arkadaşlar Q6600 var min 5 sene kullanacağım..şimdi oc yapsam ömründen yiyeceğimden ve yarı yolda bırakacağından korkuyorum..zerotherm nv ile soğutuyorum..vid değerim 1.320 ömründen en az şekilde yemesi için neler yapmalıyım?[soğutma+voltaj]önerileriniz neler?
O işlemci enaz 15 yıl dayanır...Overlokla 2-3 sene belki kısalır belki kısalmaz ömrü...İyi soğutmaya bağlı bir durum...
15 yıl mı ben 10 yıl falan düşünüyordum..eğer 15 yıl kadarsa içim çok rahatlayacak ve @3.4ghz de kullanmaya başlayacağım..yorumlara göre..ve ömründen yemesi de ne kadar oc yapıldığına bağlımı?
hocam 10 sene sonra heralde bugün sadece msn için kullanılan pc nin işlemcisi durumuna gelir o işlemci zamanında sağlam overclock yemiş pentium 4 ler, athlon xp ler falan bugünlerde halen çalışıyorlarsa(ki 6 sene falan ediyor) q6600 de ömür olarak çıkarır 6 seneyi diye düşünüyorum
peki siz olsanız 5 yıl sonra pc alacak olsanız şimdi oc yaparmıydınız?yoksa beklermiydiniz?ve 2 yıl sonra da ekran kartını değiştireceğim.. o zamanın piyasasına bağlı
Arkadaşım o işlemciyi 5 sene sonra hesap makinelerinde filan kullanıyorlar gibi olacak...O zamana kadar seni kaşıntı tutar kimbilir kaçkere değiştirirsin işlemcini... O yüzden keyfine bak aban allah ne verdiyse...
QX6700@3.80 GHZ(Stabil) Quad-Core (Su Soğutmalı);Asus P5E3 Premium WiFi-AP @n ; 2 GB OCZ DDR3 1600 Platinum ; ASUS EN8800GTX Ekran Kartı ; Western Digital 300GB 10000RPM Velociraptor ;Windows Vista Ultimate 64 Bit
bilgisayarın en sağlam parçası işlemciler. uygun soğutmayla dilediğin kadar o.c yap. yine o işlemci "artık eski" diyebileceğin zamana kadar götürür seni
Amd x2 5000+ BE@3,2ghz, Asus M2a-Vm 690G, Sapphire Ati HD3850 256mb, 2x1GB Twinmos 800 mhz, Seagate St3500320ns hd, Creative Sb live 24bit 5+1, Altec Lansing Vs4121, Samsung 794mb, Logitech Attack3 Joystick, Cooler Master eXtreme Power Duo 600watt
yorumlar için saolun...ben 2 sene sonra 9800gtx ile sıkıntı yaşayacağımdan sadece ekran kartınımı değiştireyim yoksa sistemi full yenileyimi?yorumunuzu bekliyorum..
stabil bir hızda yani fazla abartmadan yapılacak overclock ve uygun bir sogutma fazla ömründen yemez işlemcinin zaten 5 sene sonra işlemci bitse de bitmese de değiştireceksin dürtecek seni insanoglu daha iyisini elde etmek ister her zaman