Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
PC Power&Cooling turbo 610Watt

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Kasa/Güç kaynağı >> PC Power&Cooling turbo 610Watt Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
oduth

Sisteme Gözat

8 Temmuz 2008; 11:41:36 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bugün PC Power&Cooling turbo 610W siparişi verdim.
http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2339

http://forum.donanimhaber.com/m_11490358/tm.htm
Buradaki, yorumlara bakılırsa, gayet iyi bir PSU. Yurt dışı sitelerinde de bayağı övmüşler.

Kullananlar varsa yorumlarını alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oduth -- 8 Temmuz 2008; 11:52:01 >
hapurga

9 Temmuz 2008; 1:49:40 

Mükemmel seçim.Dünyada üretilen en kaliteli psulardan birisi.(610 W olan Seasonic yapımı ama bunlar ekstra olarak teker teker özel testlerden geçiriliyor ve sertifika veriliyor ve dünyada 5 yıl garantili tek psu) Server serisine 7 yıl garanti veriliyor.Psu içinde kullanılan elektronik çok kaliteli ve sıcağa dayanıklı (Çoğu kimse bilmez ama kapasitör yaşlanması denilen bir olay var sıcaklık ve kullanımdan dolayı kalitesiz kapasitor kullanılarak yapılan psularda 1 sene içinde yaklaşık yüzde otuzlara kadar varan güç kaybı olur,ondan sonrada stabilite sorunu başlar)Bunlar dışında stabilitesi mükemmmel ki çok önemli bilgisayardaki blue screenlerin çogu bu volt dalgalanmaları yüzünden meydana geliyor,ayrıca verim açısından da mükemmel bu elektrik faturasına doğru orantıda yansıyor.

İntel 8400@(4200), Msi P35 Platinium,2x1A-Data Extreme ,2xST3300622AS 300 Gb(16mb cache raid 0),1xSeagateSürücü ST3500320AS 500gb,1x WD My book 500gb External,Gecube 4850,Samsung 971p 19", Skystar 2 ,3R system İCe age Plus,
Asus 1616Bl Dvd-Rw,Pc Power&Cooling silencer 610W, Logitech G-15 ,Thermaltake Shark Kasa,Microtec x6 Scanner,Xerox 6120Color Lazer
oduth

Sisteme Gözat

9 Temmuz 2008; 11:45:07 

Yorumlar için teşekkürler,

@yenerbalcı,
Aslında kararımı http://forum.donanimhaber.com/m_11490358/tm.htm sayfasındaki ve yurtdışı yorumlara dayanarak verdim. Önerdiğin Enermax serileri, farkında mısın bilmiyorum ama bu PSU'dan iyi değil. LC Power 1000Watt ise, bana oldukça fazla. Reaktör çalıştırmayacağım evde

@Hapurga,
Aynen dediğin gibi, yurtdışı sitelerini fazlasıyla araştırdım. Herkes çok iyi puanlar ve yorumlar vermiş.
Soultrap

9 Temmuz 2008; 13:54:30 

Bende kısa süre önce PC Power & Cooling Silencer 610W ile 750W arasında kaldım ve tercihimi 750W den yana kullandım. Gerçekten forumda çoğu kimse bilmese de dünyanın en prestijli PSU üreticilerindendir PC Power & Cooling. Enermax tan daha prestijlidir mesela.

Zaten hakkında birçok yazı okudum ve klasmanında rakipsiz olduğunu öğrendim(Verimlilik, voltaj regulasyonu, ripple ve üretim kalitesi olarak). Hatta Anandtech, aralarında 850W ve 1000W lık PSU larında olduğu 60 PSU arasından, en iyi PSU olarak PC Power & Cooling 750W yi seçmiş.

http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3186&p=2

8cm fan ile birlikte gelen Silencer modelleri %60 yüke kadar neredeyse hiç ses çıkarmıyor yani 12cm fanlı modellerin neredeyse hepsinden sessiz denebilir. Bunda, fanın %60 yüke kadar 1100rpm devir atması ve fan ile komponentler arasında 1.5cm boşluk olduğu için türbülans sesi yapmamasının etkisi var. %60 yükten sonra ses ivmeli bir şekilde artıyor ve %90-100 yükte gerçekten ciddi ses çıkarıyorlar.

Bu arada PSU yu aldığımda, içinden çok ayrıntılı bir test sonucu çıkmasına çok şaşırmıştım. Test sonucunda max load da, giren ve çıkan watt değerleri(verimlilik) ve bütün voltaj railleri için max-min voltajlar(regulasyon) yer alıyor. Ve Pci-E bağlantılarını gösteren kısımda, 2 x 9800GX2 SLI ye bağlantı yapıldığı gösterilmiş.

Kısaca eğer alabiliryosan biraz daha para ekleyip 750W lik modeli almanı öneririm. Bu sayede uzun ömürlü ve kaliteli bir PSU sahibi olursun ve uzun vadede PSU değiştirme derdin olmaz. Eğer olmuyorsa da 610W lik Silencer fiyatına göre tercih edebileceğin en iyi Psu lardan biridir.

22" HP W2207h | Asus P5Q | Q6600@3.5Ghz | 2x2GB | 500GB | HD4850 | PC P&C 750W | X-fi Music | Aego-M 2.1 | Logitech G5 ▪ Ultra-Flat
oduth

Sisteme Gözat

9 Temmuz 2008; 22:38:54 

Aslında, 610W bana yeter şimdilik. Uzun bir süre beni götürür diye düşünüyorum.
Yarın, sabahtan elime ulaşacak PSU. Kutu içeriğini merak ettim.
wormhole

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

10 Temmuz 2008; 14:33:50 

mesajlarmı silinmiş yoksa benim nette bir sorun var

oduth

Sisteme Gözat

10 Temmuz 2008; 15:51:07 

Sanırım, silinmiş. Haberim yok benim de, şimdi gördüm.
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Kasa/Güç kaynağı >> PC Power&Cooling turbo 610Watt Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
A-Data PD7 8GB USB Bellek
A-Datanın büyük kapasiteli yüksek hızlı USB belleği
Compex 2007 : MEP iletişim
Compex 2007 : MEP iletişim Standı Röportaj

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç