeni monitör alırsam işlmeciden düşücem Q9300 ü Q6600 ya düşürcem http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=407&pid=5081 bu gösterdiğim lcd ekranı almaya değermi yoksa eski monitörle idare edermim lcdler oyunlarda iyi değil demişlerdi ama crtlerde gözleri cok yoruyor dediler hangi monitörle oyunlardan daha iyi görüntü alabilirim ekran kartım ati hd4870
[ASUS P5Q P45] [Q6600 2.4GHZ @GÜNLÜK 3.6GHZ] [NOCTUA NH-C12P 120MM CPU FAN] [POWERCOLOR HD4870 GDDR5] [KİNGSTON 2*1GB 800MHZ DDR2] [SEGATE 320MB SATA2 NCQ] [SAMSUNG DVDRW] [OCZ STEALHXSTREAM 600W] [SAMSUNG 932GW 19"LCD 2MS DVI] [AKASA ZEN ATX 12CM FAN X2 (PSU YOK) SİYAH] Grand Theft Auto IV Sonunda PC'ye geliyor
Ekran kartı gayet yeterli olacak.22" almanı tavsiye ederim...
I N - T H E - Y E A R - O F - H I S - S O V E R E I G N R I D - U S - O F - Y O U R - J U D G M E N T
iyi de hd4870 ile 17" monitör mü kullaniyordun?? benim 7900gs bile 1024*768 de herşeyi takır takır çaliştiriyor ne gerek var o zaman hd 4870'e.
crt lcd zevk işi, ben lcd'ye yeni geçtim 22" wide, artıları eksileri var crt'ye göre. bir kere crt nin sorunsuzluğu ve görüntü kalitesi lcd'lerde yok. görüş açisindan sorun yaratir backlight olur, ölü piksel çıkar... ama lcd'ler çok hafif ve az yer kapliyor(bence büyük artılar alınca anladim), ekran boyutu 19"'i geçen bir crt çoook çoook büyük oluyor ve artik piyasa bulunmuyor kolay kolay. yani gidip 21" crt alacak halin yok şu saatten sonra. bir de unutmamak lazim ki pc'yi zevkli yapan çevre birimleri oluyor çoğu zaman. anakart işlemci ram ekran karti iyi olsun gerisi yalan mantiği ile de çok gittim, ama sonra anladim ki, güzel ve kolay sökülür takilir kasa, güzel mouse, güzel monitör hoparlör hatta harici bir ses kartı pc deneyimine çok şey katiyor.
kısacasi o sisteme ben olsam 22" bir lcd alirdim, oyunlar filmlerde, bilgisayarda birşeyler okurken çalişirken çok güzel oluyor, ama crt'nin görüntü kalitesini ve sorunsuzluğunu bekleme, yain beklentilerini yüksek tutup sonra hayal kırıklığı yaşayan tayfadan olma.
“Bilim deyince, onda hakikat diye öne sürdüğü önermelerin kesin olmasını ister; kesinlik ise en mükemmel şekliyle matematikte bulunur. O halde bilim o disiplindir ki; önermeleri matematikle ifade edilir. O zaman matematiği kullanmayan disiplinler bilimin dışında kalacaklardır.” M.Kemal Atatürk
hiç lcd mönitörüm olmadı. crt kullanıyorum. hazır bahsi geçmişken sorayım,
bu lcd'lerin standart çözünürlükleri oluyormuş. misal 1650*1080. ben diyelim oyunu bu çözünürlükte oynarken kasıyor makina. bunu düşürmek istediğimde görüntüde bir kalite sorunu oluyor mu? çamurlaşma, piksel piksel olma gibi?
Amd x2 5000+ BE@3,2ghz, Asus M2a-Vm 690G, Sapphire Ati HD3850 256mb, 2x1GB Twinmos 800 mhz, Seagate St3500320ns hd, Creative Sb live 24bit 5+1, Altec Lansing Vs4121, Samsung 794mb, Logitech Attack3 Joystick, Cooler Master eXtreme Power Duo 600watt