Şimdi Ara

Logitech Squeezebox Duet müzik sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternetin ve asıl olarak, kablolu ve kablosuz veri ağlarının her geçen gün ülkemizde ve dünyada daha çok yayılmasıyla birlikte bu veri ağlarının kullanım alanları da genişliyor. Artık neredeyse her evde kablolu veya kablosuz bir ağ bulunuyor. Teknoloji meraklıları da bu ağları internetin yanında, NAS(Network Attached Storage/Ağa Bağlı Depolama) sürücüleri ve multimedya uygulamaları için de kullanmaya başladı. NAS içine yüklenen bilgilere her yerden ulaşabilmek mümkün oluyorken, multimedya(film, müzik, resim) dosyalarını da ister NAS üzerinde isterseniz de bilgisayarınızda depolanmış olsun, yine ağa bağlı çoklu ortam oynatıcılarıyla bu içeriklere erişebilmeniz mümkün.

    Bu yerel ağ üzerinden çalışan çoklu ortam oynatıcılardan birtanesi de Slim Devices isimli firmanın Squezzebox V3 modeli ürünüydü. 2 yıl önce yerel ağ üzerinden dosya yürütme işlemi henüz oldukça yeniyken, firmanın bu ürünü oldukça beğeni topladı. Daha sonra Slim Devices Logitech tarafından satın alınarak uzman olduğu bu multimedya oynatıcılar Logitech'in ürün yelpazesine dahil oldu. Aradan geçen 2 yıl boyunca geliştirilen Squeezebox'ın yeni versiyonu Squeezebox Duet, logitech imzasıyla raflardaki yerini alıyor.

    Squeezebox Duet'in ilk değişim geçiren yeri boyutları. Bir kitap kalınlığındaki ana ünitede standart RCA bağlantıları, optik ve dijital ses çıkışları ve ağa bağlanabilmek için bir ethernet girişi bulunuyor. Ürünün ayrıca kablosuz bağlantı yeteneği de bulunuyor. Cihazın üstünde ise sadece bir açma kapama düğmesi mevcut. Squeezebox'ın bütün işlevlerini kumandası üzerinden yaptığınız için, ses sisteminize bağlayıp ana üniteyi unutabiliyorsunuz.

    Squeezebox Duet'i ilk kurarken bilgisayarınıza SqueezeCenter yazılımını kurmanız gerekiyor. İnternetten indirip ücretsiz kurabileceğiniz bu yazılım sayesinde Squeezebox oynatıcınızla bilgisayarınız arasındaki bağlantı ayarılarını, profiller gibi gerekli bilgileri kurabiliyorsunuz. Daha sonraki kurulum işlemleri ise kumanda üstünden gerçekleşiyor. Görünüş itibarı ile ipodu andıran kumanda sistemi üzerinden gerekli her ayarı yapabilmek mümkün. Üzerindeki LCD ekran sayesinde cihazın menüsünde kolaylıkla geziyorken, parça detaylarını, albüm kapaklarını da görüntüleyebiliyorsunuz. Eğer evinizde birden çok Squeezebox Duet var ise bunları kumandaya sırasıyla tanıttıktan sonra hepsini tek kumanda ile kontrol edebilmekte mümkün. Böylece etrafta aynı kumandadan birkaç tane gezmiyor.

    Sistemin gerekli ayarlarını yaptıktan sonra ürünü keyifle kullanmak kalıyor. Kurulumdan sonra ilk olarak yapmanız gereken, Squeeezebox oynatıcınıza bilgisayarınızdaki müzik arşivinin yerini göstermek. Daha sonra büyük ve ipodvari kumandasıyla şarkı listeleri arasında kolaylıkla gezebiliyorsunuz. Çalma, ileri geri, durdurma ve menü tuşları kumandanın kullanışını kolaylaştıran düğmeler. Ayrıca ileri teknoloji kablosuz teknolojisi ile kumandayı evinizin her yerinden( tabi sarayda yaşamıyorsanız:) ) kullanabiliyorsunuz. Logitech Squeezebox güncel bir çok müzik dosyasını sorunsuzca çalabiliyor. Bunların arasında MP3, AAC, Ogg Vorbis, MP2, MusePack ve WMA bulunuyor. Cihaz ayrıca Apple Lossless, FLAC, WMA Lossless, AIFF, WAV, ve PCM ile de uyumlu. iTunes veya benzeri programlar üzerinden indirdiğiniz DRM korumalı müzik dosyalarınızı ise oynatamıyorsunuz. Tabi bu, Logitech'den çok DRM korumasını suçu. Squeezebox Duet ile sadece bilgisayarınıza kayıtlı şarkıları çalmakla da kalmıyor. Yine SqueezeCenter uygulamasından yapacağınız bazı ayarlar ile, internet üzerinden yayın yapan populer müzik servislerini de dinleyebilmek mümkün. Bu servislerden paralı üyelik gerektiren bazıları için Squeezebox'ın kutusundan 30 günlük deneme sürümleri de çıkıyor.

