## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart

fx57 -> ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (8 Temmuz 2008; 10:42:50)

[image]http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/Rampage_extreme_1aa_fx57.jpg[/image]

Asus'un yüksek performans meraklıları ve hız aşırtma düşkünleri için R.O.G serisi dahilinde hazırladığı ve ilk detaylarını bir süre önce sizler ile paylaştığımız yeni anakartı Rampage Extreme firma tarafından resmen anons edildi. Intel'in X48 yonga setini esas alan anakart sahip olduğu teknik özellikleri ve farklılık yaratan detayları ile firmanın iddiasını ortayan koyan güçlü çözümlerden biri durumunda. Başta Fusion Block adı verilen özel su soğutma sistemi olmak üzere gelişmiş güç tasarımı, "extreme" hız aşırtma deneyleri yapan kullanıcıların ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak ekstra özellik ve bios ayarları ile Rampa Extreme ses getirecek gibi görünüyor.

[image]http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/Rampage_extreme_2_fx57.jpg[/image]

Anakartın daha önce de üzerinde durduğumuz detaylarını hatırlamakta yarar var. 4 adet DDR3 DIMM slotuna sahip olan Rampage Extreme, 2000MHz'e kadar bellek desteği sunabiliyor. Kaliteli komponentleri ve katı kapasitörleriyle dikkat çeken anakartın AMD-ATi'nin Crossfire X teknolojisine 16x+16x formunda destek verebiliyor. Crossfire kurulumu için iki adet PCIe X16 slotuna sahip olan anakart üzerinde ayrıca 2 adet geleneksel PCI slotu ve biri harici ses kartı kullanımı için konumlandırılan toplam 3x PCIe x1 slotu yer alıyor. Asus'un hız aşırtma severler yani overclockçular için tasarladığı yeni anakartı yüksek performans ve hız aşırtma odaklı özellikleriyle de dikkat çekiyor. 3DMark 2006 Advanced Edition'ın kutu içeriğine dahil edildiği anakartın yanında kuzey köprüsü ve mosfetlerin hava soğutma altında daha iyi serinletilebilmesi adına opsiyonel soğutma kiti de sunuyor.

[image]http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/Rampage_extreme_3_fx57.jpg[/image]

Çok fazlı dinamik güç kontrolü için Extreme Engine adı verilen özel bir teknolojiyle desteklenen Rampage Extreme üzerinde işlemci için 16, kuzey köprüsü için 3 ve bellekler için 2 faz kullanılarak uç noktalarda yapılacak hız aşırtma denemelerinde yüksek stabilite sağlanması hedeflenmiş. TweakIT adı verilen yeni bir teknolojiye de sahip olan anakart Joystick tipi özel kontrol butonu sayesinde kullanıcılara test ve oyunlar sırasında parmaklarını kullanarak anakart üzerinde esnek kontrol sağlamayı hedefliyor. Asus'un oldukça iddialı olduğu yeni modeli Rampage Extreme'in bir diğer önemli özelliği ise iROG. Bu özellikle anakart üzerine konumlandırılan IC ile anakartın çeşitli parametleri üzerinde donanımsal kontrol ve yönetim sağlanması hedefleniyor.

[image]http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/Rampage_extreme_4spec_fx57.jpg[/image]

Yine Rampage Extreme ile gelen BIOS Flashback özelliği çerçevesinde anakart üzerinde iki adet BIOS ROM kullanılıyor. Hız aşırtmacılar için iki farklı bios'un eş zamanlı olarak kayıt edilebilmesini sağlayan Asus, bu sayede hız aşırtmacıların bios ayarlarını kolayca kayıt edebilmesini ve hızlı bir şekilde kullanabilmesine olanak tanıyor. LCD Poster ve Extreme Tweaker gibi R.O.G serisinin diğer bazı üyelerinde gördüğümüz özelliklere de sahip olan Rampage Extreme ayrıca güç ve reset tuşlarının tasarımıyla da dikkat çekecek gibi görünüyor. Creative'in X-Fi teknolojisini esas alan harici Supreme FX kartı ile gelen Asus Rampage Extreme'in önümüzdeki günlerde ülkemiz pazarında da kullanıma sunulması beklenirken fiyatı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.

superminator -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (8 Temmuz 2008; 10:53:56)

Haber için teşekkürler. Anakart baya bi aşırı olmuş. Haliyle birazda gereksiz..

yenerbalcı -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (8 Temmuz 2008; 10:59:29)

soğutucusuz hali ASUS P5Q Deluxe çok benziyor

superminator -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (8 Temmuz 2008; 11:02:20)

Anakartın üzeri de o kadar dolu ki dersin işlemci falan hepsi üzerinde geliyor [8D]

Sunaoğlu -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (8 Temmuz 2008; 11:05:07)

Soğutmaya epeyce önem verilmiş.Görünümde güzel olmuş başarısı da iyi olur umarım.

okyanusum -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (8 Temmuz 2008; 11:07:02)

nehalem öncesi gereksiz..

