Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Klimalarda enerji tüketimi?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Klima ve soğutma sistemleri >> Klimalarda enerji tüketimi? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
eyvaz

8 Temmuz 2008; 8:19:44 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba Arkadaşlar,
Klimalarda 24 derece yerine 29 dereceye ayarlamak arasında (soğutmak için)
ne kadarlık bir enerji tasarrufu olur? Yoksa olmaz mı?

BJKKKKK

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

8 Temmuz 2008; 11:07:56 

Klima, ortamın ısısını daha çabuk düşüreceği için, dolayısıyla daha çabuk termostata girer ve enerji tasarrufu mutlaka olur. Ama ne kadarlık bir tasarruf sağlar onu bilemeyeceğim.

COD Nick : Sharp
garagulli

8 Temmuz 2008; 11:34:20 

29C de rahat edermisin o var bir de tabii....ama 20-22de kullanmak yerine 26-27C ye ayarlamak baya bi tasarruf sağlar....

ALKOM-ALARKO

8 Temmuz 2008; 19:50:53 

quote:

Orjinalden alıntı: eyvaz

Merhaba Arkadaşlar,
Klimalarda 24 derece yerine 29 dereceye ayarlamak arasında (soğutmak için)
ne kadarlık bir enerji tasarrufu olur? Yoksa olmaz mı?

arkadaşlar ben işyerimde klimayı 26-28 derece arasında kullanıyorum bazende 29 dereceye kadar çıkardığım oluyor. eğerki siz 24 derecey ayarladınız ama klima içerisini 27 dereceden aşağı soğutamıyor, klimanın derecesini 27 dereceye yükseltirseniz arada termostat yapmış olur yada invertersa minimum da çalımaya başlar, düşürmeyip aynen 24 derecede çalıştırmaya devam ederseniz, klimanın hiçbirzaman getiremeyeceği dereceye getirmek için tama kapasitede çalışır bu yüzden ay sonunda faruranız da fazla gelir. İdeal kullanın az ödeyin.

saygılarımla

Ucuz Mal alıcak kadar zengin olmayın
Mr_Thunder

8 Temmuz 2008; 23:19:32 

Ben klimayı sürekli kullanımda gündüz 25 derecede sleep modunda gece de 27 derecede sleep modunda kullanıyorum. Bu sleep modunu önemseyin arkadaşlar. Fanı da gereksiz yere yüksek ayarda çalıştırmayınız.

Klima havanın nemini aldığı için serinliği zaten daha bariz hissedersiniz. 27 derece %20 nem ile 21-22 derece hissedilir. Onun için bu 18 dereceye klimayı indirenlerin aklına şaşmak gerekiyor.

BJKKKKK

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

9 Temmuz 2008; 9:39:45 

quote:

Orjinalden alıntı: Mr_Thunder

Ben klimayı sürekli kullanımda gündüz 25 derecede sleep modunda gece de 27 derecede sleep modunda kullanıyorum. Bu sleep modunu önemseyin arkadaşlar. Fanı da gereksiz yere yüksek ayarda çalıştırmayınız.

Klima havanın nemini aldığı için serinliği zaten daha bariz hissedersiniz. 27 derece %20 nem ile 21-22 derece hissedilir. Onun için bu 18 dereceye klimayı indirenlerin aklına şaşmak gerekiyor.

18 derece zaten hasta yapar büyük ihtimalle, ama bazı arkadaşlar çok ateşli ondan jet cool' da sürekli çalıştıranlar bile varmış

COD Nick : Sharp
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Klima ve soğutma sistemleri >> Klimalarda enerji tüketimi? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Point of View 9800GTX video
Point of View 9800GTX video inceleme
QNAP TS409 Pro ağ diski
Tek noktadan dosyaları paylaşın, WEB sitenizi host edin, güvenliğinizi sağlayın...

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar