Yaw ben E8500 işlemcimi 4.1 GHZ'ye cıkarttığımda idle'da 51C oluyor 30C havada valla default hızda 52C büyük başarı
Dahada ilginci serinlemek için klimayı açtığımda oda sıcaklığı 20C'ye düştüğünde işlemci fanı duruyor
Tüketici göreceliği kapitalizmin temel yapıtaşıdır. Eğer herkez mantık olarak en avantajlı olanı alsaydı sadece o firma ayakta kalırdı. Tüketici göreceliği gelirin dağılmasını sağlıyor. Birine göre x marka iyidir, birine göre y marka. Herkezin bir nedeni var.
Boş yere tüketici göreceliğini tartışmayın sizden önce gelmiş milyarlarca insan ve sizden sonra gelecek milyarlarca insan bu tartışmayı yaptı kimse kazanamadı..
dediklerin çok mantıklı ama intel iyi amd kötü tarzı bişey dendiği zaman da benim gibi aslında işlemci ve anakarta 500 ytl vermesi mantık dışı olan bir öğrenci amd den hayır gelmez diye intele yönelebiliyor ama karalıyım almıycam intel nerdeyse hergün yeni çipset çıkarıyorlar amd nin durgunluğu iyi değil ama intelin de sürekli yeni teknoloji sunması da iyi değil falan filan....neyse bana dönelim ben 9600gt ile son oyunları full oynamak için amd nin hangi işlemcini alayım?bi de iyi o.c olan bi anakart söleyin bana!
X2 6000 olabilir veya X3 8750 tabii bana kalırsa 9850 al keyfine bak derim
Yaw ben E8500 işlemcimi 4.1 GHZ'ye cıkarttığımda idle'da 51C oluyor 30C havada valla default hızda 52C büyük başarı
Dahada ilginci serinlemek için klimayı açtığımda oda sıcaklığı 20C'ye düştüğünde işlemci fanı duruyor
Tüketici göreceliği kapitalizmin temel yapıtaşıdır. Eğer herkez mantık olarak en avantajlı olanı alsaydı sadece o firma ayakta kalırdı. Tüketici göreceliği gelirin dağılmasını sağlıyor. Birine göre x marka iyidir, birine göre y marka. Herkezin bir nedeni var.
Boş yere tüketici göreceliğini tartışmayın sizden önce gelmiş milyarlarca insan ve sizden sonra gelecek milyarlarca insan bu tartışmayı yaptı kimse kazanamadı..
dediklerin çok mantıklı ama intel iyi amd kötü tarzı bişey dendiği zaman da benim gibi aslında işlemci ve anakarta 500 ytl vermesi mantık dışı olan bir öğrenci amd den hayır gelmez diye intele yönelebiliyor ama karalıyım almıycam intel nerdeyse hergün yeni çipset çıkarıyorlar amd nin durgunluğu iyi değil ama intelin de sürekli yeni teknoloji sunması da iyi değil falan filan....neyse bana dönelim ben 9600gt ile son oyunları full oynamak için amd nin hangi işlemcini alayım?bi de iyi o.c olan bi anakart söleyin bana!
arkadasım alacaksan phenom alabilirsin mesela 9850 9950 serisinden anakart olarakta benim gonlumden gecenlerden bitaneside ASUS CROSSHAIR II FORMULA ama herkesin kendi tercihi yinede..
Kesinlikle katılıyorum. rekabet çok önemli. AMD olmasaydı intelci arkadaşlar şu anda Celeronlara, C2D parası ödüyor olacaklardı
İntel olmasaydı da zaten AMD omuyordu. Dolayısı ile biz de şu an yok o işlemciydi bu işlemciydi diye kafayı yemiyor olurduk.
AMD intel in fason firması idi. Ama kendini geliştirip bu günlere geldi. ( Tabi gelişmesi için gereken yatırım bedelini fason satışlar ile elde etti büyük ölçüde. )
quote:
Orjinalden alıntı: scheitann
780g boardını kullandım test ettim x2 lerde performansı düşürüyor.. zaten 790 serisinde de revizyona gidiliyo şu anda.. aşağı yukarı ram werimliliğinde 780 690 a göre %10 daha zayıf..