IhtiyarDelikanli -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (8 Temmuz 2008; 11:12:49)

X48 çok ısınıyoda sıvı soğutma opsiyonu koyyo onu git nforce çipsetlere koy [sm=s15.gif]

aQua~MaDooR` -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (8 Temmuz 2008; 11:16:05)

quote:

Orjinalden alıntı: okyanusum

nehalem öncesi gereksiz..

Bize gereksiz. Parayı boL buLan aLır. Biz anca bakarız[sm=evillol.gif]

ugacomtr -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (8 Temmuz 2008; 11:19:29)

quote:

Orjinalden alıntı: IhtiyarDelikanli

X48 çok ısınıyoda sıvı soğutma opsiyonu koyyo onu git nforce çipsetlere koy [sm=s15.gif]

tahminimce ileri derecede o.c icin son noktaya kadar zorlamak isteyenler icin düsünülmüş bi anakart... benden yana tıkanmasın o.c yaparken de işlemci ram ne der bilemem diyo resmen... su sogutma işte daha ne olsun.. rengine kurban asus. saygılar

Baltar -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (8 Temmuz 2008; 11:24:53)

kartın görüntüsü kusursuz. kondansatörleri çipleri falan bir sıra dizmişler...

splintercell -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (8 Temmuz 2008; 11:33:20)

Yalnız ikinci resimdeki NB yongası, bilgisayarı ilk defa öğrenen birini düşünün, onu kesin işlemci sanar o derece yapmışlar artık.[sm=s17.gif]

007Fatih -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (8 Temmuz 2008; 11:41:13)

Görüntü 10 numara, kart süper...

Asus kalitesi [sm=super.gif]

tiger cage -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (8 Temmuz 2008; 11:55:51)

bir anakartta bu kadar şişirilmez yaw her tarafı bakır çevrili asıl ismi cu republıc olması lazımdı[8D]

DEATH71 -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (8 Temmuz 2008; 11:57:37)

harika bi anakart fiyatı baya uçuktur bunun..

DsgnrYgt -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (8 Temmuz 2008; 12:00:49)

Bu nasıl bir anakarttır arkadaş.. [sm=dry.gif]

max975 -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (8 Temmuz 2008; 12:17:42)

suculara duyrulur[:'(]

mckork -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (8 Temmuz 2008; 13:18:46)

Arkadan nehalem'in geleceğini bilmesem, durmaz alırdım.[8D]

HELLZONE -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (8 Temmuz 2008; 15:25:04)

walla bu gidişle nehalem kaç sene sürecek gelmesi bilemiyorum bile.param olsa alırdım walla

aQua~MaDooR` -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (17 Temmuz 2008; 0:35:12)

Ayrıca siyah PBC ve sogutucuLar da çok şık oLmuş[sm=super.gif]

Sunaoğlu -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (17 Temmuz 2008; 1:13:35)

Su aralar anakart alacak olan yani upgrade yapacak olanlar beklesin mi yani nehalem mimarisini?

Lacano -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (17 Temmuz 2008; 11:00:16)

quote:

Orjinalden alıntı: Sunaoğlu

Su aralar anakart alacak olan yani upgrade yapacak olanlar beklesin mi yani nehalem mimarisini?

herkez diyor nehalem nehalme ya nehalem ilk çıktığında sanki uygun fiyatlımı olucak sanıyorsunuz nehalem 2009 çıksa bile biizm alacağımız konuma ancak 6 ay sonra gelir [sm=dont.gif]

coldf1re -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (17 Temmuz 2008; 16:26:07)

kuzey köprüsünün üstündeki bakır tabaka çoooook ii olmuş en çok onu sevdim diyebilirim [:(]

bendeki Evga 790i'de nb'nin yanındaki devrelere soğutucu değmesin falan diye üstünü plastikle örtüorum.. bunlar nb üzerine devreleri kapsıyacak komple tabaka yapmışlar süper olmuş..

asus ii iş çıkarmış, almayı düşünmeye başladım.. nehalemide yemişim çıktıktan anca 1-2 yıl sonra alırım ben daha bunların suyunu çıkartalım hele aceleye gerek yok [:'(][:D]

Vipracing -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (17 Temmuz 2008; 23:57:41)

Halen gelmedi ülkemize yanılmıyorsam en son bir kaç gün önce Vatandaydım sordum hemen hiç bir şey bilmiyorlar geliş tarihi vb hakkında.

jnrgndz_798 -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (18 Temmuz 2008; 0:01:19)

quote:

