Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
AMD Kullanlar Ve Kullanacaklar Mutlaka Bakın

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu >> AMD Kullanlar Ve Kullanacaklar Mutlaka Bakın Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
_vitaly_cl

7 Temmuz 2008; 20:36:56 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

AMD platformu Aldık Ama Malesef X2 de Hiç Bir Atak Yok 2008 den Sonraya Attılar Phenom X2 ler Cıkacak Yani bize Gelmesi Yaklaşık 9 ayı bulur.İntelde İşlemci Bolluğu Varken Amd Alanlar İkinci Sınıf Mualamesi Görüyor Bir Zat Amd Tarafından.X2 4000 + X2 4200 X2 4400 Gibi İşlemcileri Yamalayıp Durdular.X3 Tantanasında Ümit Verdiler Trdeki En ucuz X3 ün Fiyatı 230 Lira X4 lerin İse Yanına Bile Yaklaşılmıyor.Amdnin İnteli Ezdiği Aşikar Buna Rağmen İşlemci Fiyatları Çok Yüksek.AMD birşeyler Yapar Hayali İle Amd Sisteme Yatırım Yaptık Onlar İse Bizi Bekletip Duruyorlar.Amd Sanıyorki Biz İşlemcilerini Severek Aldık Ama Durum Bu Değil İlerde İyi İşlemci Çıkartırlarda Bizde Onu Alırız Hesabını Yapıyoruz.Sırf Bu Sebepten 780G çipsetine Yatırım Yaptım.İntelde Nehallem Konusulurken Biz Senelerce bekliyoruz.Söylenecek O kadar Çok Şey Varki Amdyi Yerden Yere vursam Yeridir.Size Kullanıcı Tavsiyesi Sakın Amd Almayın İntel Platform Almanız Şuan İçin En iyi Yatırım.780G Çipsetli Anakart Alacaklar İse Nvidianın İntel İçin Çıkardığı 8200 Beklesinler Saygılar.

Bu Yazımı Sizin Yorumlarızdan Sonra Çeviri Yaparak Amdye Göndereceğim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _vitaly_cl -- 7 Temmuz 2008; 20:43:15 >

PeterPetrelli

Sisteme Gözat

7 Temmuz 2008; 20:50:27 

Sonuçta intel dediğiniz gibi fiyat olarakda performans olarakda üstün babamın 10 yıl önce aldığı sistem bile inteldi şuana kadar aldığım tüm sistemlerde öyle. Alışkanlık dışında performansı kanıtlanmış olarak iyi olan AMD olsaydı AMD kullanırdım şahsen. Geçmişide geleceğide beni pek bağlamaz açıkcası.

I will not kill my sister. I will not kill my sister. I will not kill my sister...
_vitaly_cl

7 Temmuz 2008; 20:59:32 

quote:

Orjinalden alıntı: PeterPetrelli

Sonuçta intel dediğiniz gibi fiyat olarakda performans olarakda üstün babamın 10 yıl önce aldığı sistem bile inteldi şuana kadar aldığım tüm sistemlerde öyle. Alışkanlık dışında performansı kanıtlanmış olarak iyi olan AMD olsaydı AMD kullanırdım şahsen. Geçmişide geleceğide beni pek bağlamaz açıkcası.

Akılsızlık Ettik Bari Yeni Alacaklar İntel Alsınlar Forumda Bazı Arkadaşlar Amd diye diye çatladı bu insanları parasına yazık günah.Amd resmen Dalga Geciyor Bizle Yok Şu Zaman Yok Bu Zaman Diye Oyalıp duruyor.AMD de Yanlış Giden Birşeyler Var.

Örnek Vermek Gerekirse :

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1946 Q6600 intel bu işlemciyi Çıkartalı 1 seneden uzun zaman oldu ve hala En iyi X4 Phenom Rahat geciyor.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2293 9750 Amd Yeni Cıkardı Ama ne hikmetse Q6600 Yanında Şansı bile yok Benim kızdığım Nokta bu Değil Performansı belli zaten neden hala yüksek fiyattan satıyor niye Q6600 Varken Bunu Alayım.Kaldıki İntel X4 pazarını Çok Genişletti İşlemci kaynıyor.