intel kullanan zengin ve de hayırsever arkadaşlarada 1-2 lafım war.. intelde o/c yaparken extradan bi de fan almak zorunda kalıyosunuz çünkü bi süre sonra o fan yetmiyo.. lütfen fiyat performans incelemelerinize bunu ekleyiniz. en iyi f/p fan olarak test ettiğimiz glacialtech bile 40 dolar.. her intel işlemcinin üzerine 40 dolar koyun.. sonra da 52 amper x işlemci voltajı ile çektiği gücü hesaplayın.. ondan sonra diyinki amd intelden kötü.. 690g board üzerinde x1250 vga ile geliyo onboardla crysis bitiren arkadaşım da war.. eywallah ayarlar sonda deil ama bunu bile yapabiliyosunuz. hem de ekran kartına para ödemeden.. aynısını yapabilen bi intel bulurmusunuz bana? werdiğim her liranın hakkını verecek bi intel? masaüstünde kesilmeye takılmaya sebep olmayan bi işlemci mümkünse????
Hadi ya şu muhabbeti yapanlara gerçekten artık kızıyorum. Hadi milleti geçtim, benim stok fanla 3GHz de kullandığım E2160 ne oluyor bilemedim yani.
+ Onboard kart ile oyun oynanamaz. Kaldı ki Crysis in en önemli noktası Grafikleri onu da göremeden HL den daha düşük detayda oynayacaksan hiç oynama daha iyi.
+ Diyoruz ki Q6600 hiç OC etmeden ucuz bir anakartta tüm X4 AMD leri geçiyor ve onlardan daha ucuz. Daha neyi konuşuyorsun ki? AMD işlemciye de OC çekmek için fan ekle bakalım o zaman ne oluyor. Yaptığınız olayı abartanlar da vardı. İşte OC için 200$ ram + 100$ ekstra anakart kalite farkı parası + iyi bir PSU için 100$ ekle falan diyenler de vardı. Oysa Stok fanla, 50$ lık aopen kasa ile, 100$ civarı anakart ile işlemcisini 3GHz e çıkaranlar var. Yani OC eskisi kadar zor değil.
Bilgisayar da eskiden böyle kolay değildi. Şimdi bir çok kişi bilgisayarı birleştirebilir. Eskiden işletim sistemi bile ayrı bir dertti. Hele allahtan pek muhatap olmadığım o siyah dos ekranını hiç saymayayım. Ve artık eskisine nazaran mavi ekranlar da tarih oldu gibi.
quote:
Orjinalden alıntı: Towarscke
Bunda ben sadece bir kac sey soyleyecegim, konuyu acan arkadasa...
gercekten bu senin dediklerini yillardir arastiriyorum.. surekli pesindeyim piyasanin.
bugun Intel e8400 aldim ve kullandim... P35 anakart ve 9600GT ekran kartiyla, windows kurdum... boyle bir aci cekmedim... daha kendi bios update programini acmaktan aciz bir bilgisayar.. AMD 6000+'dan daha yavas oldugunu anliyorsun.... 6400+'i hic karistirmiyorum bile... 6400+ direkt onde...
benchmark mi yaptin diye soracaksiniz.... hayir hic bir halt yapamadim... sadece normal internet gezintisi bir iki dosya zipleme, network alisverisi falan... gercekten hissiyat olarak bende verdigi his Athlon 5000+'dan daha kotu.... ve daha windows kurdum ve bios update ile driverlarini yukledim.. 26 dercelik odada hersey defult iken bana verdigi sonuc 52dereceydi... benim evdeki diger bilgisayarim 6400+ ve su anda 30dercelik odada, 26 derece veriyor...
sistemi alta yaziyorum... e8400 Asus P5KC Kingston HyperX DDR2 1066 dual kit.. Palit 512mb 9600GT Asus TA9A1 kasa Cooler master 500watt sistemin maliyeti 1200 dolar...(ivir zivirlar dahil..)
simdi 6400+'i ben 179dolar'a aldim 1 ay once... e8400 kac lira gozunu seveyim yahu.... bir baska yonden 125wattlik bir islemci zaten performans islemcisi falandir... tuttupta neden ekonomik bir anakarta takarsin onu..? git 770 chipsete tak madem... 100dolar tutuyor 770chipset... butun islemcileri destekliyor... 140watt bile destekliyor.... uzerine de istersen X2 ekran karti tak... calismiyor mu? acilisiyor denedim...
hatta daha komigini soyliyeyim sana... 690G chipset 140watt islemci destekliyor biliyor musun...? 75dolar... ddr2 1066'da destekliyor.
