Bu ürünün fiyatı 190$ civarına düşmüş, PSU almayı planlıyorum, bu ürün hakkında önerilerinizi bekliyorum, sizce bu sınıfta alınabilecek en iyi PSU'lardan biri midir? 85% verimlilik falan iyi görünüyor ama... Sizin de yorumlarınızı almak isterim...
Bugün gidip alıcam eğer olumlu yorumlar görebilirsem...
sistem q6600 8800gt 4 GB RAM 4 hard disk vs fakat biraz stabilite ve bozulmayacak, verimli bir güç kaynağı arıyorum açıkcası... bir de sıkıntım ürün 1000 watt demek çekebileceği toplam güç 1000 watt demek di mi? yani ütü gibi sürekli 1000 watt güç çekmiyordur inşallah :)))
Misal ben 400watt'ı kullanıyorsam, 600 watt idle haldedir diye düşünüyorum?
valla bir de zamanında 300 wattlardan bahsediyorduk yetiyordu 400 watt bile çok geliyordu şimdi değişti 500-600 watt öneriliyor... 2 sene sonra 1000 watt önerilecek... erkan kartını da değiştirmeyi planladığım için şimdiden fiyat da uygunken geçiş yapmak istedim...
yakında 2000 watt ütü gibi kullanıcaz herhalde...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oray -- 8 Temmuz 2008; 12:13:07 >
sistemin ne kadar çekiyorsa o kadar + verim %100 olmadığı için ordan kaynaklanan kaybı çeker,yani %80 verimli bir güç kaynağına sahipsen ve sistemin 400 watt harcıyorsa şebekeden 500 watt çeker...öyle bir sisteme 750 watt bir güç kaynağı alırsan 2-3 sene en azından hiç değiştirmene gerek kalmaz...(ekran kartın değişse bile)
ha şu anda 600lük hatta 500lük sürekli verebilen bir güç kaynağıda işini görecektir ama gelecek için diyorsun onun için böyle söylüyorum...
sistemin ne kadar çekiyorsa o kadar + verim %100 olmadığı için ordan kaynaklanan kaybı çeker,yani %80 verimli bir güç kaynağına sahipsen ve sistemin 400 watt harcıyorsa şebekeden 500 watt çeker...öyle bir sisteme 750 watt bir güç kaynağı alırsan 2-3 sene en azından hiç değiştirmene gerek kalmaz...(ekran kartın değişse bile)
ha şu anda 600lük hatta 500lük sürekli verebilen bir güç kaynağıda işini görecektir ama gelecek için diyorsun onun için böyle söylüyorum...
aynen böle katılıyorum arkadaşa
1000 lik çok fazla bencede gerek yok, zaten bi donanımda güç artarken diğerinde düşüyo yani dengeliyolar birbirlerini. 45nm lik c2d quad lara ve gene 55nm lik ekran kartına terfi etsen sistem daha hızlanmasına karşın daha az güç tüketecek mesela.
sistem q6600 8800gt 4 GB RAM 4 hard disk vs fakat biraz stabilite ve bozulmayacak, verimli bir güç kaynağı arıyorum açıkcası... bir de sıkıntım ürün 1000 watt demek çekebileceği toplam güç 1000 watt demek di mi? yani ütü gibi sürekli 1000 watt güç çekmiyordur inşallah :)))
Misal ben 400watt'ı kullanıyorsam, 600 watt idle haldedir diye düşünüyorum?
valla bir de zamanında 300 wattlardan bahsediyorduk yetiyordu 400 watt bile çok geliyordu şimdi değişti 500-600 watt öneriliyor... 2 sene sonra 1000 watt önerilecek... erkan kartını da değiştirmeyi planladığım için şimdiden fiyat da uygunken geçiş yapmak istedim...
yakında 2000 watt ütü gibi kullanıcaz herhalde...
İki sene sonra 1000watt önerirler demişsiniz ama ben katılmıyorum. Bence şuan limitlere geldik. 600 yeterken 2 sene sonra 1000 gerekecekse 20 sene sonra 15000Watt gerekecekmiş gibi bir sonuç çıkıyor. Firmalar artık çevre için güç tüketimi üzerinede yoğunlaşmışlar. Bence sizin sisteminize 550Watt yeter. Fakat açıkçası 190dolara 1000watt fiyatıda bence iyi. Sanırım o fiyata o kadar fazla watt görmedim. Yani içinizden geçiyorsa alın derim.
sadece fiyatı açısından alınabilir derim yoksa onunla 2 tane 9800x2 alıp sli yapar üstüne o.c. çekersin arkadaşım,yani o kadar fazla
güç tüketimi konusunda birara sürekli güç tüketimi arttı bileşenlerin fakat bugünlerden sonra güç tüketimi konusu pazarlamada çok önemli bir rol oynuyor yani düşürmek zorundalar zaten...
örnek olarak %100 emin değilim ama HD2900xt 3870 den hatta 4870den bile az güç tüketiyor olabilir...varsa bilen bir arkadaş söylesin...
sadece fiyatı açısından alınabilir derim yoksa onunla 2 tane 9800x2 alıp sli yapar üstüne o.c. çekersin arkadaşım,yani o kadar fazla
güç tüketimi konusunda birara sürekli güç tüketimi arttı bileşenlerin fakat bugünlerden sonra güç tüketimi konusu pazarlamada çok önemli bir rol oynuyor yani düşürmek zorundalar zaten...
örnek olarak %100 emin değilim ama HD2900xt 3870 den hatta 4870den bile az güç tüketiyor olabilir...varsa bilen bir arkadaş söylesin...
Dediginiz pazarlama taktigi cok gecerli bir olay ama hd2900xt bildigin mikrodalga be hocam:)kartı 6+8 seklinde baglıyorsun...75W pci-e slotundan cekiyor.75 W da 6 pinden cekiyor.6+2 bagladıgın (8 pin) giriste 100w civarı bir guc veriyor...250w civarı bir guc ihtiyacı var kartın...artık o cıkan ısıyıda sen dusun:) ati kartlarından en tasarruflusu hd 3850 dir.kedi gibi calısır.cokta sarfiyatı yoktur.ama hd2900xt bence timur filinden farksız