http://my.ocworkbench.com/bbs/showthread.php?p=433595#post433595 Nvidia to possibly abandon VIA for Intel Atom Although VIA Technologies and Nvidia entered into an alliance to cooperate in the low-cost PC and MID markets earlier in the year, according to recent reports, Nvidia has used the alliance as a bargaining chip to negotiate with Intel, demanding Intel allow Nvidia's IGP chipsets to enter the Atom platform ecosystem, according to sources at PC makers.
OCW anasayfasında çıkan haberin tercümesi şu:
nVidia muhtemelen Intel Atom için VIA'yı terkedecek: VIA ve nVidia, ucuz bilgisayar ve mobil internet cihazı pazarı için bu yılın başında işbirliğine girmiş olsa da, yakın zamanda gelen raporlara göre, nVidia bu işbirliğini Intel ile chip pazarlığı için kullandı (istismar etti), Intel'den Atom platformu sistemlere nVidia'nın entegre grafik işlemcilerinin girmesini talep ederek, PC üreticisi kaynaklarına göre...
----------------------------
nVidia cidden böyle birşey yapar mı bilmiyorum, ama VIA'yı böyle birşey için harcarsa, etik dışı bir iş yapmış olur, bir daha kimse bu firmaya güvenmez... Gerçi öbür taraftaki de Intel, al birini, vur ötekine. Bakalım QPI lisansı için Intel'e ne gibi teklifte bulunacaklar...
|||Intel Core 2 Duo E6550 ||| Asus P5PL2-E ||| Kingston 2x1GB Ram ||| Ati Radeon HIS HD 4850 ||| |||HP w1907v 19"WS |||Samsung 500 GB Sata 2 HDD|||High Power + 500w|||
İyi de arkadaşlar. Via c7 işlemciler zaten via nın S3 ekran kartlarıyla geldi.
Via hiç bir ürününe Nvidia ekran kartı koymadı ki daha. Bu bağlamda nvidia fırsat bulursa tabi ki Atom' ada çipset ve igp üretebilir. Salak mı bu firma?
Hayır Via ile işbirliği bitmiş demek değildir ki bu. Via ile ortaklıkları sadece Via ya IGP üretmekten geçiyor ise idi zaten salak bir anlaşma imiş derim.
Via ile büyük ihtimal ilerisi için bazı teknoloji geliştirme işlemlerinde ortak hareket edecekler. Olay buydu bence.
Ha bu arada yanlış anlaşılmasın Nvidia'yı çok sevdiğimden savunmuyorum. Ama intel gibi bir firmanın mobil işlemcilerine ekran kartı üretme olanağı bulup da bunu kaçıran firmaya salak denir bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdurust -- 8 Temmuz 2008; 15:42:45 >
Olay şu; Intel'in Atom platformuna rakip çıkarılan bir platform sahibi ile ortaklık var, Isaiah diye yeni nesile geçip çok daha fazla şey getirmeyi düşünüyorlar piyasaya, ve Intel'in bu platformuna dişli de bir rakip bu. Nano ilk, sonrasında gelecek Isaiahler... Bu iddiaya göre nVidia bu ortaklığı ve muhtemel projeleri bozacak ve bu da Intel ile kârlı bir işbirlikteliği karşılığında olacak, ki "bargain" (tıkla) kelimesi kullanıldığına göre, bu Intel'in normalde razı olmayacağı bir tür anlaşma. Bargain kelimesi iyi malı, normalden az fiyata almak gibi kârlı alışverişler için kullanılan bir sözcük. 945G/GC nin desktop versiyonunu bile 18$'a kitleyen Intel'i razı edecek ki, Intel chipset ile Atom satılmasın sadece, platform üreticilerine nVidia da chipset satabilsin. nVidia diyecek ki, senin IGP'nin hali malum, ben bak VIA'yı bıraktım, artık hiç şansı olmaz (uzakdoğu pazarı hariç, ve alan olarak karşılaştırılrsa multimedya performansında ve grafik işlem hesabı gücünde) , benim senin kâr pastamı büyütmeme karşın, sen de bana bir dilim vereceksin. Eğer bu gerçekse, bu satıştan (!) anlayacağınız budur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saidakkas -- 8 Temmuz 2008; 16:15:16 >