daha da ileri gidecem.... butun yazilarinda Turk lirasi yazmissin.... dolar yuksek ken mi yoksa dusukken ki kuru mu yaziyorsun sen onu bir soyle once... yada adam gibi yazsana sen su dolar fiyatini gorelim hep beraber...
yada ben senin anlayacagin dilden konusayim.... Intel e8200 300ytl; AMD Phenom X3 8450 265ytl... hatta daha guzelini soyliyeyim... Phenom X4 9850 405ytl; 2 cekirdekli Intel e8500 465ytl.....
saygilar diyorum ama icimden bile gelmiyor... sen kimsin harbi yahu..?
Kardeş kusura bakma ama biraz güleceğim önce.
1 - 30 derecelik odada hele hele 6400+ ın 26 derece olması imkansızın ötesinde. 30 derece olması bile mümkün değil, AMD fizik kurallarına karşı mı geliyor yani. Fiziğe müdahale edecek tek bilinç Allah. Allah mı bu AMD işlemcisi fiziğin üstüne geçirsin. Yani dediğinze bakılırsa yer çekimine de karşı koymuş uçuyor mübarek. ( Stok fan ya da hava soğutma iiçin. Sıvı soğutma varsa zaten bu bir mukayesede yanıltmaya girer. )
2 - Allah aşkına yapma E8400 aldın ve boşta 52 derece öyle mi? Yapma gözünü seveyim ya. Kurulumda bir şeyde hata yapmışsın ya da değer yanlış görünüyor ki. Ki 5000+ bundan hızlı diye uçtuğuna göre kesin montaj hatalı. Daha önce de bir konuda arkadaşın biri MSI ın bir anakartı için böyle böyle demişti sayfalarca tarıştık. Yanlış anlamıyorsam arkadaşın yanlış montaj yaptığı ortaya çıkmıştı ve hatasını kabul edip özür de dilemişti.
Benim de 320MB GTS ekran kartım çok düşük değerleri alıyordu. 3Dmark olsun TDU olsun. Aa gidip yav ne biçim ekran kartı bu diye başlık açmadım. Adam gibi konumu açtım sonuç ne çıktı. Belli bir sürücüde olan ekran kartının frekans düşümü. Altı üstü 50-60MB lık sürücü indirip güncelledik oldu bitti.
3 - Sen eğer zaten AMD daha iyi diye girersen işe tabiki iyi gelir. İkisi ile de Winrar da saniye bazında mukayese yap bakalım hislerin doğru mu? He bana inanmayacaksın.
Tamam işte hislerin ve hormonların nasıl yanıltılabileceğini sana göstereyim.
Örnek 1 : Elini 30 defecede suya sok. Eminim ılık gelecektir. Daha sonra elini soğuk suya sok ve bir süre bekle. Aynı suya elini soktuğunda suyun 40-50 derece olduğunu sanacaksın.
Örnek 2 : Sabit çizili resimler. Şaşı bak şaşırlar. Resim sabit ama sen hareket ettiğini sanıyorsun. Bir diğeri de seraplardır.
Örnek 3 : Biri sana yer seviyesinden seslendiğinde beynin ses kaynağını çok rahat hesaplar. Anca 3. açı olan yükseklik devreye girdiğinde beyin hesapları yapamaz zira veri eksikliği vardır. Sonuç ise sana balkondan seslenen birine sağda solda bakınman olur.
Örnek 4 : Baklavanın ardından daha az tatlı bir şey yersen tadı her zamanki gibi gelmez. Karnın açken en sevmediğin yemek bile güzel gelebilir.
Sayacak milyonlarca örnek var. Yani sen çıkıp
- Bana öyle geliyor ki AMD daha iyi?
- - Neden?
- Ne bileyim işte öyle hissediyorum.
Gibi saçma bir muhabbete girersen olmaz. + Bu takılmayı gerçekten merak ettim. Ya şu an elimin altında AMD işlemcili bir sistem de var. ( Arkadaşımın, virüs girmiş. Verilerini kurtarıp format attım bir de çok tozlanmış temizledim. ) Ve E2160 ile arasında fark yok. Şunu arkadaşa teslim edeyim sonra tekrar alacağım ve noktayı koyacağım video ile. Bu iş böyle olmayacak. Ahh ahh bir de sabah akşam işimiz olmasa.
