Fan stok fandır.sıcklık bana biraz yüksek gibi geldi acaba anakarttaki güney ve kuzey köprülerinin pasif sogutucularına temasla alakalı bir durum olabilir mi montaj ederken az sağ sol yapmıştı.
senin anakart iyiymiş yine benimki sıcaklar tam baslamadan bile 58 diyodu oyundan cıkar cıkmaz suan pc de oyun oynuyo olsam kac olurdu acaba... evde olsam test ederdim kuzeye fan takmam lazım koskoca ds4 sogutucusu sogutamıyo... ama bukadar fazla olması ekran kartındandır kesin cünkü vmod yaptım karta oyunlarda 86 larda ve kuzey köprüsüne cok takın ayrıca kartın arkasıda cok kötü ısı yayıyo bu yüzden kuzey cok ısınıyo
intel6420@3.6ghz(1.424v)/Zalman 9700NT/2gb team extreem 800mhz@1128mhz(5-5-5-15)/gigabyte p35 ds4/sparkle8800gts 320mb(648/1674/2106)/be quiet! BQT Straight Power E5-700W/2x250 GB Seagate...410AS/feel hurricane 1
bana gore sıcak geldı ya benım oyundan hemen cıkıp baktıgımda 45 derece oluyo en fazla hatta su an nette gezıyorum ve sıcaklıgı 35 derece ama benım işlemci cok sıcak su an 42 derece q6600
anakartım maks 37 derece oluyor. 55 derece çok fazla bir anakart için 45 dereceden fazla oluyorsa kasa içi fan şart diye düşünüyorum. Bunu neye göre söylüyorsun derseniz, anakartımla birlikte gelen sıcaklık gösterme programı, anakart için 45 dereceden sonra uyarı vermek için ayarlanmış.. diğer anakartlar için de bu sıcaklık limitinin çok farkedeceğini sanmıyorum.
Amd x2 5000+ BE@3,2ghz, Asus M2a-Vm 690G, Sapphire Ati HD3850 256mb, 2x1GB Twinmos 800 mhz, Seagate St3500320ns hd, Creative Sb live 24bit 5+1, Altec Lansing Vs4121, Samsung 794mb, Logitech Attack3 Joystick, Cooler Master eXtreme Power Duo 600watt
anakartım maks 37 derece oluyor. 55 derece çok fazla bir anakart için 45 dereceden fazla oluyorsa kasa içi fan şart diye düşünüyorum. Bunu neye göre söylüyorsun derseniz, anakartımla birlikte gelen sıcaklık gösterme programı, anakart için 45 dereceden sonra uyarı vermek için ayarlanmış.. diğer anakartlar için de bu sıcaklık limitinin çok farkedeceğini sanmıyorum.
benim anakartın yanında gelen programdada 40 derece alarm vermesi için ayarlanmış ancak oda sıcaklıkları 35 dereceyken anakartın 40 derecede kalması heleki loadda biraz hayalperestlik 39 derece şu anda anakartım loadda 47 ye kadar çıktıgı oluyor erhan senin anakart fazla ısınıyor gibi tabi bu anakartın modeline markasına ve oda sıcaklıgına göre değişen bir durum
anakartım p35 ds3l.diğer p35 anakartlara göre kuzey köprüsündeki soğutucu biraz ufak.bide belirmtek isterim ki resimdeki gpu vrm olan yer sanırım voltajın girdiği yer ve orasıda hemen kuzey köprüsünün altında.