|
Soultrap -> Cevap: PC Power&Cooling turbo 610Watt (9 Temmuz 2008; 13:54:30)
|
Bende kısa süre önce PC Power & Cooling Silencer 610W ile 750W arasında kaldım ve tercihimi 750W den yana kullandım. Gerçekten forumda çoğu kimse bilmese de dünyanın en prestijli PSU üreticilerindendir PC Power & Cooling. Enermax tan daha prestijlidir mesela. Zaten hakkında birçok yazı okudum ve klasmanında rakipsiz olduğunu öğrendim(Verimlilik, voltaj regulasyonu, ripple ve üretim kalitesi olarak). Hatta Anandtech, aralarında 850W ve 1000W lık PSU larında olduğu 60 PSU arasından, en iyi PSU olarak PC Power & Cooling 750W yi seçmiş. http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3186&p=2 8cm fan ile birlikte gelen Silencer modelleri %60 yüke kadar neredeyse hiç ses çıkarmıyor yani 12cm fanlı modellerin neredeyse hepsinden sessiz denebilir. Bunda, fanın %60 yüke kadar 1100rpm devir atması ve fan ile komponentler arasında 1.5cm boşluk olduğu için türbülans sesi yapmamasının etkisi var. %60 yükten sonra ses ivmeli bir şekilde artıyor ve %90-100 yükte gerçekten ciddi ses çıkarıyorlar. Bu arada PSU yu aldığımda, içinden çok ayrıntılı bir test sonucu çıkmasına çok şaşırmıştım. Test sonucunda max load da, giren ve çıkan watt değerleri(verimlilik) ve bütün voltaj railleri için max-min voltajlar(regulasyon) yer alıyor. Ve Pci-E bağlantılarını gösteren kısımda, 2 x 9800GX2 SLI ye bağlantı yapıldığı gösterilmiş. [:)] Kısaca eğer alabiliryosan biraz daha para ekleyip 750W lik modeli almanı öneririm. Bu sayede uzun ömürlü ve kaliteli bir PSU sahibi olursun ve uzun vadede PSU değiştirme derdin olmaz. Eğer olmuyorsa da 610W lik Silencer fiyatına göre tercih edebileceğin en iyi Psu lardan biridir.
|
|
|
|