Tekrar söyleyeyim insan hislerini yanıltmak çok kolay olabiliyor. En sevdiğim ise Kim 500 miluyar ister örneği. Adam öyle bir bakıyor ki adam adı gibi bildiği şeyle ilgili soruda tereddüt ediyor. Gene Çarkıfelek; Eskiden Mali lafı öyle dolandırıyorduki millet kafayı yiyiyordu. Gerçekten eğlendirse de yarışmacıları psikolojik olarak etkiliyordu.
"Şimdi 6400+'i ben 179dolar'a aldim 1 ay once... e8400 kac lira gozunu seveyim yahu.... "
Peki kardeşim E7200 kaç para? E6750 kaç para? Yok her ikisi de bu işlemciyi geçiyor da ondan sordum.
"bir baska yonden 125wattlik bir islemci zaten performans islemcisi falandir... tuttupta neden ekonomik bir anakarta takarsin onu..?"
O zaman P4 ler falan da performansta çığır açar anlaşılan. Bu nasıl bir mukayese ya da mantıktır. O süper üst seviye ürün neden 65W lık işlemcilere geçiliyor. 65W lık o işlemciler neden OC edildiğinde bile daha az güç çekiyor. 2 kat fazla çekirdeği olan Q6600 niye az enerji çekiyor. Bunun dışında 6400+ almak zaten başlı başına hata, ona bir de ucuz anakart almak daha büyük hata.
Bu arada konuyu açan arkadaşa bir iki söyleyeceğim var. İlk önce hatanıza geleyim.
Arkadaşım anladığım kadarı ile ya gerçekten performansa ihtiyacınız var. Ya bu işten zevk aldığınız için yapıyorsunuz. Ya da amacınız hava atmak.
Amaç ne olursa olsun ki şu ortada siz yüksek performans istiyorsunuz ya da AMD performans olarak geri, bari fiyatı da geri çekse durumuna göre de bari F/P ile bu işlemciden alabilsek.
Şimdi yanlışınızı söylüyorum. Yanlışınız şu; Sizin ihtiyaçlarınıza uymadığı için bu firmanın ürününü almayın diyorsunuz? Bu çok yanlış zira günlük işler için giriş seviyesinde AMD nin ekonomik çözümleri olabiliyor.
He haklı olduğunuz yere gelirsek. Phenomlar İntel işlemciler karşısında açık olarak ezildiği halde hala rakip işlemcilerden az ya da çok pahallılar. Üstelik ilk kullanıcıların yaşadığı bir de hatalı üretimler var. Üstelik rakip işlemciler stok ürünler ile çok iyi OC değerleri elde ediyorlar ( Gene yapanlar için ve hedef kitlesine girer. ). Üstelik güç tüketimi olarak da rakibi intel in çözümleri çok daha cazip. Q6600, P X4 9850 yi geçiyor. Üstelik buna rağmen P X4 9850 100YTL kadar daha pahallı. Hadi 50YTL diyelim. Daha çok güç harcayan, daha az performans veren ve kitlesine göre daha az OC olan bir işlemciye niye durup dururken fazla para vereyim ki!
Belirttiğim gibi bu konuda da size hak veriyorum.
Çıkacak sonuç ise açıkçası şu. Şu anki duruma göre hiçbir Phenom serisi işlemci almayın.
X2 6400+ almak gibi bir gaflete düşmeyin. İşiniz ucuz sistem almak ise gidin mis gibi 4800+ X2 ler var. Ucuz da bir anakart olsun mis olur.
Yani neymiş. İhtiyacınızı karşılamıyor diye her ürünü alınmayacak diye bir şey yok. Şimdi gerçek anlamı sert kaçsa da bir söz vardır. Her körün bir topal alıcısı vardır. Yani her ürünün bir alıcısı olur ya da olmaz onun için ucuzlar.
quote:
Orjinalden alıntı: minmaster
quote:
Orjinalden alıntı: kahraman_turk12
quote:
Orjinalden alıntı: AbsoluteZero
X2 6000 olabilir veya X3 8750 tabii bana kalırsa 9850 al keyfine bak derim
E7200 ya da Q6600 gibi çok daha mantıklı alternatifler varken niye 9850 ???