    Ses kalitesi konusunda ise Squeezebox Duet oldukça tatmin edici bir performans sunuyor. Ses sistemlerindeki tecrübesini kullanan Logitech ortaya oldukça başarılı bir ürün çıkarmış. Squeezebox'ın içindeki 27 farklı ses efekti ile de müziklerinize çeşitli efektler ekleyebilmek mümkün. Genel olarak baktığımızda Squeezebox Duet, oldukça başarılı bir ürün. Rakiplerine nazaran ucuz fiyatıyla da (400$), kendi segmentine oldukça iyi bir giriş yapıyor. Evinde dijital müzik keyfini doyasıya yaşamak isteyenler için oldukça başarılı bir ürün Squeezebox Duet.


    Sayfanın Linki : http://www.thetechlounge.com/article/529/Logitech+Squeezebox+Duet+Network+Music+System/








  • sadece müzik dosyalarını mı yürütebiliyoruz? video vs. gibi şeyleri (pc'deki), oynatabilir mi? yoksa sadece müzik için pahalı geldi?
  • vay be böyle sadece müzik için hariçi sitem ilginç olmuş ama fiyatı biraz tuzlu gibi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mehmetlale

    sadece müzik dosyalarını mı yürütebiliyoruz? video vs. gibi şeyleri (pc'deki), oynatabilir mi? yoksa sadece müzik için pahalı geldi?


    bu alet sadece müzik çalıyor, sizin söylediğiniz türde bir ürünün haberini ise kısa zamanda yayınlayacağım:)
  • @enderc Adeta içimi okumuşsunuz. Bugün tam olarak böyle bir sistem varmı? evde kurmak mümkünmü? kaça patlar? gibi sorular soracağım başlık açmayı düşünürken bu başlık karşıma çıktı teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: moffaka

    @enderc Adeta içimi okumuşsunuz. Bugün tam olarak böyle bir sistem varmı? evde kurmak mümkünmü? kaça patlar? gibi sorular soracağım başlık açmayı düşünürken bu başlık karşıma çıktı teşekkürler.


    yardımcı olduysak ne mutlu:)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: enderc


    quote:

    Orjinalden alıntı: mehmetlale

    sadece müzik dosyalarını mı yürütebiliyoruz? video vs. gibi şeyleri (pc'deki), oynatabilir mi? yoksa sadece müzik için pahalı geldi?


    bu alet sadece müzik çalıyor, sizin söylediğiniz türde bir ürünün haberini ise kısa zamanda yayınlayacağım:)


    valla ne yalan söyliyeyim bende bunu sabırsızlıkla bekliyorum. alakanız için teşekkürler:))
  • quote:

    Orjinalden alıntı: enderc


    quote:

    Orjinalden alıntı: mehmetlale

    sadece müzik dosyalarını mı yürütebiliyoruz? video vs. gibi şeyleri (pc'deki), oynatabilir mi? yoksa sadece müzik için pahalı geldi?


    bu alet sadece müzik çalıyor, sizin söylediğiniz türde bir ürünün haberini ise kısa zamanda yayınlayacağım:)


    Bahsettiğiniz ürün hakkında yazınızı yayınladınızmı acaba?

    Yada ismi cismi nedir acaba bahsettiğiniz ürünün? Uzun bi süredir bu tür bi wireless sistemi arıyorum ama bulduklarımın hepsi sadece müzikleri oynatıyo.. Tüm sesleri ileten bu sistem nedir acaba?

    Tesekkurler..




  • Ben de 2 ay önce Squeezebox Classic olanı bir arkadaşıma getirttim..Hakikaten üstün bir cihaz. Ses çıkışları ve Burr Brown'ı destekliyor olması inanılmaz. Orta karar bir ampli+speaker paketiyle bile çok çok iyi ses alıyorsunuz.

    İncelemek isteyenler aşağıda detayını bulabilir.

    http://www.logitech.com/index.cfm/speakers_audio/wireless_music_systems/devices/881&cl=roeu,en#



    Logitech Squeezebox Duet müzik sistemi




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.