Uzaktan Kumandan

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

7 Temmuz 2008; 21:15:57 

amd ekonomik sistemlerde iyi durumda, özellikle anakartları da işin içine sokunca fark biraz daha açılıyor...

ama teknolojik açıdan geride olduğunu da kabullenmek lazım...

pıffffff...
oldmember

7 Temmuz 2008; 21:20:47 

Öncelikle AMD nin Intel i ezdiği yok... Dediğin olay AMD Athlon zamanındaydı...

AMD düşük bütçesi olanlara alabilcekleri en yüksek performansı vaat ediyor bahsettiğin 780 g serisi ile...

AMD hala avantajlı cunku işlemcileri direk bellek kontrolcüsü ile geliyor ... b3 revizyonlu amd black edition u 3.5 - 3.6 ghz ye oc edenler var , oc açısındanda meyve vermeye başladı.

İhtiyacın neyse ona göre sistem toplamak en mantıklısı , testler veriler ortada zaten...

Ha 10 fps fark için yada 5-10 dakika daha az render süresi için fazladan para verme olayı ihtiyaca ve duruma bakar...

Uzun lafın kısası AMD nin şuanki piyasada olan işlemcilerinin hepsi her işe yetecek güçte oldugudur...

AMD 64 X2 6000 [ZEROtherm Nirvana NV 120 Premium Cpu Cooler] , Gigabyte MA790FX-DQ6 Motherboard , ZOTAC AMP EDITION 8800GT, CRUCIAL BALLISTIX - 2x2 GB DUAL DDR2 800 TRACER LED(red) , CREATIVE X-FI EXTREME MUSIC ,400GB SATA2 SEAGATE 16 MB SATA2,500 GB SATA2 SEAGATE 32 MB, 500 GB SATA2 SEAGATE 16 MB , 250GB SAMSUNG SATA2 8 MB, NZXT LEXA BLUELINE EDITION, FSP EPSILON 600W PSU ,AG NEOVO 22" LCD, APC BACK-UPS RS , Logitech X-540 5.1

salto?fb

7 Temmuz 2008; 21:49:17 

olay bence şu sen bütçeni belirlersin ben atıyorum 150 ytl veririm işlemciye fazla vermem dersin 150 ytl deki ve altındaki işlemcileri bulursun bunların testlerine bakarsın kim daha iyi ise onu alırsın diyelim ki eşit ozaman diğer etken lere bakarsın güç tüketimi oc sıcaklık teknoloji vs vs bu işlemci alımımı bukadar basit ve bu dediklerim internet te en son arrıtsınına kadar mevcut şahsen ben hep böyle yapıyorum yani kimse kimse ye zorla mal satmıyo önemli olan sizin kafanıza yayması o işlemcinin.

EN BÜYÜK ÇANAKKALE DARDANELSPOR
Hecir

7 Temmuz 2008; 22:35:12 

intel demi çalışıyorsunuz anlamadım nedir bu amd düşmanlığı benim görüşüm şu ki intel amd farketmez ikiside olsun rekabet olsun yoksa vay halimize

xiseyn

7 Temmuz 2008; 23:03:59 

Kesinlikle katılıyorum. rekabet çok önemli. AMD olmasaydı intelci arkadaşlar şu anda Celeronlara, C2D parası ödüyor olacaklardı

AMD ATHLON64 LE1620@3.1GHz - WINFAST M2MA - TWINMOS 2 GB DDR2 667MHz - 500 GB SAMSUNG SATA HDD - PALIT 7300GT SONIC - Hiper Power 525W Power
Temren

7 Temmuz 2008; 23:12:42 

phenom uyumlu amd board aldıysanız daha yeni almışsınızdır. yani en fazla bir yıl önce. işlemci öyle her sene değiştirilecek bir şey değil ki 2-3 yıl kabülümdür. yeni ürün sürmediler piyasaya upgrade yapamadık demek biraz garip geldi bana

ben şahsen aldığım işlemciyi ortalama 6.5 sene kullanıyorum :D
1994-2000 pentium 75
2000-2007 pentium III 650
2007- amd x2 5000 BE

Amd x2 5000+ BE@3,2ghz, Asus M2a-Vm 690G, Sapphire Ati HD3850 256mb, 2x1GB Twinmos 800 mhz, Seagate St3500320ns hd, Creative Sb live 24bit 5+1, Altec Lansing Vs4121, Samsung 794mb, Logitech Attack3 Joystick, Cooler Master eXtreme Power Duo 600watt
RoyalForce