( Arkadaşın bilgisayarının sürücülerini yükleyeceğim onun için bir süre yokum )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 9 Temmuz 2008; 10:01:51 >
Yani zamanında AMD'nin Athlon64'te uçuk performans sergilediği 3dmark01-03-05 superpi1M winrar pcmark, photoshop, premier, oyun benchmarkları hepsi Intel için yazılmış güya.. Ama ne hikmettirki Athlon64 bu testlerde zamanında çok iyi performans veriyordu, ama şimdi intel önde olunca bu testler hep intel yanlısı testler oldu.. Yani ne zamanki AMD önde olursa testler performansı gösteriyor, ama Intel başarılı olursa testler intel yanlısı, kodlar intel yanlısı..
Bak arkadaş ne güzel bir noktaya değinmiş, AMD yerel veya uluslararası dergilere ve sitelere dağıttığı ekran kartı samplelarının Intel işlemcilerle testlerinin yapılması, yayınlanması ve listelenmesine göz yumuyor, büyük sitelerin ve dergilerin coğu ilk amd ekran kartı testlerini Intel işlemcilerle yapıyor.. AMD neden göz yumuyor?? Cünkü bu testlerde Nvidia ile başabaş gidecekse mecburen Intel işlemci kullanılmasına göz yumuyor..
Sakın kızma usta ama boşuna yazıyorsun cünkü alacağın cevap direk "o benchmark programları yanlı, intele göre ayarlanmış" oluyor..
Yani zamanında AMD'nin Athlon64'te uçuk performans sergilediği 3dmark01-03-05 superpi1M winrar pcmark, photoshop, premier, oyun benchmarkları hepsi Intel için yazılmış güya.. Ama ne hikmettirki Athlon64 bu testlerde zamanında çok iyi performans veriyordu, ama şimdi intel önde olunca bu testler hep intel yanlısı testler oldu.. Yani ne zamanki AMD önde olursa testler performansı gösteriyor, ama Intel başarılı olursa testler intel yanlısı, kodlar intel yanlısı..
Bak arkadaş ne güzel bir noktaya değinmiş, AMD yerel veya uluslararası dergilere ve sitelere dağıttığı ekran kartı samplelarının Intel işlemcilerle testlerinin yapılması, yayınlanması ve listelenmesine göz yumuyor, büyük sitelerin ve dergilerin coğu ilk amd ekran kartı testlerini Intel işlemcilerle yapıyor.. AMD neden göz yumuyor?? Cünkü bu testlerde Nvidia ile başabaş gidecekse mecburen Intel işlemci kullanılmasına göz yumuyor..
Yok canım ne kızayım. Ben de biliyorum huylunun huyundan vazgeçmeyeceğini. Ben sadece denemekten yılmam o kadar.
Hem en azından okuyanların aklının bulanmasını engelleyip gerçekleri görmeerini sağlarım. Hep derim zaten, bakmak ile görmek bir değildir.
Cem yılmaz ın ( adam biraz filozof gibi aslında. Çoğu kişi sadece gülmeye odaklanıyor ama çok güzel anlamlı laflar ediyor. ) bir lafı var.
"Adamın biri bakar boğaza gider şair olur şiir yazar.
Ama başka birisi Ulen istanbul sen mi büyüksün ben mi? Senin .n.nı s...cem der"
Onun böyle bir lafı var ve örnek anlatım olarak gösteride vermesi gerektiği ve bunun da komik olması gerektiği için böyle bir üsluba sahip.
Yani önemli olan mesaj. Yani ona bakarsanız;
Babanız geberdi, Babanız nalları dikti, Babanız mortu çekti ya da Babanız mortingen
ile
Babanız hakkı rahmetine kavuştu, Babanız vefat etti, babanız son nefesini verdi, babanız ebediyete intikal etti aynı anlama gelir ve insanda çağrıştırdığı şey aynıdır.
Gene cem yılmaz filmlerine küfürlü diyenler için çok güzel laf etmişti. Ben onu tam anlatmayayım.
Şimdi yabancı filmlerde ne zaman f.ck you yazılsa altta kahretsin ya da lanet olsun yazar. Ya da dublaj öyle yapılır. Mesela Crysis seslendirmesinde. Millet "Ha s.kt.r" i çok garipsemişti. Nedeni ise filmlerde öyle bir durumda "Shit" ya da F.ck yerine lanet olsun diyaloglarına o kadar alıştık ki artık hayatımızda çok sık duyduğumuz şeyler filmlerde bize acayip geliyor.
Kısacası ben o şair örneğine bakma ile görmek bir değildir diyorum.