Orjinalden alıntı: yenerbalcı

soğutucusuz hali ASUS P5Q Deluxe çok benziyor

asus anakartlar hep birbirine benzer zaten [sm=icon_smile.gif]

quote:

Orjinalden alıntı: mckork

Arkadan nehalem'in geleceğini bilmesem, durmaz alırdım.[sm=evillol.gif]

+1 [sm=ok.gif]

Vipracing -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (23 Temmuz 2008; 14:47:16)

Yokmudur bir haber halen ülkemize geliş tarihi ve fiyatı hakkında?

fahdlan -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (23 Temmuz 2008; 15:17:39)

Biraz önce asrock anakartına baktım da, de gelde al, o nerde bu nerde ( tasarım açısından) asus dfi gigabyte , helal olsun, hakkını veriyorlar işin!![:'(]

lapry -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (23 Temmuz 2008; 15:21:24)

Yok gelmedi daha.Nehalem falan daha oturmasına 2 sene var bu kart alınabilir.[:'(]

baracuda-x -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (23 Temmuz 2008; 23:25:35)

quote:

Orjinalden alıntı: splintercell

Yalnız ikinci resimdeki NB yongası, bilgisayarı ilk defa öğrenen birini düşünün, onu kesin işlemci sanar o derece yapmışlar artık.[sm=s17.gif]

bilgisayarı ilkdefa gören kişi işlemcinin neye benzediğini biliyomudur ki ??[sm=lamer.gif][sm=kop.gif][sm=kop.gif]

lincoln075 -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (24 Temmuz 2008; 3:21:08)

tavsiye edilirmi kart

inş alanlar görüşlerini yazar konuya

dark_town -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (24 Temmuz 2008; 4:04:35)

yau arkadaslar ne diyim ben soke oldum ben anakartin fiyatini 300 euro gibi bir sey beklerken aman Allahim anakartin fiyati 175 euro hemen aliyorum ins alacagima deger ay sonu gelsin ilk is bunu almak olacak ins

edit: pardon arkadaslar benimdedigim anakart Asus Maximus II Formula imis bende dedim rampage ex.... felan yau ancak ayni anakartlar arkadaslar

buyrun bakin

[image]http://www.overclock3d.net/gfx/articles/2008/05/14151038257l.jpg[/image]

Vipracing -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (26 Temmuz 2008; 5:41:16)

Gelemedi halen Rampage Extreme .

Fettah34 -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (26 Temmuz 2008; 9:54:22)

Asus resmen göz boyuyor.
16 fazlı anakart?
Fazla güç harcamaktan başka ne işe yarar? [8|]

Vipracing -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (27 Temmuz 2008; 18:50:57)

Ürün yurt dışında satışa çıkmış (Çok yaygın olmasada)ABD ve Almayadaki bazı kullanıcılar çok memnun olduklarını dile getiriyorlar.Adlıkları sonuçları da göndermişler.Umarım bir an önce ülkemizede gelir.

Tuğer -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (27 Temmuz 2008; 19:00:13)

...

Drifter_Soldier -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (27 Temmuz 2008; 21:38:26)

quote:

Orjinalden alıntı: dark_town

yau arkadaslar ne diyim ben soke oldum ben anakartin fiyatini 300 euro gibi bir sey beklerken aman Allahim anakartin fiyati 175 euro hemen aliyorum ins alacagima deger ay sonu gelsin ilk is bunu almak olacak ins

edit: pardon arkadaslar benimdedigim anakart Asus Maximus II Formula imis bende dedim rampage ex.... felan yau ancak ayni anakartlar arkadaslar

buyrun bakin

[image]http://www.overclock3d.net/gfx/articles/2008/05/14151038257l.jpg[/image]

Ya bu karta o kadar para yatrcagına bunun işini görücek daha düşük bi kart alınıp işlemci ile ekran kartına daha cok para yatırılabılrı yada hiç yatrma cebine kalsınn[sm=biggrinking.gif][sm=super.gif]

show.noMercy -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (27 Temmuz 2008; 21:47:19)

garantideki striker extreme yerine rampage extreme istesem baya bi küfür mü yerim acaba

Vipracing -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (28 Temmuz 2008; 2:07:26)

Eğer 30 iş gününde tamir edemezler ise ya parasını ya aynı kartın (üretimden kaldırılmış ise muadilini)yenisini size vermek ile yükümlülüler.Eğer parasını isterseniz üstüne farkını verip alabilmeniz lazım.

miraculous -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (28 Temmuz 2008; 3:10:12)

fiyatı hala belli olmadı mı ki bunun (gerçi almayacam ama merak ettim)[8D]

Vipracing -> Cevap: ## Asus Yeni Anakartı Rampage Extreme'i Resmen Duyurdu ## (28 Temmuz 2008; 6:52:35)

Yok halen tam belli değil ama tahminim 500$ civarında olucağı yönünde.

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.640625