7 Temmuz 2008; 23:18:16 

quote:

Orjinalden alıntı: Temren

phenom uyumlu amd board aldıysanız daha yeni almışsınızdır. yani en fazla bir yıl önce. işlemci öyle her sene değiştirilecek bir şey değil ki 2-3 yıl kabülümdür. yeni ürün sürmediler piyasaya upgrade yapamadık demek biraz garip geldi bana

ben şahsen aldığım işlemciyi ortalama 6.5 sene kullanıyorum :D
1994-2000 pentium 75
2000-2007 pentium III 650
2007- amd x2 5000 BE

_vitaly_cl

7 Temmuz 2008; 23:45:00 

Arkadaşlar Rekabet Felan Hikaye Madem Herşeye Rağmen Amd alıyoruz Amdnin Bu Konuda Kullanıcılara Yardım Etmesi gerekiyor.Kullanıcı Dostu Değilse Neden İntel Varken Amd Alayım. + Bir Arkadaş Ekonomik olduğunu Söylemiş Halbuki İntelinde Bir Çok 90 Tlye İşlemcisi Var.Artık 780G ninde Espirisi Kalmadı Nvidia Zaten IGP li Anakartı İntel İçin Çıkardı.Sonra Amd O.c Olmuyor Bellek Kontrolcusu Var Diyorsunuz Ama İntel zaten Durumu Fazla Cache İle Kapatıyor.Anlatmak istediğim Ben x4 veya x3 almak istiyorum fiyatlar intelin işlemcileri ile fiyat performans değerlendirilince İntel Çok daha ağır basıyor.Malesef Amd Almak Fanatik Olmaya benziyor.Hadi x3 almıyım x4 almıyım Bari Adam gibi x2 yapsınlarda kullanılım dedim onuda 7-8 ay daha salladılar.Amd nin yönetiminde iş yok adam akıllı X2 45 nm Çıkarsınlar Hemen alırım birde fazla değil 3.5 ghz o.c kapasitesi olsun bak ozamn Amd O işlemciyi ne kadar satıyor.Bekle Bekle Nereye Kadar bu AMD bizi keriz yerine koyuyor.

_vitaly_cl

7 Temmuz 2008; 23:48:10 

quote:

Orjinalden alıntı: oldmember

Öncelikle AMD nin Intel i ezdiği yok... Dediğin olay AMD Athlon zamanındaydı...

AMD düşük bütçesi olanlara alabilcekleri en yüksek performansı vaat ediyor bahsettiğin 780 g serisi ile...

AMD hala avantajlı cunku işlemcileri direk bellek kontrolcüsü ile geliyor ... b3 revizyonlu amd black edition u 3.5 - 3.6 ghz ye oc edenler var , oc açısındanda meyve vermeye başladı.

İhtiyacın neyse ona göre sistem toplamak en mantıklısı , testler veriler ortada zaten...

Ha 10 fps fark için yada 5-10 dakika daha az render süresi için fazladan para verme olayı ihtiyaca ve duruma bakar...

Uzun lafın kısası AMD nin şuanki piyasada olan işlemcilerinin hepsi her işe yetecek güçte oldugudur...

Hocam Bırak Ya Masal Okuma Ati Ekran kartı Testlerini Bile İntel İşlemciler İle Yapıyor Kendileri bile Zaaflarında Haberdarken Kendini Avutma 9850 Black 400 lira vereceğime Atinin Benclerde Kullandığı 9.50 Serisi İntel X4 Alırım.Hadi Beni gectim Kendileridemi Yanlıs yapıyor testlerde intel işlemci kullanırken.

Edit Ekleme : Ayrıca Bir Arkadaş Amd Olmasa İdi İntel Bizi Kazıklardı Diyor.Unutmasınlar AMD X2 ler İlk Çıktığında Milyarlar Oynuyordu Fiyat yüksek Denincede Amdden Gelen Cevap İse Ne yapayım Maliyeti Kurtarmıyor ! Sonra C2D Çıktığı Zaman X2 lerin Fiyatları Patır Patır Düştü Bu Size Kapak Olmamış Hayret....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _vitaly_cl -- 7 Temmuz 2008; 23:55:37 >

turcho

8 Temmuz 2008; 0:06:33