Arkadaşlar merhaba, Q9450 O.C. yapanlar var mı aranızda?
teslere bakmadım çnkü bana samimi gelmiyorlar. gerçek insanlardan gerçek tecrübeler dinlemek istiyorum. oc yapanlar sistem bileşenlerini de ayrıntılı yazarlarsa sevinirim.
E8500 mü Q9450 mi çok arada kaldım benim için hem oyun hem programlar için işlemci çok önemli. E8500 tercih edersem programlardan ve sistem yükünden etkileneceğini düşünüyorum, o yüzden q serisi bi işlemci istedim. Düşüncem oyunda önemli olan Ghz açığını oc ile kapamak ve 12 MB bellekle babalar gibi istediğimi yapmaki.. Tavsiyeleriniz görüşleriniz ? Sizce 3.16 lık E8500 mü bana daha iyi yoksa 2.66 lık Q9450 mi? 500Ghz lik eksikliğe 12 MB cache tercih edileblir mi?
şimdi o ikisi arasında q9450 derım ama e8500 almamanı tavsıye ederım bana kalırsa o paraya degmez sonucta 8400 den fiyatı dısında cok farkı yok .OC yapmak ıcın elıme hıc q9450 gecmedı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OGUZ KAGAN -- 8 Temmuz 2008; 15:48:55 >
valla Q 9450 kullnamanı tavsiye ederim gerçekten güçlü işlemci şu an be default hali ile kullnıyorum param olunca TT in 760i su soğutmasını alıcam hani şu 5.25 lik 2 yuvaya takılan su soğutma armor kasa ile uyumlu o zaman biraz zorlucam işlemciği 3.5 ghz görmeyi umuyorum ama aslında 3.0 da yeter
Biras oc zorlasana kardeşim ciddi merak ediyorum artık kafayı kıracam yazık banada alayım bi an önce p4 3.0 @ 3400mhz günlük sürünüorum resmen.. yetmio artık bide ekran kartım var ki tam antika :D asus x700 bi 4870 almanın zamanı geldi de geçio benim için.. Bu arada kaça topladın sistemi ve nerden?
Q9300 ü 3.5 Ghz de kullanıyorum Bahsettigin işlemci değil belki ama yinede bilgin olsun. Evganın biosuna yabancıyım biraz daha cıkar aslında ısı değerleri de cok normal tam yükle 60C ı geçmiyor.
Biras oc zorlasana kardeşim ciddi merak ediyorum artık kafayı kıracam yazık banada alayım bi an önce p4 3.0 @ 3400mhz günlük sürünüorum resmen.. yetmio artık bide ekran kartım var ki tam antika :D asus x700 bi 4870 almanın zamanı geldi de geçio benim için.. Bu arada kaça topladın sistemi ve nerden?
fiyatı tam olarak hatırlamıyorum 2100 ytl gibi bir rakam oldu yanlız ramler değişik aldık ben listeyi bizimkilere verdim sıkı sıkı tembihledim parçalar kutularında gelsin montajını ben yapacağım diye ama bana montajlı geldi ben pc aldıktan sonra hiçde sormadım nerden aldınız diye ama az kaldı şu su soğutmasını alayım hehe
Q9450 yi bu sabah test ettik bir akrabamla beraber.Anakart siparişini verdik ama daha gelmediği için benim msi P45 Platinum anakartımda test ettik.İşlemciyi ilk açılışta 3.2 ghz kadar yaptık voltaj vermeden. Orthostada 45 dakika stabil kaldı daha üstünde ya açamadık ya da bilgisayar reset attı.
e8500 değil de e8400 kullanıyorum bende 3.9 Ghz stabil olarak voltajsız kullanıyorum. yarın titan amandam gelecek o da gelince birazda voltaj verince 4.5 görürüm sanırım.